Madagaskar stekker

Madagaskar – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Madagaskar, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Madagaskar gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Madagaskar gebruikt kunnen worden zijn : Type C en E
Stekker C
Stekker E

Informatie over Madagaskar

'239182' door leonvanmaenen '239182' door leonvanmaenen

Madagaskar

Madagaskar

Wederzijdse...bewonde

De laatste trein van Madagascar, zo wordt dit traject (Fianarantsoa - Manakara) ook wel genoemd. Wij stapten op het station in Sahambavy op. In negen uren tijd stopt de trein in 14 dorpjes als op deze foto. Bij elke stop kun je de trein uitstappen om in de dorpen rond te kijken, aangezien de trein ook fungeert als goederentransportmiddel dat in elk dorp moet laden en lossen. Veel reizigers maken van deze treinrit gebruik. Niet in eerste instantie om naar hun eindbesteming te gaan maar om de reis onderweg te beleven. Tijdens elke stop stap je als het ware het dagelijkse leven van Madagascar in. Voor de bewoners uit de dorpen aan het spoor is het kijken naar 'toeristenaapjes' elke keer net zo'n beleving als dat het voor ons was om deze prachtige, Afrikaans-Aziatische mensen bewonderen.

'244314' door leonvanmaenen '244314' door leonvanmaenen

Madagaskar

Madagaskar

Open keuken,...ambohi

In het dorpje Ambohimahasoa lijkt de tijd stil te staan. Nadat we terugkwamen van een rumstokerij doorkruisten we een paar straatjes van zand waar gezinnen voor het huis zaten. Kakelende kippen en het gewroet van varkens was het enige dat de stilte verbrak. Ik raakte met een man in gesprek over de mooie omgeving en de bijzondere levenswijze. Zo vertelde hij dat de vrouw op de foto in de opening van haar keukentje zat.

'494779' door silly '494779' door silly

Madagaskar

Madagaskar

Gekraagde Maki

Het Périnet Nationaal Park ligt vlakbij het plaatsje Andasibe. Het park ligt op een hoogte van ongeveer 1000 meter en 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit drie hoofdparken; Analamazaotra, Mantadia en Mitsinjo. In het park wonen verschillende soorten lemuren, daar kwamen wij deze Vari tegen.De Vari, bonte maki of gekraagde maki is een halfaap uit de familie der maki's De vari is één van de twee soorten uit het geslacht Varecia, de andere soort is de rode vari). De vari is na de indri de grootste soort uit de superfamilie van de lemuren.

Bekijk alle Madagaskar foto's en tips