Marokko Reviews

6

Categorie: Land

Marokko

CharlotteSikkema was hier op 2017-10-01

Iedereen gaat met z'n eigen idee naar deze bekende bestemming. Wil je foto's maken? Geschikt. Wil je observeren? Geschikt. Wil je flaneren op een terrasje? Ongeschikt. Wil je een glas drinken op een terrasje in de avondzon? Ongeschikt. Maar ik ben blij dat ik het een keer gezien heb.
groot, bekend en toch nog authentiek

logischerwijs veel hustle/bustle
review geplaatst op 2017-12-03

8

Categorie: Regio

Zuid Sahara en oases

CharlotteSikkema was hier op 2017-10-01

Als je 6 dagen zonder internet, zonder passerende medemens, zonder zeep, zonder stress wilt beleven, met prachtige vergezichten, sportief buiten wilt zijn, kortom een uitzonderlijke ervaring wilt opdoen, ga dan een aantal dagen door de woestijn lopen (met een gids en genoeg water). Er is in dit gebied een goede rondreis te wandelen in afwisselend landschap (± 20km lopen per dag). Alles wat je tegenkomt is een verrassing, inclusief jezelf :-)
eigenzinnig
natuurlijke elementen
kamelen
rust
relativerend

afhankelijk
soms saai
review geplaatst op 2017-11-09

10

Categorie: Regio

Zuid Sahara en oases

Natasjavdf was hier op 2017-05-01

Het is hier ontzettend mooi. Je ziet vrijwel alleen maar zandduinen. zover als je kan kijken zie je alleen maar zand, zand en zand. En oh ja, een wilde drommedaris tussendoor. Deze bestemming is uniek en onder andere daarom heel bijzonder. Mocht je naar Marokko gaan, sla dan zeker dit stukje niet over!
Mooi
Uniek
Warm (weinig regen)

Het zand waait je oren en ogen in
review geplaatst op 2017-05-30

8

Categorie: Land

Marokko

rinique was hier op 2016-12-01

Afwisseling in reizen is ook eens tof. We zijn naar Marokko geweest met de kinderen en hebben eerst met openbaar vervoer gereisd en dan vanaf Marrakech een auto gehuurd. Die hebben we afgeleverd in fez. Ging erg soepel allemaal : de treinen waren op tijd en netjes, de auto was spik en span. Het basolute hoogtepunt van deze reis was de woenstijn nacht in Erg Chebbi. GEWELDIG. Wel ijs en ijskoud. We vonden de Marokkaanse vrouwen erg vriendelijk, de mannen wat vrouwonvriendelijk? het eten heerlijk en alles logies waren dik in orde. Wel jammer dat altijd hetzelfde euvel optreed als je reist : andere toeristen die totaal geen rekening houden met mede toeristen? Middernacht of later in een RIAD binnen komen en gewoon luid lopen schreeuwen en tateren. Erg hatelijk en een altijd weer terugkerend probleem.
natuur
openbaar vervoer
eten
riad's via airbnb

mannen
andere toeristen
review geplaatst op 2017-05-21

10

Categorie: Land

Marokko

Wat een fantastische plek! Prachtige landschappen, onwijs lieve mensen en het gevoel dat je 300 jaar terug gaat in de tijd. Het meeste vervoer en werken op het land gaat nog met (muil)ezels, de wegen zijn onverhard, je kunt prachtige wandelingen maken zonder een andere reiziger tegen te komen (wij waren er in november, wellicht dat in het hoogseizoen je iets meer anderen tegen zult komen, maar er zijn weinig hotels, dus veel zal het sowieso niet zijn ;)). Kinderen komen nog aanrennen omdat ze een auto met blonde mensen zien.. Wij waren zeer verrast door deze unieke bestemming! Goed te combineren met een stedentrip Marrakech en dichterbij dan bijvoorbeeld de woestijn. Wij hebben dit stuk zelf gereden en dat is goed te doen. Kies wel voor een hogere auto, wij vonden onze 4x4 erg prettig, maar dit is niet noodzakelijk. Tip: verblijf in Touda Ecolodge. Fijn verblijf, authentiek gebouwd, nette kamers, goed eten en vriendelijk personeel. Touda doet veel voor de lokale bevolking, hierover lees je meer op de website. Wat ook leuk is, is dat Touda aan het einde van de vallei ligt, het dicht bijzijnde andere 'hotel' is een half uur rijden.
Onontdekt
Zeer mooie natuur

