Marrakech

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Marrakech image

Marrakech

Marrakech
Marokko
Janhermens

Kort maar heftig rondreisje Gouden Duinen

Dinsdag 24 maart vliegen we heel vroeg in de ochtend naar Marrakech voor een 8-daagse rondreis door het zuiden van Marokko. Omdat we midden in de nacht vertrekken en ook weer terugkomen, gaan we met onze eigen auto naar Schiphol en laten hem daar 8 dagen staan (zie onze tip 'Goedkoop parkeren bij Schiphol).
Het ietwat zware programma (lange verplaatsingen!) ziet er als volgt uit:


Dag 1: Aankomst in Marrakech om 10.00 uur in de ochtend. Dag vrij te besteden.

Dag 2: Rondreis Marrakech – Ouarzazate (190 km): Onze chauffeurs/begeleiders brengen u naar Ouarzazate aan boord van een 4x4 auto met 6 plaatsen. U bereikt Ouarzazate, het kruispunt van alle wegen in Marokko (Tafilallet, Zagora, Marrakech en Agadir), via de Tizi n’Tichka bergpas die u een adembenemend zicht biedt op de streek. Aankomst in het hotel. In de namiddag een bezoek aan de Fint oase.

Dag 3: Rondreis Bergengte van de Dadés – Todra bergengte – Erfoud – Merzouga (325 km): Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan de Bergengte van de Dadés. Vervolgens gaan we richting woestijn via het dorp Tinighir. De apotheose van de dag wacht op u in het hartje van de Todra bergengte. U kunt genieten van de gigantische roze granietrotsen die 300 m hoog reiken. Vervolgens rijden we 80 km door een woestijnachtige streek. Nu zijn we nog slechts enkele kilometers verwijderd van de grote gouden zandduinen van Merzouga, het vertrekpunt van een tocht per dromedaris (+/- 1u30). Op de top van de hoge duinen van Erg Chebi wacht u een onvergetelijke zonsondergang. Avondmaal (bivak) en overnachting onder de blote sterrenhemel of in bedoeïenententen gemaakt van kamelenwol. De tenten zijn niet uitgerust met douches maar er zijn wel enkele plaatsen met water.

Dag 4: Rondreis Merzouga – Tazzarine – Zagora (320 km): Na deze bijzondere nacht, vroeg vertrek voor het bewonderen van de zonsopgang en terug naar de kampplaats per dromedaris voor het ontbijt. Vervolgens vertrek naar de Draa vallei in de richting van Tazarine via Alnif, waar u indrukwekkende landschappen en verloren dorpjes in de oases terugvindt. Vervolg van de reis naar Zagora, de laatste stad voor de woestijn van M’hamid. Bezoek aan het dorp Tamgroutte waar de Koranbibliotheek 11e eeuwse manuscripten bewaart op gazellenvellen en bezoek aan een ambachtelijke pottenbakkerij. Overnachting in de kampplaats van Zagora.

Dag 5: Rondreis Zagora – Agdz – Ourzazate – Marrakech (360 km): Na het ontbijt vertrek naar Marrakech via de Oued Draa, één van de mooiste valleien van Marokko. Vervolgens trekken we een rotsachtige streek door richting Agdès via de Tizi N’Tnififte bergpas (1600 m hoog). Aankomst in Ouarzazate, lunch en bezoek aan de stad. Verder langs de Tizi N’Tichka bergpas richting Marrakech.

Dag 6 en 7: Verblijf in uw hotel in Marrakech op basis van halfpension.

Dag 8: Vandaag wordt u om 17.00 uur naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar huis.

Reis is inclusief: 7 overnachtingen in diverse accommodaties; tijdens de rondreis zal dat zeer eenvoudig zijn en zult u niet overal over een douche kunnen beschikken. In Marrakkech overnacht u in een 3* hotel. Volpension verzorging vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 6. Op dag 7 t/m 8 verblijft u basis van halfpension. Alle transfers per 4x4. U dient er rekening mee te houden dat het comfort en de luxe in Afrika verschilt van wat wij in Europa gewend zijn. Begeleiding van een Nederlandstalige of Franstalige gids. Het kan ook voorkomen dat u geen reisleiding heeft. In dit geval wordt de reis begeleid door de chauffeur. Entreegelden van de te bezoeken programmapunten

We zullen na terugkomst ons reisverhaal hier ook weer plaatsen. Tot na 1 april!!!!!!