Lesotho reviews

10
Lesotho
neretslok was hier 01 okt 2017
Het kleine koninkrijkje Lesotho heeft ons aangenaam verrast. Het ligt geisoleerd en is vrij moeilijk te bereiken. Rondreizen is hier nog een hele onderneming. Het ligt ingeklemd tussen hoge bergruggen en het grootste deel is een hoogvlakte. De meeste mensen op de hoogvlakte zijn ‘self-sustaining’, wat betekent dat zij zichzelf in leven proberen te houden. Met b.v. landbouw en veeteelt op huis-,tuin- en keukenschaal. Je ziet er herders met kuddes schapen. En verder is het rustig. De wind waait over de vlakte met altijd de bergen in de buurt. Er is veel natuurschoon, je kijkt hier altijd ver. In het dorpje Malealea, waarvoor je moet klimmen over een karrenspoor, staat de lodge Malealea. Deze lodge is de enige werkgever in dit dorp. Het dorp profiteert hier dan ook echt van jouw verblijf. Je kunt hier hikes die maken, van verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsgraden, of een ponytrekking doen. De eigenaren van de ponies kiezen voor de paden die zij gewend zijn, maar die vrij moeilijk zijn voor de buitenlandse bezoekers (zeer steil, zeer glad soms en vlak langs diepe afgronden). Het is dus zaak om goede afspraken te maken over de wat kortere en gemakkelijkere routes. Wat iedereen kan is natuurlijk gewoon wandelen. Loop door het dorp en de zonnige vallei met glooiende akkers, omringd door indrukwekkende vergezichten en bergruggen. Kom de herders tegen met hun kuddes. Geef een glimlach en krijg hem terug. Waan je ver van onze hectische wereld.
Land
  • Bijzonder rustig
  • Fantastisch que natuurschoon
  • Vriendelijke mensen
  • Zeer goede lodge
  • Wat lastig te bereiken en om er rond te reize
Review geplaatst op 2017-11-01
9
Lesotho
jeannette was hier 01 okt 2017
De omgeving van de dam is een adembenemend mooi landschap. Je kunt de dam 2x per dag van binnen bezoeken tijdens een tour van ongeveer een uur tegen betaling van 30 rand.
Land
  • schitterende omgeving
  • dam is van binnen een beetje saai met lange t
Review geplaatst op 2017-11-18
10
Lesotho
neretslok was hier 01 okt 2017
In het zuidwesten van Lesotho ligt het dorp Malealea met ongeveer 650 inwoners. Midden in dit dorp bevindt zich ook de Malealea lodge. Feitelijk is deze lodge de enige werkgever in dit dorp. Het (hele) dorp profiteert hier dan ook echt van jouw verblijf. Het is een prima resort met huisjes in de vorm van een ronde hut en het is prachtig gelegen op de hoogvlakte, omringd door hoge bergen. De uitzichten zijn hier dan ook fenomenaal. De grootste attracties hier zijn de hikes die je kunt maken, van verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsgraden, en de pony trekkings. Deze trekkings zijn soms zeer steil, zeer glad en vlak langs diepe afgronden, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon over de hoogvlakte te lopen. Het leven is nog behoorlijk authentiek hier. In de omgeving loop je over het hoogland met glooiende akkers, omringd door indrukwekkende vergezichten. Nu eens omhoog, nu eens omlaag en we komen veel dorpsbewoners tegen, veel herders met een kleine kudde. De meesten zijn hier self supporting: men leeft van het land en van het vee. Het dorp is een prettig dorp om doorheen te lopen. Hoewel de mensen heel arm zijn, zijn ze vriendelijk en nauwelijks opdringerig. Het is een hard bestaan hier, maar ondanks de armoede is er niet de ellende die we bij armoede in de steden van Zuid-Afrika hebben gezien. Al met al is dit landje totaal verschillend van Zuid-Afrika en kan ik een verblijf in Malealea Lodge voor een paar dagen bijzonder aanraden.
Land
  • Rustig en authentiek
  • Vriendelijke bewoners
  • Fantastische wandelingen te maken
  • Fenomenaal landschap
  • 'Ver weg van de bewoonde wereld-gevoel'
  • Klimaat kan grillig zijn
Review geplaatst op 2017-11-01
9
Lesotho Leribe
HenkVanetie was hier 01 sep 2016
Leribe is een regio in Lesotho waar ongeveer 300.000 mensen wonen. Een mooi gebied met ik geloof 1 goede weg voor auto's . Dit is de weg die je moet leiden naar Katse Dam wanneer men van Buthe-Buthe af komt.
Regio
  • rustig
  • mooie vergezichten
  • vriendelijke mensen
  • slechts 1 weg
  • slechte bewegwijzering
Review geplaatst op 2017-01-05
9
Lesotho
HenkVanetie was hier 01 sep 2016
Lesotho een heel bijzonder land en Morija een leuk klein plaatsje met hele vriendelijke mensen. Een echt beeld gekregen in Morija tijdens onze tocht door het dorp.
Land
  • rustig
  • mooie omgeving
  • vriendelijke mensen
  • Veel gaten in de wegen
Review geplaatst op 2017-02-22