Antsirabe foto's & tips

'492523' door afrika '492523' door afrika

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Op de uitkijk

afrika

Met de bus gaan we van Antsirabé naar Ambositra. Na een uurtje rijden stappen we uit om langs de prachtige rijstvelden en dorpjes te lopen. Heerlijk even de benen strekken en lopend zie en ervaar je toch altijd veel meer. Heel veel huizen hebben het woongedeelte bovenin, terwijl het vee beneden 'huist'. Deze vrouw staat op de uitkijk naar wie weet het. Misschien haar man of (klein)kinderen die met het vee of de oogst huiswaarts keren...

'506221' door ducgirl '506221' door ducgirl

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Boophis Luteus

ducgirl

Deze foto van de Boophis luteus (een boomkikker uit de familie Mantellidae) heb ik genomen net buiten mijn huisje toen ik op weg was naar het diner. Hij/zij dacht het begint bijna te schemeren ik kan wel uit mijn schuilplaats komen. Maar goed dat ik altijd/overal mijn camera mee neem.

'517349' door silly '517349' door silly

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Kameleon

silly

Heel langzaam beweegt de kameleon zich voort, het lijkt of zijn huid bestaat uit honderden kraaltjes, en er bestaan wel zo'n honderd soorten. De ogen kunnen zich onafhankelijk van elkaar bewegen. Dit ziet er zeer eigenaardig uit.Ze hebben, afhankelijk van de soort, twee of drie tenen aan de poten. Deze tenen dienen als grijptangen. Daarmee kunnen kameleons moeiteloos takjes omsluiten. Een extra houvast biedt de staart die zich om de tak heen rolt.

'491347' door harfra '491347' door harfra

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Glimlach

harfra

Tijdens een korte stop in de bergen van Antsirabe kwam onder begeleiding van dit vrouwtje een groep kinderen naar ons toe. Na het uitdelen van een paar koekjes waren ze allemaal weer tevreden. Dit vrolijke vrouwtje had nog wat in haar mondhoek bewaard.

'459989' door harfra '459989' door harfra

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Hoogvlakte nabij...An

harfra

In de hoogvlaktes iets ten zuiden van Antsirabe heb je een prachtig uitzicht over de vele kleine dorpjes met de herkenbare Malagasy huisjes. Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd door de rode aarde die een groot deel van het eiland bedekt.

'517682' door silly '517682' door silly

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Lemuur

silly

Bruine lemuren kunnen een bruine vacht hebben, maar ze kunnen ook geel of grijs zijn. Op grond van hun kleur en verspreiding worden bij deze halfaap zeven ondersoorten onderscheiden. Bruine lemuren leven in losse groepen van 3 tot 12 dieren; de grootte en samenstelling van de groepjes verandert regelmatig. Sommige groepen zijn overdag actief, andere afwisselend 's nachts en overdag.Deze bruine lemuur kwam ik tegen in het Matadia National park

'491719' door harfra '491719' door harfra

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Geduldig

harfra

Na een lange reis vanuit het zuiden van Madagaskar, zijn we eindelijk weer terug in de “bewoonde wereld” richting Antananarivo. Op de hoogvlakte van Antsirabe kochten we bij een jonge moeder wat bananen en pinda’s. Nadat ik toestemming had gekregen mocht ik van dit kleine meisje een foto maken terwijl ze rustig bij oma zat te wachten totdat haar moeder al haar handel verkocht had.

'506301' door ducgirl '506301' door ducgirl

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Hapalemur Aureus

ducgirl

De gouden halfmaki of gouden bamboemaki (Hapalemur aureus) behoort tot de wat grotere soorten halfmaki's. Hij heeft een dichte, zachte vacht, olijfbruin gekleurd op de rug, naar de nek en boven op de kop wat donkerder, ook de bovenkant van de staart is donker. Op de buik en de borst en aan de binnenkant van de voor- en achterpoten is de vacht goudkleurig bruin. Het gezicht is donker, maar rond de ogen en op de wangen en op de keel is de beharing ook weer goudbruin.