Er zijn geen restaurants, eten bij je hotel
review geplaatst op 2016-11-17

9

Categorie: Land

Marokko

Aafke85 was hier op 2016-10-01

Marokko is een prachtig land, het land heeft mij zeer verrast. Het is mooier dan verwacht en dat op maar 3,5 uur vliegen van Nederland. We hebben 3-weken door het land gereisd en ik denk dat we het meeste wel gezien hebben. Er blijven natuurlijk altijd nog plekken om te ontdekken en tuurlijk zouden we op een aantal plekken langer willen blijven, maar er is nog zoveel ander moois te ontdekken. We hebben de koningssteden Fez, Rabat en Marrakech gezien. Prachtig al die kleine straatjes. Marrakech viel ons een beetje tegen, het was erg toeristisch en de mensen waren een stuk minder vriendelijk, daarnaast reden er scooters en brommers door de smalle straatjes van de souk. Dus je moet ook nog steeds opletten dat je niet omvergereden wordt. Rabat en Fez zijn daar en tegen een stuk rustiger. Vooral als je in Fez wat verder de medina in dwaalt. De Erg Chebbi woestijn is prachtig, stil en je komt er bijna niemand tegen. Een heel ander stukje natuur dan dat wij gewend zijn. Ook het Atlas-gebergte is prachtig, wij hebben hier een 4-daagse trekking gedaan. Wandelen gaat hier prima, af en toe een stukje klimmen, maar zeker goed te doen voor iedereen met een normale conditie. Was het bij ons gelukkig niet heel warm, midden in de zomer zal dit zeker een stuk zwaarder zijn. Wij vinden Marokko echt een aanrader, ook zeker omdat het niet ver vliegen is.
Prachtige natuur
Vriendelijke bevolking
Lekker dichtbij
Afwisseling natuur en cultuur

Marrakech erg toeristisch
review geplaatst op 2016-11-04

9

Categorie: Land

Marokko

WesselSteinhaus was hier op 2016-08-01

Hou je van netjes opgemaakte tafels, uitstekend belegde broodjes en hygiënische hoogstandjes, laat Fez dan links liggen. Maar hou je van een stukje avontuur, een proefje uit een andere cultuur en authentieke kraampjes. Dan moet je zeker in Fez zijn. Je kan hier verdwalen in de prachtige gangen en straatjes waar je op iedere hoek weer andere taferelen mag aanschouwen. Voor alle benodigdheden is hier wel een specifiek kraampje te vinden. Als je bijvoorbeeld een kippetje wilt, dan kan je die achterin een van de kleine kraampjes zien lopen en nog geen meter dichterbij wordt z'n hoofd van de romp gehaald om vervolgens nog geen meter verderop op de toonbank gelegd te worden. Heerlijk! Je maag zal er mogelijk nog een nachtje van wakker liggen maar dat maakt na zulke mooie ervaringen natuurlijk niks meer uit. Ook zijn de mensen nog niet beu van de toeristen en glimlachen ze je lief aan en zo af en toe mag je nog een foto maken ook. Daarnaast blijf je natuurlijk wel een wandelende portemonnee, maar ja dat zijn wij westerse toeristen natuurlijk ook. Al met al een prachtige authentieke plek waar je het "echte" Marokko nog mag aanschouwen. Want in tegenstelling toto Marrakech is Fez toch echt een stuk authentieker. Ik zou dan ook aanraden om eerst naar Marrakech te gaan en dan naar fez en niet andersom. Dan zou er maar zo iets tegen kunnen vallen en dat is zonde natuurlijk. Geniet er van!
Authentiek
Aardige mensen
Avontuurlijk

