Kaapverdië reviews

3
Kaapverdië
Zij voor de 5 keer in riu hotel geweest Toeareg via tiu ons uit zicht was een fabriekje dat 24 uur werkte . Hadden een stank in de kamer uit de wc. Wc deur kon niet dicht Op het strand waren de lichtbeden zoooooo vies We zien dit hotel zo achter uit gaan dat ik niet meer zou zeggen RIU is de beste
Land
  • Lief pesoneel
  • Gewoon wordt zo slecht sonde van je geld
Review geplaatst op 2018-03-09
8
Kaapverdië
mjpdecrom was hier 01 aug 2017
Kaapverdië, Boa Vista is een mooie bestemming. We hadden in augustus mooi weer. Het strand is wijds en schoon. Het zeewater is helder en prachtig blauw. Het is fijn om in te zwemmen. We zaten in een groot complex maar toch was het niet massaal. In de parkachtige omgeving is voldoende onspanning en of activiteit mogelijk. Het is er schoon, de mensen zijn vriendelijk en het eten heerlijk. Ik vind 8 dagen lang genoeg en zou zeker nig eens terug gaan of naar een van de andere kaapverdische eilanden.
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Schoon
  • Klimaat
Review geplaatst op 2018-05-16
9
Kaapverdië Santo Antão
sanderruben was hier 01 apr 2017
Het wandeleiland bij uitstek! Het eiland is redelijk eenvoudig te bereiken via een ferry vanuit Sao Vicente, maar niet TE eenvoudig, zodat het massa toerisme het eiland nog niet ontdekt heeft. Op het eiland zijn verschillende wandelingen te maken, zoals een wandeling door de vallei van Paúl, de Ribeira Grande vallei of naar Fontainhas. De bevolking is er verder erg vriendelijk en behulpzaam, maar spreken niet allemaal goed Engels. Wij hebben overnacht in Ponta do Sol, een goede uitvalsbasis voor het maken van verschillende wandelingen. In dit plaatsje hebben wij regelmatig gegeten bij het gezellige restaurant "Caleta".
Regio
  • Wandel eiland
  • Vriendelijke mensen
  • Relatief onontdekt bij het grote publiek
  • In de avond zijn de dorpjes uitgestorven
Review geplaatst op 2017-07-02
9
Kaapverdië
sidonius was hier 01 feb 2017
We waren twee weken naar Kaapverdië. Een absoluut hoogtepunt vond ik een tocht door de Caldeira op het vulkaaneiland Fogo, een enorme vulkaankrater met daarin weer nieuwe kraters. In 2014 vond de laatste uitbarsting plaats, je ziet de lavastromen duidelijk en ze voelen nog erg warm aan. Als je een paar dode takjes in een holte van de lava legt vatten ze binnen een minuut vlam. Bizar om te zien is dat de lavastroom een heel dorp heeft overstroomd; slechts de daken zijn nog zichtbaar, en een enkel huis dat overeind is gebleven. Ondanks het gevaar zijn de mensen verknocht aan het leven in de Caldeira, en trekken er steeds weer naar terug. Er worden o.a.druiven, fruit en mais verbouwd, er is zelfs een wijncoöperatie. De wijn uit Fogo is prima. Je kunt twee vulkaankraters bereiken met een gids. De klim naar de hoge krater, de Pico de Fogo op 2829 meter,neemt ongeveer 6 uur in beslag en is een pittige klim. De tocht naar de kleinere krater op 1920 meter, Pico Pequeno, duurt 2,5 uur. Vanaf de kraters heb je een magnifiek uitzicht op de hele Caldeira met de verse lavastromen. Je eindigt in het dorpje Portela, waar je veel huizen zult zien die overspoeld zijn door de lavastroom. Van veel huizen zijn slechts de daken nog zichtbaar. In het stadje Sao Filipe kun je wandeltochten met gids regelen via je hotel. Bij voorbeeld Hotel Xaguate. www.capeverde.co.uk/hotel-xaguate
Land
  • Bijzondere locatie
  • Buiten de gebaande paden
  • Spectaculair landschap
  • Staan op de rand van de krater
  • Sportieve activiteit
  • Goede conditie nodig
Review geplaatst op 2017-03-06
8
Kaapverdië
sidonius was hier 01 feb 2017
Een leuke trip op het eiland Fogo is een bezoek aan het vissershaventje Ponta da Salinas. Een mooie route van Sao Filipe, via Sao Lourenco en Ponta Verde voert naar de noordwestkust. Ponta da Salinas is fotogeniek met de mooie, kleurrijke vissersboten en de opslagplekken voor de vissers, opgetrokken van lavasteen met alle deuren in verschillende kleuren. Het is één van de weinige plekken op Fogo waar je goed kunt zwemmen, het water is aangenaam. Door rotspartijen is een natuurlijk bassin ontstaan zonder de sterke en gevaarlijke stroming van de oceaan. Verder is er niets te beleven en ook niets te krijgen. Het is een leuke tocht voor een halve dag om tezwemmen en een zelfmeegebrachte lunch te nuttigen. Een relaxplek dus.
