Toliara

Foto door Reisreporter corriedewinter

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Toliara

Beste foto's & tips van Toliara

'1089302' door corriedewinter '1089302' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Met de Vezo op zee

corriedewinter

We hebben na een tochtje met de pirogue van een van de vissers van de Vezo stam aangelegd bij zijn dorp, eigenlijk een verzameling hutten op het strand. Hier verzorgt Leon, de visser, een maaltijd voor ons, die geserveerd wordt op opengeknipte rijstzakken op het strand. Zijn zoon, die met ons is meegevaren, zoekt een vriendje op en samen doen ze een wedstrijdje met hun zelfgebouwde pirogue van balsahout. Zoals je ziet doet de boot het prima. Gelukkig hebben deze kinderen ook nog tijd om te spelen. Ook meevaren? Maak een afspraak via een van de hotels in Mangily, bijvoorbeeld hotel Longa Vezo, of direct met de vissers. Ze spreken meestal geen Engels, wel Frans.

'1089602' door corriedewinter '1089602' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Trek in de rivier

corriedewinter

We trekken door het zuiden van Madagaskar en rijden langs de westkust naar het noorden. Bij Toliara is een asfaltweg aangelegd met een brug over de rivier Fiherenana. De rivier ligt nu, in november, droog en daar maken de bewoners van de dorpen op de oevers graag gebruik van. Boeren met zeboes, kinderen die naar school gaan, het scheelt enorm in tijd. De asfaltweg is daar aangelegd door China. Zij willen de katoenoogst uit het gebied zo snel mogelijk verschepen, want ook hier geldt: tijd is geld.

'1097156' door corriedewinter '1097156' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Lol met de Vezo...kin

corriedewinter

We hebben na een tochtje met de pirogue van een van de vissers van de Vezo stam weer aangelegd bij het dorp, eigenlijk een verzameling hutten op het strand. Naast het dorp ligt ons hotel boven op het duin. Ik blijf nog even en heb veel lol met de kinderen die op een boomstam laten zien hoe ze de golven trotseren. Waarschijnlijk worden ze later ook visser, veel ander werk is er niet te doen. De vissers nemen je graag mee voor een tochtje, extra inkomsten zijn zeer welkom. Maak een afspraak via een van de hotels in Mangily, bijvoorbeeld hotel Longa Vezo, of direct met de vissers. Ze spreken meestal geen Engels, wel Frans.

Laat kaart zien