Je maag zal het niet leuk vinden
review geplaatst op 2017-05-09

9

Categorie: Stad

Fez

WesselSteinhaus was hier op 2016-08-01

Hou je van netjes opgemaakte tafels, uitstekend belegde broodjes en hygiënische hoogstandjes, laat Fez dan links liggen. Maar hou je van een stukje avontuur, een proefje uit een andere cultuur en authentieke kraampjes. Dan moet je zeker in Fez zijn. Je kan hier verdwalen in de prachtige gangen en straatjes waar je op iedere hoek weer andere taferelen mag aanschouwen. Voor alle benodigdheden is hier wel een specifiek kraampje te vinden. Als je bijvoorbeeld een kippetje wilt, dan kan je die achterin een van de kleine kraampjes zien lopen en nog geen meter dichterbij wordt z'n hoofd van de romp gehaald om vervolgens nog geen meter verderop op de toonbank gelegd te worden. Heerlijk! Je maag zal er mogelijk nog een nachtje van wakker liggen maar dat maakt na zulke mooie ervaringen natuurlijk niks meer uit. Ook zijn de mensen nog niet beu van de toeristen en glimlachen ze je lief aan en zo af en toe mag je nog een foto maken ook. Daarnaast blijf je natuurlijk wel een wandelende portemonnee, maar ja dat zijn wij westerse toeristen natuurlijk ook. Al met al een prachtige authentieke plek waar je het "echte" Marokko nog mag aanschouwen. Want in tegenstelling toto Marrakech is Fez toch echt een stuk authentieker. Ik zou dan ook aanraden om eerst naar Marrakech te gaan en dan naar fez en niet andersom. Dan zou er maar zo iets tegen kunnen vallen en dat is zonde natuurlijk. Geniet er van!
Authentiek
Aardige mensen
Avontuurlijk

Je maag zal het niet leuk vinden
review geplaatst op 2017-05-09

9

Categorie: Regio

Zuid Sahara en oases

ytos was hier op 2016-07-01

De Zuidelijk oases in Marokko liggen grofweg ten Zuiden van de lijn Ouarzazate - Tinerhir - Erfoud. Ik kom sowieso graag met eigen vervoer in Marokko, maar met name dit gebied is nog grotendeels authentiek met lemen huizen, kasbah's en de wereldberoemde ksar Aït ben Haddou. Neem de tijd, als je dit gebied wilt ontdekken. Laat je verrassen door het landschap, de bergen, de bezienswaardigheden en het eten. In de ksar Aït ben Haddou waan je je terug in de tijd. Er wonen nog wat mensen in dit lemen versterkte dorp, waarvan een aantal je graag rondleidt. Als je mazzel hebt, mag je zelfs thuis een kopje thee komen drinken. Mierzoet, maar heel lekker. Vervolgens kun je verder rijden naar het Zuiden (Zagora en evt. verder naar Tamegroute en M'Hamid el Ghizlane. Ik raad je echter aan om via de N12 naar het Oosten te rijden. Het bekendste is Erfoud; het mooiste is Merzouga. De zandduinen zijn indrukwekkend. Meer dan dat. Je kunt er wandelen, een rit maken op een dromedaris, op een quad of met een 4x4. Of je doet mee aan de laatste trend: je in laten graven in het warme zand. Natuurlijk is luieren aan het zwembad van je hotel ook ene optie. 's Avonds geniet je van de duizenden sterren en als je een klein beetje wegloopt van het licht, zie je zelfs de Melkweg. Indrukwekkend! Houd je van fotograferen, dan sta je natuurlijk 's ochtends vroeg op om de zonsopkomst vast te leggen. Of 's avonds de zonsondergang. Beide zijn geweldig om te zien. De Zuidelijke oases in Marokko? Doen!
Vriendelijke behulpzame bevolking
Afwisselend landschap, veel bezienswaardigheden
Veel te doen, voor ieder wat wils