Land
  • Fotogeniek haventje
  • Traditionele vissersboten
  • Goede plek om te zwemmen in zee
  • Je komt er geen toeristen tegen
  • Mooie route er naar toe
  • Er is verder helemaal niets te doen
Review geplaatst op 2017-03-07
9
Kaapverdië Fogo
sidonius was hier 01 feb 2017
Fogo is één van de mooiere eilanden van Kaapverdie. Het bestaat voor het overgrote deel uit vulkaan, met de Pico de Fogo als hoogste krater (2829 meter hoog). Sportieve reizigers kunnen hier prachtige vulkaanbeklimmingen maken, naar de Pico maar ook naar de kleinere krater Pico Pequeno op 1920 meter hoogte. Wil je het rustiger aandoen dan kun je ook wandelen in de Caldeira, de enorme krater in het midden van het eiland waar de beide Pico´s weer inliggen. Het vulkaanlandschap is adembenemend mooi. Behalve de vulkanen heeft Fogo meer te bieden± het leuke stadje Sao Filipe met een grote centrale markthal. Hier is het vooral ´s ochtends een kleurrijk geheel van handel in groeten, fruit, vis en vlees. Rond de markthal wordt ook nog van alles op straat verkocht. Sao Filipe heeft een aantal leuke restaurantjes, waarvan Pipi´s een aanrader is. Het enige hotel is ook erg goed: Hotel Xaguate met uitzicht op zee en een fantastisch zwembad. Nog een must-do is een autorit naar Ponta da Salina in het noorwesten. Een mooie bergroute voert er naar toe (neem de weg via Sao Lourenco voor een bezoek aan de kerk en de bijzondere begraafplaats)en biedt prachtige vergezichten. Ponta da Salina is een fotogeniek vissersplaatsje waar je goed kunt zwemmen in natuurlijke bassins, gevormd door gestold lava dat hier tot in zee stroomde. In het weekend is het een geliefde zwemplek voor locals. Door de week tref je er hooguit wat vissers aan. Fogo is een aanrader als je naar Kaapverdie gaat.
Regio
  • Fascinerend vulkaanlandschap
  • Spörtieve wandelingen naar kraters
  • Heerlijk zonnig klimaat het hele jaar
  • Mooie vergezichten
  • Leuk stadje Sao Filipe
  • Nog nauwelijks toeristen
  • Alleen te bereiken per vliegtuig
Review geplaatst op 2017-03-06
8
Kaapverdië Sao Vicente
sidonius was hier 01 feb 2017
Dit review is tevens een tip. Want wat ik niet wist toen ik de reis naar Kaapverdië boekte was dat vooral in Mindelo uitgebreid carnaval wordt gevierd. Daar kwamen we achter toen we er waren, en we misten uiteindelijk op één dag de Grote Parade. Dus mijn tip is: ga je naar Kaapverdië, kies dan voor de carnavalstijd (als je van dat spektakel houd) en zorg dat je in Mindelo bent. In de week voorafgaand aan carnaval was er wel een kindercarnaval met optochten door de stad. Daarin liepen ook volwassenen met een verstandelijke beperking mee met hun begeleiders, een vrolijke boel. Zo proefden we toch iets van de sfeer. En overal livemuziek in de vele restaurantjes en barretjes. Dat is sowieso de sfeer in Mindelo. Een leuk stadje voor een paar dagen verblijf, en zeker in de carnavalstijd. Op het vliegveld zagen we op de TV schermen uiteindelijk de generale repetitie van de Grande Parade, een dag vóór de echte parade. En wat we zagen was een pure Braziliaanse show door de straten van Mindelo, met veren en al. Prachtig.
Regio
  • Gezellig stadje met veel restaurants en bars
  • Braziliaanse carnavalssfeer
  • Mooie ligging aan een baai met jachthaven
  • Heerlijk klimaat in februari
  • Geen
Review geplaatst op 2017-03-07
8
Kaapverdië Sao Vicente
sidonius was hier 01 feb 2017
Sao Vicente is één van de Kaapverdische eilanden die zeker een bezoek waard zijn, voor een aantal dagen. De hoofdplaats Mindelo heeft een mooie haven, leuke restaurantjes en barretjes met veel live muziek. Hier waan je je in Braziliaanse sferen, vooral in de Carnavalstijd. Carnaval wordt in Mindelo uitbundig gevierd, het is een aanrader om in die tijd deze stad te bezoeken. Salamansa is een fotogeniek strand met een mix van wit zand en zwart lavazand, rotsen en duinen. Er staat een vrij sterke stroming maar je kunt er heel goed een prachtige strandwandeling langs de baai maken. Een stukje verderop bij Ponta Marigou zijn twee restaurantjes en kun je wel goed zwemmen. Voor een fabelachtig uitzicht kun je Monte Verde bezoeken, het hoogste punt van Sao Vicente (750 meter). Je volgt vanaf Mindelo een prachtige weg door de bergen. Men is op dit moment bezig om er een restaurantje of bezoekerscentrum te bouwen. Je hebt er een mooi zicht op Baía Norte, waar zich het strandleven van Sao Vicente afspeelt. Als je naar Kaapverdie gaat, neem dan Sao Vicente op in je programma. Januari t/m mei is een hele goede periode, met heerlijke zomerse temperaturen en een lekker windje. Vooral een aangename winterbreak.
