Serrekunda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nog een paar praktische klamboetips

Serrekunda,
Gambia


[i]Als je je klamboe [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/gambia/west_gambia_en_kust/reisreporter/tip/19796/koop_je_klamboe_ter_plaatse.html" target="_blank"]aangeschaft[/url] en[url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/gambia/serrekunda/reisreporter/tip/19833/help_hoe_bevestig_ik_mn_klamboe.html" target="_blank"] bevestigd [/url]hebt ben je er nog niet helemaal.[/i]
[i]Het juiste gebruik zal uitmaken of je echt geen ongewenst nachtelijk bezoek zult krijgen van malariamuggen en ander[/i] [i]tuig dat het op jóuw bloed heeft voorzien.[/i]
[b]Hier een aantal tips die de veiligheid van je klamboe, mits juist opgevolgd, sterk zullen verhogen:[/b]

[b]1.[/b] Controleer voor jeje terugtrekt in je klamboe altijd of er niet stiekem zo'n gluipertje met je meegekomen is.
Want als je "tentje" eenmaal goed is afgesloten, kan ook die er niet meer uit, en écht! eentje is genoeg om je malaria (of dengue, hoewel deze mug meer dagactief is) te bezorgen.
Maak evt gebruik van een insectenspray (Permethrin)

[b]2.[/b] Stop je klamboe rondom goed in bv. onder je matras en controleer ofde ingang goed over elkaar sluit en geen kieren laat waar zo'n mug zich tussendoor kan wriemelen.
Een goede klamboe heeft altijd ruime overlap bij de ingang, waardoor dit risico kleiner wordt.
Een simpele wasknijper kan hier goede diensten bewijzen.
Of beter nog: werk de overlap af met (zelfklevend) klittenband
En natuurlijk het beste is maar éen ingang , iha is die het handigst aan een zijkant van je slaapplaats te positioneren.

[b]3[/b]. Zorg dat jezelf nergens in contact kunt komen met de klamboe, want anders zal de buitengesloten muggenbevolking zich vrolijk door het gaas heen aan je tegoed doen.
Als je bed erg smal of je klamboe kegelvormig is, is dit risico groter. Verruim de klamboe dan door'm niet onder je matras te stoppen, maar op enige afstand daarvanaf op de grond te laten hangen en op strategische punten te verzwaren met bv (kleine) stenen of het aanwezige meubilair. Je klamboe moet dan wel lang genoeg zijn.
Een andere manier is hem (mn.voeteneinde, zijkanten thv je armen) meer rechtopgaand te maken mbv kussens oid.

[b]4.[/b] Zorg dat zich overdag geen muggen kunnen verschuilen in je klamboe. Dus weer goed sluiten nagebruik, of in een knoop oprollen. Dit laatste vergt enige oefening, laat het je evt. voordoen door een local.