Kan erg warm zijn in de zomer
review geplaatst op 2016-09-11

8

Categorie: Land

Marokko

wisseschout was hier op 2016-05-01

Ongeveer 10 km van Sidi Ifni en 120 km onder Agadir ligt Leghzira met zijn prachtige stranden en kustlijn van rode rotsen en een schitterende rotsboog. Helaas het waren er twee, maar ik Kees net dat er eentje door erosie is ingestort. Toch is het nog steeds de moeite waard om hier te gaan kijken. Een lange trap voert je naar het strand waar ook eetgelegenheid is. Weinig toeristen, maar wel veel Marokanen zelf die hier komen zwemmen, wandelen of Quat rijden. Let wel even op de getijden.
Schitterende kustlijn
Mooi strand
Prachtige rotsboog
Weinig tot geen toeristen

Lees net dat een van de bogen is ingestort
review geplaatst op 2016-10-26

7

Categorie: Land

Marokko

agrotewal was hier op 2016-04-01

Tanger volgens de informatie die we hebben gekregen één van de oudste steden van Marokko, is eigenlijk een buitenbeentje. De Europese invloeden zijn hier groot en het is een mengelmoes van Marokkaans, Spaans, Engels en Frans wat de stad bijzonder maakt. Zoek je een authentieke Marokkaanse plek dan kun je het beste naar de Medina gaan. Daar heb je de markten zoals ze ook elders in Marokko te zien zijn. Veel groenten, fruit, dadels en natuurlijk olijven tegen een schappelijke prijs. Het is een leuke bruisende stad voor een dagje en wanneer je zoals wij met de camper in Asilah staat, goed te bereiken met de bus. Binnen een uur sta je in het centrum. Wat ik wel heel bijzonder vond was het aanbod van souvenirs. Alle artikelen die we elders in Marokko hebben gekocht als zijnde speciaal of tegen een vriendenprijsje is hier te koop voor een bodemprijs. Dus om te shoppen een aanrader. Maar wil je Marokko echt leren kennen dan zul je verder het land in moeten gaan.
goedkoop shoppen
dichtbij het Europese vasteland
bijzondere mengelmoes van culturen

niet echt Marokkaans
druk
review geplaatst op 2016-12-31

7

Categorie: Stad

Tanger

agrotewal was hier op 2016-04-01

Tanger volgens de informatie die we hebben gekregen één van de oudste steden van Marokko, is eigenlijk een buitenbeentje. De Europese invloeden zijn hier groot en het is een mengelmoes van Marokkaans, Spaans, Engels en Frans wat de stad bijzonder maakt. Zoek je een authentieke Marokkaanse plek dan kun je het beste naar de Medina gaan. Daar heb je de markten zoals ze ook elders in Marokko te zien zijn. Veel groenten, fruit, dadels en natuurlijk olijven tegen een schappelijke prijs. Het is een leuke bruisende stad voor een dagje en wanneer je zoals wij met de camper in Asilah staat, goed te bereiken met de bus. Binnen een uur sta je in het centrum. Wat ik wel heel bijzonder vond was het aanbod van souvenirs. Alle artikelen die we elders in Marokko hebben gekocht als zijnde speciaal of tegen een vriendenprijsje is hier te koop voor een bodemprijs. Dus om te shoppen een aanrader. Maar wil je Marokko echt leren kennen dan zul je verder het land in moeten gaan.
goedkoop shoppen
dichtbij het Europese vasteland
bijzondere mengelmoes van culturen

