Sao Vicente

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tip voor een fijne dag op Sao Vicente

Sao Vicente,
Kaapverdië


Als je het eiland Sao Vicente goed wilt bekijken, adviseer ik je om contact op te nemen met Georgette Pires. Georgette is Kaapverdiaanse, maar heeft 38 jaar in Nederland gewerkt en ze spreekt onze taal goed.

Zij runt nu vanuit haar appartement in Mindelo G.A.S & T (Georgette’s Aqua Sport & Tours). Via haar kun je privé-excursies boeken op het land of op het water. Zo leer je Sao Vicente veel beter kennen. Maar je kunt ook op de oceaan gaan varen en vissen.

Ik ben een dag lang door haar dochter en schoonzoon rondgereden en heb toen een flink deel van het eiland gezien. We hebben een bezoek gebracht aan een boerderij en we hebben onderweg verse geitenkaas gegeten. We zijn op meerdere plaatsen aan de kust en ook bij de vulkaan in Calhau gestopt om te wandelen. Fotostops onderweg waren geen enkel probleem en de uitleg was heel verhelderend.

Ze hebben me in het dorpje Salamansa meegenomen naar familie waar ik het hele huis mocht zien en waar ik murene heb gegeten. We zijn naar het hoogste punt van Sao Vicente gereden: de Monte Verde. En aan het eind van de dag kreeg ik bij Georgette thuis een heerlijke warme maaltijd.

Die hele dag kostte me 30 euro (in december 2015). Ik heb er echt van genoten. Het was interessant en ook heel gezellig. Je kunt contact leggen via haar dochter, telefoon 003162067129, of via het mailadres: odettepires@hotmail.nl