'492295' door silly '492295' door silly

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Schutkleur

silly

De neuskameleon is met ongeveer 8 centimeter een kleine soort, mannetjes blijven vaak rond de 6 centimeter. De kleur is groen tot bruin en deze soort kan goed en ook snel van kleur veranderen. Het mannetje heeft vaak gele, groene of blauwe vlekken op de flanken en kop, het vrouwtje heeft soms een blauwe neuspunt. Deze soort dankt de naam aan het hoorn-achtige uitsteeksel op de neus. Een echte hoorn is het eigenlijk niet, want het is geen vrijstaand uitsteeksel maar een verlengd deel van de huid. Het is ook erg flexibel Opmerkelijk is dat meestal alleen mannetjes een hoornachtig uitsteeksel hebben, zelfs als deze zacht is.

'496737' door afrika '496737' door afrika

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Rijst planten

afrika

Onderweg van Antsirabe naar Ambositra maken we een fikse wandeltocht door de rijstvelden en kleine dorpjes. Die wandeltochten blijven fantastisch en ik krijg niet genoeg van de prachtige landschappen, dito dorpjes en mensen.

'488005' door harfra '488005' door harfra

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Goed gemutst

harfra

Op de centrale hoogvlakte ten zuiden van Antsirabe maakten we een korte stop om even de benen te strekken. Binnen de kortste keren stond een grote groep kinderen nieuwsgierig rondom onze auto met de vraag of we misschien snoepjes hadden. Zoals je aan de muts van deze jongen kan zien is het voor Malagasy begrippen koud in dit gebied. Hij stond met een verlegen glimlach op de achtergrond te observeren hoe de rest van de groep zich druk maakte voor iets lekkers…

'491566' door afrika '491566' door afrika

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Weesjongetje in...Amb

afrika

Een voormalig reisbegeleidster van Baobab heeft een aantal jaar geleden in Ambositra een tehuis opgezet waar ongehuwde moeders en kinderen opgevangen worden. Ondertussen is er - in Antsirabé - ook een hotel gebouwd. Enerzijds om hiermee geld te verdienen voor het tehuis, anderzijds om een aantal kinderen werkgelegenheid te bieden als ze van school komen. In het weeshuis worden we opgewacht door naar het lijkt alle bewonertjes die ons keurig allemaal een hand geven en welkom heten. De ‘huismoeder’ geeft ons een rondleiding en alles ziet er, hoewel arm, hartstikke netjes uit. De kinderen zijn vrolijk, goed gekleed en gevoed en er is speelgoed. Alleen jammer dat hij nu al zulke slechte tandjes heeft. Maar desondanks, petje af voor de organisatie.

'458680' door sidonius '458680' door sidonius

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Vergane glorie

sidonius

Dit is het niet meer functionerende maar wel mooie treinstation van Antsirabe,vergane glorie uit een voorbije tijd. Ten tijde van de Franse overheersing functioneerde het spoorwegstelsel (en meer vervoer) beter dan nu. Dank zij een corrupte regering wordt veel IMF geld dat bestemd is voor verbetering van de infrastructuur aan andere dingen besteed. Zuur voor de bevolking, die het overigens wel over heeft voor de vrijheid (vertelde onze Malagassische gids).

'492337' door silly '492337' door silly

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Kleine deugniet

silly

Deze kleine deugniet kwamen wij tegen bij Antisirabe. De omheiningen worden hier gemaakt van stokken. Hij vond het maar wat leuk dat ik een foto nam ... :)

'486738' door chateau '486738' door chateau

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Drie in één.

chateau

Fotograferen op Madagascar is een feest. Vrijwel iedereen wil op de foto. En altijd krijg je er een mooie lach bij cadeau. Toen deze kinderen door hadden dat ik een foto van hen wilde maken ging het tafeltje speciaal even omhoog. Hun cadeau was de digitale foto op mijn toestel. Wat hebben ze ervan genoten (en wij ook).