niet echt Marokkaans
druk
review geplaatst op 2016-12-31

9

Categorie: Stad

Tamellalt

wisseschout was hier op 2016-04-01

De Dadès kloof is minder bekend dan de Todra kloof, ook omdat er geen grotere stad in de buurt ligt en dus moeilijker bereikbaar. De ingang ligt bij Boulmane du Dadès en een 60 km lange asfaltweg slingert door een aan beide kanten omsloten ravijn met rood, bruine rotswanden, vervallen kashba's en oases. Aan het einde van de vallei kun je kiezen om terug te draaien of verder het Atlas gebergte in te rijden. In de vallei groeien veel vijgen, amandel en walnootbomen. De rotsen hebben soms vreemde vormen en bekend zijn de z.g.n apenvinger rotsen of de hersenen van de Atlas. Het is goed wandelen hier. Loop door de akkertjes en probeer ergens de rivier over te steken. Er is ook een spectaculaire kloof die evenwijdig aan de Dadès loop. De canyon de Dadès. Loop deze niet zonder gids. Is n.l heel moeilijk. Je moet elkaar echt helpen anders kom je er niet. De toeristen die we gezien hebben komen gauw op een bepaald punt foto's nemen en rijden weer door.
Ook in het voorjaar niet te heet
Weinig toeristen
Veel afwisseling in natuur
Goede wandelmogelijkheden
Genoeg restaurantjes, campings en hotels

Zou het niet weten
review geplaatst op 2016-10-22

8

Categorie: Stad

Pottenbakkerswijk

wisseschout was hier op 2016-04-01

Safi heeft een grote vissershaven waar veel sardines worden aangevoerd. Maar het is vooral bekend om zijn pottenbakkerswijk " Collines des Portiers" Het ligt gebouwd op een heuvel en het is leuk dwalen door de smalle straatjes en langs de pottenbakkers. Natuurlijk wordt je uitgenodigd binnen om het proces van kleien, draaien en bakken te bekijken, want ach er miet ook hopelijk wat verdiend worden. De mannen aan de draaischijf zitten met hun benen in een soort put, omdat de schijven zelf ook grotendeels onder de grond gebouwd zijn. Er staat nog overal in de boeken dat de potten in traditionele ovens worden gebakken, maar wij begrepen dat dat eigenlijk bijna niet meer gebeurd, omdat het hout voor de ove s veel te duur is en men massaal overschakelde op gasovens. De oude koepelvormigmige ovens staan nog wel overal en leuk om te zien. Safi schijnt bijzondere klei in de bodem te hebben. De kleuren groen ( koper ) blauw ( kobalt) geel ( chroom) en bruin ( mangaan ) worden gebruikt. Wij hebben bekers gekocht en al gauw sneuvelde er eentje. Komen we in Nederland dezelfde (uit Safi) tegen in een Marokaans winkeltje. Vraag even waar de wijk is, en omdat het hoog ligt zie je altijd weer welke richting je terug moet lopen.
Geen toerist te zien
Leuk om wonen en werken door elkaar te zien
Stukje traditie bekijken

Warm in de zomer
review geplaatst op 2016-10-23

9

Categorie: Stad

El Jadida

wisseschout was hier op 2016-04-01

De versterkte havenstad El Jadida is gesticht door de Portugezen in de 16e eeuw en staat op de lijst van Unesco. Loop eens over en langs de muren en de overgebleven vier bastions en geniet van het uitzicht op het stadje, de zee en de haven. De oude Kashba is een wirwar van smalle en soms doodlopende straatjes waar je vriendelijk wordt begroet door de bewoners. De oude moskee heeft w.s als enige in de wereld een vijfhoekige minaret die mooi wit en bruin afsteekt tegen een hopelijk blauwe lucht. Ga tegen de avond samen met de bewoners flaneren over de muren en zitten en genieten van de zonsondergang aan de kust. De topattractie is de cisterne wat vroeger werd gebruikt als ondergrondse wateropslagplaats. In dit decor werd ook de film van Othello opgenomen. Doordat er ook natuurlijk licht van boven invalt is het goed mogelijk om foto's te maken. Het staat goed aangegeven hoe er te komen. Wij liepen hier helemaal alleen dus veel toeristen trekt het ( nog ) niet.
Weinig toeristen
Mooi ommuurde stad
Oude Kashba
De Cisterne
Relaxte bevolking
Lekker en goedkoop eten

