Centraal Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Room with a view....

Centraal Namibie,
Namibië


Dat is nog eens wakker worden...Als we de gordijnen openschuiven van ons huisje zien we vanuit ons bed de wrattenzwijnen en giraffen langslopen. Heerlijk weggezakt in een stapel kussens genieten we van dit fenomenale uitzicht. Wat een unieke plek.
We verblijven 2 nachten in 'Plains Camp' bij de Africat Foundation in Namibië. Deze een organisatie zet zich in voor de bescherming en het behoud van wilde katachtigen in het land. Naast de opvang hebben ze een heel groot, en steeds groter wordend, natuurreservaat, Okonjima Nature Reserve, waar een aantal van de herstelde dieren opnieuw vrijgelaten wordt in de natuur. Andere dieren gaan bijvoorbeeld naar Etosha of andere wildreservaten.
Naast Plains Camp kun je ook overnachten in Bush Camp; een nog luxere accommodatie midden in het schitterende landschap van Namibië.

Namibië is een prachtig land om doorheen te reizen en ook met kinderen prima te doen. Er is ongelofelijk veel te zien en de grote hoeveelheid wildlife onderweg is zowel voor kinderen als hun ouders een groot feest. Het is belangrijk rekening te houden met de afstanden; hier vergis je je vaak in. Over een paar honderd kilometer kun je al uren doen, wat op den duur saai kan worden. Wij hielden hier rekening mee, en bleven ook meestal 2 tot 3 nachtjes op 1 plek om rust in te bouwen en de omgeving te ontdekken. Juist dan ontmoet je bijzondere mensen, vind je nieuwe plekjes en kun je lekker aanrommelen. Onze zoon kwam regelmatig 'thuis' met mooie slangenhuiden, stekels van stekelvarkens of tanden van wrattenzwijnen. Prachtige vondsten die allemaal mee in de koffer moesten...