Namibië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Namibië image

Belevenissen in Namibie

Namibië
Afrika
PleunGroeneveld

Belevenissen in Namibie

We schrijven het jaar 2008 onze eerste reis naar Zuidelijk Afrika waarbij we met twee van onze vrienden met een gehuurde landrover met tenten op dak een trektocht willen gaan maken. Het is de bedoeling dat we vanaf Kaapstad naar Namibie rijden en vandaar via de Caprivisstrip oversteken naar Zambia om daarna wederom over te steken en via Botswana terug te rijden naar Johannesburg.
Voor ons is het de eerste keer dat we zo'n grote reis zelf hebben georganiseerd, nou ja georganiseerd? We hebben de tickets, de auto en drie nachten hotel in Kaapstad geboekt en de rest zien we wel. we hebben een route uitgestippeld om een houvast te hebben voor de reis en hebben daarmee een globaal schema, wat niet dermate strak in elkaar zit om ruimte te hebben voor spontane akties.
Zodra we Namibie in rijden valt gelijk de dun bevolktheid en de uitgestrektheid van het landschap op. Wat een andere wereld waarin we terecht zijn gekomen. We rijden naar de prachtige Fish River Canyon, een van de grootste Canyons ter wereld, het is behoorlijk droog en er loopt helaas geen water door de canyon maar ondanks dat is het een machtig gezicht om dit oeroude landschap te zien en we besluiten een mooie wandeling te maken.
Aangezien we op doorreis zijn blijven we hier niet erg lang en gaan door naar Sesriem, om daar een paar dagen door te brengen in de Sossusvlei, we rijden over gravelwegen waar soms gestopt moet worden omdat er een gesloten hek staat, wat je zelf kan openen en vervolgen verder kan rijden over een weg waar verraderlijke kuilen in zitten, dus het is wel oppassen tijdens het rijden dat de rit niet al te bumpy wordt. In Sesriem overnachten we op een camping om de volgende dag de Sossusvlei in te gaan.

Na een koude overnachting (het is eind augustus begin september) rijden we naar de Sossusvlei, we staan versteld van de prachtige natuur die we hier zien waarbij niet alleen de weidsheid van het landschap enorm is maar de hoge mooi gekleurde zandduinen een onuitwisbare indruk op ons maken, wat is het hier mooi. Ook zien we hier de eerste impala's in het prachtige landschap.
Uiteraard moeten we een van deze duinen zelf gaan beklimmen en dat blijkt toch nog een pittige opgave bergop en wegzakkend in het mulle zand te zijn, eenmaal boven dan heb je me toch een mooi uitzicht!!! Onvoorstelbaar is de droogte van het gebied en je vraagt je af hoe hier in godsnaam nog dieren kunnen overleven. Voor de fotografen onder ons is het een lust om de prachtige hoge zandduinen met hun grillige vormen en scherpe randen op de plaat vast te leggen. Dit is een gebied waar we ooit nog eens hopen terug te keren om een ballonvaart te gaan maken want dit moet geweldig zijn. We rijden de volgende dag weer door richting Walvisbaai en hebben moeite om daar een slaapplaats te vinden want er is een groot festival waardoor alle plekken en hotelkamers vol zitten, uiteindelijk kunnen we daar overnachten op een plek achter een hotel waar we prima de nacht door kunnen brengen. We besluiten een taxi te pakken om eens ergens lekker te gaan eten en vinden een prima restaurant aan zee en hebben daar heerlijk gegeten, Jet mijn vrouw besluit krokodil te proberen en vindt het nog lekker ook.
Daarna drinken we nog een laatste borrel en gaan op tijd naar bed (nou ja bed) heel erg comfortabel slaap je niet op het dak van een landrover en voor mensen met rugklachten is het zeker niet aan te raden. Maar het is wel avontuurlijk en zelf koken op een gasfles waar twee pitten op zijn aangesloten heeft toch ook wel zijn bekoringen, dus geen culinaire hoogstandjes maar simpele en toch lekkere gerechten kun je hier op klaarmaken. Noem het back to basic.

We vervolgen onze weg naar Swakopmund en Cape Cross waar we de zeerobben kolonie gaan bekijken, het stinkt daar een uur in de wind en we hebben nog nooit zoveel robben bij elkaar gezien. We lopen over de aangelegde paden en observeren daar de dieren, het gaat er betrekkelijk vredelievend aan toe. Ook zien we een jakhals tussen de beesten door lopen op zoek naar eten de jakhals hebben we nog niet eerder gezien en later tijdens de reis komen we er nog wel meer tegen.
Omdat het al laat is geworden besluiten we op een strandcamping te overnachten (ja die was er) we staan met twee wagens op een totaal verlaten strand aan de Skeleton Coast wat een ervaring. We maken snel een kampvuur niet alleen om licht te hebben maar ook om op te warmen want erg warm is het daar niet. Het is volle maan en we zien aan de hemel de melkweg, wat een prachtig gezicht is dat. we genieten van deze avond op het strand met de nodige borrels om warm te blijven en gaan moe maar voldoen de tent weer in Om de volgende dag naar Etosha te rijden.
We rijden naar Okaukuejo en vinden daar een plek op de camping. Deze plek blijkt een perfecte ligging te hebben voor de safari's die we de komende dagen zullen gaan maken. Bovendien hebben ze er een mooie plek waar de dieren komen drinken en waar je veel verschillende dieren van dichtbij kunt observeren. We zien daar olifanten, giraffes, neushoorns zebra's en impala's en helaas geen luipaard waar ik wel op had gehoopt. De dagen daarop maken we prachtige tochten waar we behoorlijk wat dieren hebben gespot, maar soms zie je een paar uur niets en denk je wat doen we hier en ineens zie je dan weer wildlife in overvloed. Dit waren onze eerste safari's en we hebben gelijk de smaak te pakken. Wordt vervolgd.

Foto's

20f97.jpg
20f97.jpg
PleunGroeneveld
b1d1f.jpg
b1d1f.jpg
PleunGroeneveld