Casablanca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veel te hoog

Casablanca,
Marokko


Ik heb het niet op hoogtes. Ik ben weliswaar sportvlieger maar als ik dan in de lucht hang, heb ik het zelf in de hand. Op een toren heb ik dat niet.

Het kostte mij dan ook heel wat moed om in Casablanca de toren van de voormalige katholieke kerk Sacré-Coeur te beklimmen, teneinde van boven de stad te kunnen fotograferen. Op deze foto zie je het trappenhuis. Het zag er niet stevig uit, de trap was niet afgewerkt en her en der brokkelde er wat beton af. De klimpartij vond ik hachelijk. Ergens onderweg kon je via een deur op het dak komen: volledig onbeveiligd. Ik ben dan iemand die meteen in een hoekje tegen een veilige muur gaat zitten en met geen mogelijkheid meer vooruit te branden is. En dan te bedenken dat ik ooit mijn parachutistenbrevet heb gehaald :)

Uiteindelijk ben ik toch nog hoger geklommen, met lood in mijn schoenen waardoor iedere stap zwaarden werd, om uiteindelijk heel snel panoramafoto's te maken. Het uitzicht was er wel even adembenemend als de klimpartij. Maar ik was zielsgelukkig toen we weer snel naar beneden gingen, daar waar het veilig was.

En toch: het is beslist een aanrader!