Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Baas bul

Centraal Namibie,
Namibië


Deze foto is genomen in het Erindi Private Game Reserve. Dit nog vrij nieuwe (opening 2007) wildpark ligt in de driehoek Okahandja- Otjiwarongo- Karibib op ongeveer 2,5 uur rijden van Windhoek.
Het park was eerst een grote farm. In dit gebied komen van nature al veel diersoorten voor, maar er zijn (bijv. leeuwen, olifanten, neushoorns) ook veel soorten ingevoerd.
In het park van 750 km2 zijn ongeveer 20 waterplaatsen. Bij de meeste van deze waterplaatsen zijn nijlpaarden te vinden. Hierdoor is er een gezonde populatie aanwezig met voldoende verschillende "genen".
Een nijlpaardenfamilie bestaat uit een dominante bul, vrouwtjes en jongen. Nijlpaarden zijn erg territoriaal en een bul beschermt zijn gebied heel agressief. Op de foto staat de dominante bul. Het was echt een flinke jongen, hetgeen ook te zien is aan zijn dikke speknek. Wij stonden lekker dichtbij het water en hij liet even zien dat hij daar niet zo van gediend was. Het was aan het eind van de middag en dat is het tijdstip dat nijlpaarden uit het water komen om te gaan grazen. Waarschijnlijk stonden we hem in de weg.