Zou het niet weten
review geplaatst op 2016-10-22

7

Categorie: Regio

Noordwest Marokko

agrotewal was hier op 2016-04-01

Ouazzane is een kleine stad in het Noorden van Marokko, veel Joden van Marokko beschouwen Ouazzane als een heilige stad en maken bedevaarten naar het graf van een aantal marabouts (Marokkaanse heiligen), met name Moul Anrhaz, de lokale naam voor Rabbi Amram ben Diwan, een achttiende-eeuwse rabbijn die in de stad woonden en waarvan de begraafplaats wordt geassocieerd met een aantal wonderen. Verder heeft de stad een leuke gezellige Medina en voor mij het allerbelangrijkst de mensen zijn er erg vriendelijk zelfs een foto nemen wordt meestal toegestaan. In de buurt van de stad is een camping waarvan de eigenaar je zo naar de stad wil rijden, tegen vergoeding van de benzine kosten.
gezellige Medina
vriendelijke mensen
mooie omgeving
camping in de buurt

er is niet heel veel te doen
review geplaatst op 2017-01-25

10

Categorie: Land

Marokko

wisseschout was hier op 2016-04-01

Amellago is een klein Berberdorpjes in het Atlas gebergte en ligt in de vallei van de rivier de Ghris en is omgeven door prachtige kloven en hoge bergen. In het dorpje is een leuke auberge van Moha die ook klimlessen geeft en klimspullen verhuurt. Aangezien wij niet klimmen gaf hij ons de raad om in de kloof waar hij klimt te gaan fietsen. Deze prachtige kloof ( gorges d'Imiter ) waar bijna geen verkeer doorheen komt en je het leven en werken van de bevolking kan gadeslaan is een echte aanrader. De bevolking die duidelijk geen toeristen is gewend groet je vriendelijk en van de dames die bezig waren met het binnenhalen van de oogst mocht ik ongestoord foto's nemen. Verder kun je ook door de Gheriskloof kloof naar Goulmina rijden. Ook deze is bijna verkeerloos en wonderschoon met bijzondere rotsformaties en kleuren. Wij mochten met onze camper op de binnenplaats van het hotelletje staan.
Onontdekt
Vriendelijke bevolking
Wandelen en fietsen door kloven.
Hoog gelegen dus niet heet in voorjaar
leuk hotelletje

Zou geen minpunt weten
review geplaatst op 2016-10-22

9

Categorie: Land

Marokko

wisseschout was hier op 2016-04-01

De Dadès kloof is minder bekend dan de Todra kloof, ook omdat er geen grotere stad in de buurt ligt en dus moeilijker bereikbaar. De ingang ligt bij Boulmane du Dadès en een 60 km lange asfaltweg slingert door een aan beide kanten omsloten ravijn met rood, bruine rotswanden, vervallen kashba's en oases. Aan het einde van de vallei kun je kiezen om terug te draaien of verder het Atlas gebergte in te rijden. In de vallei groeien veel vijgen, amandel en walnootbomen. De rotsen hebben soms vreemde vormen en bekend zijn de z.g.n apenvinger rotsen of de hersenen van de Atlas. Het is goed wandelen hier. Loop door de akkertjes en probeer ergens de rivier over te steken. Er is ook een spectaculaire kloof die evenwijdig aan de Dadès loop. De canyon de Dadès. Loop deze niet zonder gids. Is n.l heel moeilijk. Je moet elkaar echt helpen anders kom je er niet. De toeristen die we gezien hebben komen gauw op een bepaald punt foto's nemen en rijden weer door.
Ook in het voorjaar niet te heet
Weinig toeristen
Veel afwisseling in natuur
Goede wandelmogelijkheden
Genoeg restaurantjes, campings en hotels

