Sani pass foto's & tips

'559814' door Rien-Eyk '559814' door Rien-Eyk

LesothoSani pass

LesothoSani pass

Koud he

Rien-Eyk

Op de hoogvlakte van Lesotho net voorbij de Sanipas troffen we dit jongetje aan. Hij had schoolvakantie en hoefde dus niet naar school in het dal. En verbleef bij zijn familie, die schapen hielden en paarden hielden op de hoogvlakte. Ondanks de strakblauwe lucht en de zon was het op 3000 meter toch nog behoorlijk fris in het Zuid-Afrikaanse voorjaar. Bij een paar rondavels stond hij met een gekleurde deken om temidden van grote mannen, gewikkeld in grijze dekens. Het zonlicht versiert de rand van zijn deken.

'552049' door Jeanne '552049' door Jeanne

LesothoSani pass

LesothoSani pass

Gewikkeld in warme...

Jeanne

Via een onherbergzame weg genaamd de Sani Pass, een bergpas tussen Zuid Afrika en Lesotho, bereiken wij uiteindelijk een hoogt van 2873 meter. Deze rit is alleen te doen met een 4x4. Er staan een paar primitieve hutjes en het is er zeer koud. Mensen zitten heel dicht bij elkaar en hebben warme doeken om zich heen, je ziet aan alles dat het leven hier zwaar is. De toeristen brengen nog wat geld in het laatje door het kopen van souvenirs. Dit jongetje liep stilzwijgend tussen de mensen door, in de hoop nog iets te krijgen.

'558366' door JeroenvanLeeuwen '558366' door JeroenvanLeeuwen

LesothoSani pass

LesothoSani pass

Bibberen in Afrika

JeroenvanLeeuwen

Raar gezicht hoor... In het altijd warme, tropische Afrika opeens in een gebied komen waar men zelfs in winterkleding bibbert van de kou. Op deze dag in Lesotho was het overdag niet meer dan 10 graden en 's nachts vroor het. En de winter moest nog komen... Ik heb het met hem te doen.

'557755' door JeroenvanLeeuwen '557755' door JeroenvanLeeuwen

LesothoSani pass

LesothoSani pass

Happiness is...everyw

JeroenvanLeeuwen

Gedurende onze tocht over de Sani Pass tussen Zuid-afrika (Underberg) en Lesotho (zéér zeker een aanrader!) bezochten we ook een lokaal dorpje. Bij het bezoek in dit dorpje werd er muziek gemaakt door mannen op een doedelzak, gezongen door vrouwen en kinderen maar deze man trok de meeste aandacht. Tijdens de muziek was deze man, gekleed in muts en laarzen, aan het dansen. Ondanks dat deze dans het meest in de buurt kwam van een dronken iemand in een kroeg die (letterlijk) balanceert tussen dansen en omvallen had het toch een charme die niet achteraf moeilijk te beschrijven is. Het grootste onderdeel hiervan zat in zijn enthousiasme en vrolijke en karakteristieke glimlach.