Sao Vicente

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waarschuwing

Sao Vicente,
Kaapverdië


Intussen heb ik jullie al meer dan 60 foto's van mijn reis over twee Kaapverdiaanse eilanden laten zien, met daarbij steeds enthousiaste verhalen.

Vandaag komt er een waarschuwing. Ik had de reis geboekt via Fly Cabo Verde in Rotterdam. Over hun dienstverlening ben ik tevreden, maar over het pension dat ze voor me uitgekozen hebben in Mindelo helemaal niet.

Pensao (Pension) Kretcheu in de Rua Senador Vera-Cruz heeft namelijk ook een discotheek. Op de vrijdag- en de zaterdagnacht die ik daar doorbracht klonk door het hele pand, tot in de vroege ochtenduren, harde muziek. "La Bamba" vind ik best wel een leuk nummer, maar niet 's morgens om 5 uur.

Daarbij komt dat er geen lift in het pand is. Ik moest zes trappen op om bij mijn kamer te komen. Gelukkig kan ik dat, maar met een flinke koffer mee is het toch wel onhandig.

En warm douchen was er niet bij toen ik daar was. Ze beloofden dat de loodgieter op maandagmorgen zou komen kijken. Daar had ik dus niks aan, want toen vloog ik weer naar Nederland......

Met mijn klachten is ter plekke niets gedaan. En ook de manager van Fly Cabo Verde kon naderhand weinig voor me doen. Dus rest mij nu deze waarschuwing voor jullie. De manager heeft beloofd dat zij Pensao Kretcheu niet meer zullen aanbieden. Maar dat is op hun site nog niet te merken....

Waarschijnlijk is het tijdens de doordeweekse dagen wel rustig. Dus als je er op eigen houtje toch naar toe wilt, waag de gok. Het ontbijt is er goed en de kamer keurig schoon. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!