Regio
  • Mindelo met leuke barretjes en live muziek
  • Braziliaans sfeertje
  • Fraaie vergezichten op Monte Verde
  • Mooie stranden bij salamansa en Baía Norte
  • Aangename winterbreak door het heerlijke weer
  • In een paar dagen heb je het eiland wel verke
Review geplaatst op 2017-03-07
8
Kaapverdië
Koffie drinken nadat ik heb gezien dat de bonen zijn gebrand en gemalen, gastvrije mensen, ongerepte natuur, ruige kust, de meest vreemde soorten vis op je bord,suikerrietplantages voor de zelfgestookte grogue, zon en wind,hoogtes,de baobab,hiken,visarenden,koereigers,de drakenbloedboom,vergezichten. De ultieme vakantie op Santo Antao Kaapverdië.Geniet van de ongerepte natuur en puurheid.
Land
  • Ongerepte natuur
  • Niet overspoeld door toeristen
  • Is er niet
Review geplaatst op 2017-02-15
9
Kaapverdië Santo Antão
Fransvdg was hier 01 dec 2015
Het eiland Santo Antao is nog heel ongerept wat toerisme betreft. Je vindt er prachtige natuur, waar je heel mooie wandelingen kunt maken. Ik kan je ook de prachtige bergrit van Porto Novo in het zuiden naar Ribeira do Paul in het noorden van harte aanbevelen. Een goedkope manier van reizen op Santo Antao is gebruik maken van gemeenschappelijke taxi-busjes. Vooral achterin in een open pick-up truck is zo'n rit een belevenis. Ook de wandeling van het bergdorpje Fontainhas naar de kustplaats Ponta do Sol is erg mooi. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. De bevolking op Santo Antao vond ik heel vriendelijk. Foto's maken was zelden een probleem. Doordat Santo Antao heel bergachtig is, kun je er niet per vliegtuig komen. De kortste weg vanuit Nederland is vliegen naar het eiland Sao Vicente en dan met de boot vanuit Mindelo naar Santo Antao.
Regio
  • ongerepte natuur
  • wandelmogelijkheden
  • bevolking
  • mooi weer
  • Er zijn nauwelijks mooie stranden
Review geplaatst op 2016-09-09
8
Kaapverdië Sao Vicente
Fransvdg was hier 01 dec 2015
Sao Vicente is een vrij klein eiland. Maar omdat het openbaar vervoer buiten de hoofdstad heel beperkt is heb je daar wel een huurauto nodig om het eiland te verkennen. Of doe net als ik en neem contact op met Georgette Pires van Georgette’s Aqua Sport & Tours. Dan krijg je een privé rondleiding voor een schappelijke prijs. Zo bezocht ik de vulkaan in Calhau, prachtige stranden, het leuke dorpje Salamansa en het hoogste punt van Sao Vicente, de Monte Verde. Ook is het leuk om naar het strand van Sao Pedro te gaan. Daar kun je prachtig vliegtuig spotten vlak voor hun landing op de luchthaven. Een aanrader is het om daar over een steil pad langs de rotswand door te lopen tot de verlaten vuurtoren die je al van verre ziet staan. Maar het hoogtepunt van Sao Vicente is de hoofdstad: Mindelo. Daar vind je meerdere fotogenieke markten en een interessante visafslag. In Mindelo is ’s avonds bijna altijd wel ergens muziek te horen. De beroemde zangeres Cesária Évora kwam hier vandaan. Zij was zo populair dat de luchthaven naar haar genoemd is en ook dat ze is afgebeeld op een Kaapverdiaans bankbiljet. Haar repertoire doet me erg denken aan de Portugese fadomuziek. Als ik heel eerlijk ben is het naburige eiland Santo Antao landschappelijk veel mooier, maar Sao Vicente is levendiger. En je kunt er per vliegtuig rechtstreeks vanaf Schiphol komen. Een combinatiereis met deze twee eilanden vind ik echt een aanrader.
Regio
  • Mindelo is een levendige stad
  • Bezoek de markten en de visafslag
  • Zonzekere bestemming
  • Aanrader voor fadomuziek liefhebbers
  • Mooie stranden
  • Na een paar dagen heb je alles gezien
Review geplaatst op 2016-11-07