Casablanca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even de kinderen naar de opvang brengen

Casablanca,
Marokko


Kinderopvang wordt in Marokko op het platteland bijna vanzelfsprekend door de familie gedaan. Men hecht veel waarde aan de betrekkingen met familie en verwanten. In de stad ligt dit anders. Steeds meer vrouwen werken en kiezen voor een crèche als opvangmogelijkheid.
Zelfs voor ouders uit minder bevoorrechte milieus zijn de kosten niet langer een belemmering door de ruime keuze in faciliteiten. Ouders zijn ook steeds vaker van mening dat de peuterspeelzaal een positieve invloed op de persoonlijkheid van hun kind kan hebben en proberen, ondanks hun beperkte middelen, hun kinderen in particuliere instellingen onder te brengen.
De laatste cijfers inzake kinderopvang onthullen dat 698.298 kinderen jonger dan zes, een crèche of kleuterschool bezochten in 2007-2008. Een toename van 9.5% vergeleken bij het jaar ervoor.
Deze particuliere crèche is wel heel modern met Mickey Mouse en baby Boris boef op de muur geschilderd. Ook de moeders zien er niet allemaal traditioneel uit. Hier worden veel kinderen van emigranten naartoe gebracht, omdat ze daar al vanaf zes uur 's morgens terecht kunnen. De ouders werken vaak voor Franse bedrijven die dezelfde kantooruren als het moederbedrijf in Frankrijk aanhouden(twee uur verschil dus) .