Volta foto's & tips

'550892' door dorie '550892' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

Samen koken

dorie

Deze jonge Ghanese was bezig met het koken van de avondmaaltijd toen wij langs liepen. Ze toonde ons vol trots haar 2 weken oude dochter, die heerlijk door sliep.

'545132' door Fransvdg '545132' door Fransvdg

GhanaVolta

GhanaVolta

Lokale muzikanten

Fransvdg

Tijdens een boottocht over het grote stuwmeer in de Volta rivier bezochten we ook Dodi Island. Lokale bewoners probeerden een centje bij te verdienen aan de toeristen door muziek te maken. Goed bedoeld, maar in dit geval niet echt een succes.

'550543' door dorie '550543' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

Potje koken

dorie

Deze vriendelijke Ghanese was druk bezig met het koken van de avondmaaltijd. Ze had allle groenten en kruiden schoongemaakt en deed alles in één pot om te koken.

'550467' door dorie '550467' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

Nieuwsgierig

dorie

Tijdens onze reis door Ghana hebben we veel stops gemaakt om dorpen te bezoeken. Deze moeder had 3 kinderen, waarvan het jongetje de jongste was. Ze wilde samen met haar zoon op de foto, zoonlief ook, want hij had nog even tijd om in de kamera te kijken.

'551447' door dorie '551447' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

In zichzelf gekeerd

dorie

In Kumasi bezochten we de Kejetia Market. Deze markt is met haar oppervlakte van zo’n vijftien voetbalvelden, niet alleen de grootste markt van Ghana, maar van heel West-Afrika. In haar eigen gedachten zat deze Ghanese jonge vrouw op een rustig plekje op de markt

'1090641' door Dianadm '1090641' door Dianadm

GhanaVolta

GhanaVolta

Visser bij de...Akoss

Dianadm

Het Voltameer is het grootste kunstmatige meer ter wereld ( 8500 km²) en is in 1965 ontstaan na de bouw van de Akossombo dam. Het meer voorziet niet alleen Ghana maar ook grote delen van buurlanden Togo en Benin van stroom. In de kleine dorpjes rondom het meer zijn nog veel traditionele vissers te vinden en ook in de buurt van de dam hebben zij hun netten uitgezet. Deze visser kwam zijn netten controleren. Bij elk net zette hij zijn duikbril met snorkel op en verdween voor enkele minuten onderwater. Heel leuk om te volgen, vooral omdat hij vanuit de lucht continue in de gaten werd gehouden door roofvogels, die hun kans afwachtten om ook een visje te bemachtigen.