Zou het niet weten
review geplaatst op 2016-10-22

10

Categorie: Regio

Oukaimeden

wisseschout was hier op 2016-04-01

Vanuit Marrakech volg je de P2030 75 km lang door de Hoge Atlas naar het skigebied de Oukaïmeden wat op 2650 meter hoogte heel mooi tussen de hoge bergtoppen ligt. Onderweg kom je langs op sawa's gelijkende akkertjes die tegen de berghellingen zijn aangeplakt. Het dorp zelf heeft wat hotels en restaurants ( net Oostenrijkse berghutten ) maar is heel klein. Er is ook een gedeelte met roodleren huizen die slechts in de zomer worden bewoond. Met een kabelbaan kom je tot 3270 meter en er zijn 15 pistes. Ga je in de winter dan kun je zeggen dat je in Afrika geskied hebt. Wij waren er in April en toen was het meer dan stil en rustig. De weiden stonden vol met narcissen en we hebben veel verschillende vogels zoals Alpenkauwen, kraaien, rotslijster, rosse waaierstaart en tapuiten gespot. Het is ook een prachtig wandelgebied met rondrennende grondeekhoorntjes en besneeuwde toppen. Met een gids kun je nog prehistorische rotstekeningen gaan bezoeken. Dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben er rustig en veilig in het " wild " gekampeerd aan de rivier die hier stroomd. Niemand kwam ons lastigvallen.
Prachtige natuur
Mooie omgeving
Veel bloemen en vogels
Goed wandelgebied
Absoluut rustig in April

Ook in April is het nog flink koud snachts op
review geplaatst op 2016-10-22

8

Categorie: Land

Marokko

wisseschout was hier op 2016-04-01

Safi heeft een grote vissershaven waar veel sardines worden aangevoerd. Maar het is vooral bekend om zijn pottenbakkerswijk " Collines des Portiers" Het ligt gebouwd op een heuvel en het is leuk dwalen door de smalle straatjes en langs de pottenbakkers. Natuurlijk wordt je uitgenodigd binnen om het proces van kleien, draaien en bakken te bekijken, want ach er miet ook hopelijk wat verdiend worden. De mannen aan de draaischijf zitten met hun benen in een soort put, omdat de schijven zelf ook grotendeels onder de grond gebouwd zijn. Er staat nog overal in de boeken dat de potten in traditionele ovens worden gebakken, maar wij begrepen dat dat eigenlijk bijna niet meer gebeurd, omdat het hout voor de ove s veel te duur is en men massaal overschakelde op gasovens. De oude koepelvormigmige ovens staan nog wel overal en leuk om te zien. Safi schijnt bijzondere klei in de bodem te hebben. De kleuren groen ( koper ) blauw ( kobalt) geel ( chroom) en bruin ( mangaan ) worden gebruikt. Wij hebben bekers gekocht en al gauw sneuvelde er eentje. Komen we in Nederland dezelfde (uit Safi) tegen in een Marokaans winkeltje. Vraag even waar de wijk is, en omdat het hoog ligt zie je altijd weer welke richting je terug moet lopen.
Geen toerist te zien
Leuk om wonen en werken door elkaar te zien
Stukje traditie bekijken

Warm in de zomer
review geplaatst op 2016-10-23

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Marokko is Rabat.
Aantal inwoners in Marokko: 32 miljoen.
Oppervlakte van Marokko: 70% van Frankrijk.
De reistijd naar Marokko is 4:00.
Gesproken Talen in Marokko: Arabisch, Berber dialecten en Frans.
Aanvlieghaven(s) van Marokko: Marrakech(RAK), Rabat(RBA), Agadir(AGA), Casablanca(CAS of CMN).