'507562' door ducgirl '507562' door ducgirl

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Drukte

ducgirl

Wat een drukte toch op sommige marktjes! Terwijl wij hier in Nederland al lichtelijk geïrriteerd raken als er iemand per ongeluk tegen je aanloopt, gaat het er in Madagaskar heel gemoedelijk aan toe. Drukte! maakt niet uit, gewoon even wachten op elkaar. Heel mooi/fijn om te zien dat het dus ook anders kan!

'441720' door pensionado '441720' door pensionado

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Baguettes

pensionado

Antsirabe is de tweede stad van Madagaskar. De plaats was wegens de hoge, koele ligging geliefd bij de Fransen die het eiland van 1896 tot 1960 als kolonie bezaten. De architectuur van vele gebouwen herinnert aan die periode, maar ook de baguettes die overal te koop zijn.

'451877' door silly '451877' door silly

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Stoere Batman

silly

Deze kinderen wonen aan de rand van het Matadia National Parc in verschoten houten huisjes. ...met voor de ingang een oude lap met gaten, ook hun kleding is erg kapot en vuil..ondanks dat hebben ze veel lol, en deze kleine stoere batman wilde graag op de foto

'458004' door harfra '458004' door harfra

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Koud?

harfra

In het gebergte nabij Antsirabe, fotografeerde ik dit jochie. Hij stond naast de weg, samen met zijn familie te wachten op voorbijgangers om bananen en pinda's te kunnen verkopen. Hij had het blijkbaar koud! Wij met T-shirt en korte broek, nog steeds te warm..

'506511' door ducgirl '506511' door ducgirl

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Markt

ducgirl

Onderweg op een reisdag gestopt bij een marktje, op een wel heel aparte plek! Althans, mij leek het niet echt handing/oncomfortabel gezien de breedte! Maar daar in tegen! Iedereen moet wel over de brug en wordt zo dus wel ' geconfronteerd' met de handelswaar.

'447303' door lobkeelgersma '447303' door lobkeelgersma

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Prachtig meisjes

lobkeelgersma

Het mooiste van reizen vind ik dat je verschillende soorten mensen ontmoet en vooral kinderen. Ik kwam dit meisje tegen tijdens een feestje, een prachtige meid. ik vond het echt een plaatje.

'547995' door Lyske1980 '547995' door Lyske1980

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Antsirabe

Lyske1980

In Antsirabe ontmoette ik twee locals die mij meenamen naar een dorp - zo'n 45 min rijden vanaf de stad - waar je een mooie waterval kunt bewonderen. Volgens hen weet geen enkele toerist (of gids) deze plek te vinden! De wandeling ernaar toe was soms best pittig, maar al dat klimmen, klauteren en springen werd ruim gecompenseerd door de schitterende uitzichten onderweg. Aangekomen bij de waterval kun je lekker zwemmen in een heerlijke poel, die je alleen maar met Malagassiërs deelt. Op de terugweg loop je ook nog door schattige authentieke dorpjes waar de mensen gelukkig amper toeristen gewend zijn :-).

'448132' door Appie007 '448132' door Appie007

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Looptaxi met...ongedu

Appie007

De looptaxi's (op blote voeten) zijn hier een normaal verschijnsel. Sommige rijkere taxi chauffeurs hebben een fiets ervoor, nog rijkere een brommer... Blijft een interessant verschijnsel. Deze vrouwelijke klant vindt het kennelijk niet snel genoeg gaan, getuige haar gezichtsuitdrukking.

'532079' door hestermaasdam '532079' door hestermaasdam

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Aan de wandel!

hestermaasdam

Deze foto is gemaakt in de buitenwijk van Antsirabé waar we met een taxi door hobbelen op weg naar een herbegrafenis hier in de buurt.We zagen steeds weer iets moois om te fotograferen zodat het korte ritje toch nog lang ging duren.