Maseru

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Semonkong Lodge 'Place of Smoke'

Maseru,
Lesotho


Lesotho is een prachtig land en het gebied rondom Semonkong is erg populair onder wandelaars. Semonkong ligt erg afgelegen en de weg er naar toe is niet erg comfortabel te noemen. Toch is het zeer de moeite waard want in 'the middle of nowhere' ligt een prachtige lodge verscholen: [url="http://www.placeofsmoke.co.ls/" target="_blank"]Semonkong Lodge[/url].
Deze lodge is een onderdeel van de plaatselijke gemeenschap in Semonkong. Tientallen mensen uit de omgeving werken in deze lodge. Daarbij stimuleren ze om tijdens activiteiten gebruik te maken van de kennis van de lokale mensen.
Er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk zoals paardrijden, wandelen, mountainbiken, kroegentocht op een ezel (serieus), stadswandeling, lunch in het dorp, uitleg over de traditionele dekens en de hoogte abseil ter wereld langs de Maletsunyane Falls waterval (204 meter!!).
Deelnemen aan deze activiteiten zorgt voor inkomsten voor de lokale mensen en dit is erg belangrijk in deze omgeving. Omdat deze lodge zo betrokken is bij de lokale gemeenschap heeft men er ook voor gezorgd dat er schoon drinkwater beschikbaar is voor de dorpsbewoners.

Je kunt bij de lodge je tentje opzetten, er zijn backpackerskamers maar ook prachtige huisjes en rondavels voor twee tot vier personen. Sommige kamers hebben zelfs een open haard waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt tijdens de koude winter. Er is warm water en stroom van 8.00 uur tot 22.00 uur. Er is ook een keuken waar iedereen gebruik van kan maken en waar altijd schoon drinkwater beschikbaar is.
Iedere ochtend om 7.15 uur wordt er thee met koekjes naar je kamer gebracht!
Bij de lodge is een restaurant/tavern waar je heerlijk kunt eten en ook vegetarische maaltijden zijn geen probleem. Er een winkeltje waar lokale producten worden verkocht. Alles wat hier wordt verkocht gaat ook rechtstreeks naar de persoon die het heeft gemaakt.
Achter de lodge ligt 'de snelweg' van Semonkong. Dit is een zandpad waar de hele dag herders met hun kuddes voorbij komen en dit erg leuk om te zien en te fotograferen.

Vergeet in Semonkong ook het lokale weeshuis niet. Je kunt een bezoekje brengen aan het [url="https://www.facebook.com/pages/Semonkong-Childrens-Centre/182867368840" target="_blank"]Semonkong Children's Centre[/url] waar de Engels/Nederlandse Tara Baanen-Kinsey missionaris is. Zij zorgt met haar gezin en medewerkers voor tachtig wezen waarvan een deel ook HIV besmet is. Zij doet echt ongelooflijk goed werk voor deze kinderen en hun omgeving!

Al met al erg veel redenen om deze prachtige regio te bezoeken.