Gambia reviews

10
Gambia
augmented was hier 01 feb 2015
he harbour was upgraded and finally inaugurated in 2001. The centre is one of the seven major coastal artisanal fishing communities in the Gambia, and is at the centre of the local economy. It was developed with grant-in-aid to the tune of US$ 4.5 million from the Japanese government. Among the facilities here are an ice-plant, chill room, refrigerated trucks, smoking houses, fishmongers' sales area. Three dozen or so people are directly employed here, with a further 2,000 people engaged in activities linked to the fishing village. The species which are most often smoked are Shads, marine Catfish, Barracuda, Sharks and round and flat Sardinella spp. Eighty percent of the landings consists of Bonga (shad); 40% of which are preserved by smoking. The curing with firewood is done by hired men and a portion of the smoked fish is exported to neighbouring West African countries like Nigeria, Ghana and Senegal. In view of the huge quantities of shad caught here, Tanji has long been called the 'Bonga Capital of The Gambia'.
Land
  • alles
  • geen
Review geplaatst op 2018-02-05
9
Gambia
neretslok was hier 01 jan 2007
Janjanbureh ligt een paar honderd kilometer landinwaarts in Gambia, aan de lange Gambiarivier die dit land doorkruist. Dit stadje heette in de koloniale tijd Georgetown. In het slaperige stadje bezochten we de vroegere slavenhuizen, van waaruit de slaven – met velen opgesloten in een te krappe ruimte – naar verdere bestemmingen werden getransporteerd. Vlakbij liggen de mysterieuze Stone Circles van Wassau, Stonehenge-achtige stenen die op 1000-1500 jaar oud geschat worden en waarvan de herkomst nog altijd raadselachtig is. Er was vreemd genoeg niemand anders hier en er was ook geen teken van toeristische ophef. Ze liggen er gewoon zoals ze er al heel lang liggen. We overnachtten in het Janjanbureh Camp, pal aan de indrukwekkende Gambia-rivier. Het is primitief, er is geen electra, je slaapt in kleine hutjes op ronde bedden. Een ervaring op zich. Je kunt hier uren naar de immense en traag voortstromende Gambiarivier kijken of een boottochtje maken, en dat hebben we beide gedaan. Langs kleine Afrikaanse dorpjes, waar de hele bevolking uitstroomt als de boot er aanmeert. Gambia staat niet bekend om zijn wildlife maar nijlpaarden komen hier voor. Verder bavianen en veel vogels. Bij het ontbijt vonden we het spannend om te zien wie het eerst een stuk eten in zijn mond kan stoppen: wij of de brutale aapjes, die vanuit de bomen razendsnel langs je bord vliegen! De wedstrijd is uiteindelijk beslist in het voordeel van deze donderstenen.
Land
  • Erg relaxt
  • Mooie natuur
  • Vriendelijke mensen
  • Veel meer Afrika dan de westerse kust
  • De weg er naar toe is slecht
Review geplaatst op 2017-01-12
8
Gambia
Gambia reeds voor de derde maal bezocht en dachten eigenlijk alles gezien te hebben. Op het internet heb ik Abbley van Gambia Safari ontdekt. Dit is een gestudeerde jongen die geholpen wordt door een Nederlands echtpaar om zijn bedrijfje uit de grond te stampen. Een excursie met hem is echt top en helemaal niet duur. Persoonlijk en naar het echte Gambia. Neem contact op via de website en hij komt je een briefing geven van de mogelijkheden in je hotel.
Land
  • Zijn mensen
  • Geen mooi natuur
Review geplaatst op 2017-01-12
9
Gambia
keunings76 was hier 01 sep 2012
Gambia is een leuke bestemming, niet ver vliegen en waar je toch het echte Afrika gevoel zal aantreffen. Wij waren er 14 dagen aan de kust bij Bijilo, van daaruit hebben we met verschillende locals het hele land doorkruist. Ook hebben we zelfs een bezoek aan Senegal gebracht. In Gambia heb je veel leuke bezienswaardigheden die je vanuit de kustplaatsen makkelijk kunt bezoeken. Zoals het Strand in Tanji waar de grote visafslag is. De krokodillenfarm in Kachikally met het bijgelegen schooltje. Helemaal het binnenland van Gambia naar Georgetown, Baboonisland NP, Abuko NP voor de vogelliefhebbers, Makasutu, en nog heel veel meer. Aan uitgaansleven is niet heel veel vertier maar voor een actieve vakantie en het echte afrika, moet je echt eens naar Gambia gaan.
Land
  • Een klein landje
  • Veel te doen en zien op korte afstand
  • Het echte Afrika beleven niet ver van huis
  • Niet duur
  • ´s Avonds niet heel veel vertier
Review geplaatst op 2016-10-06
9
Gambia
CDahlkamp was hier 01 apr 2016
Gambia is het kleinste land op het vaste land van Afrika. Toch heeft het kleine landje zich de laatste decennia ontwikkeld tot één van de populairste bestemmingen binnen Afrika. Met name de winterzonvakanties naar Gambia zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Dit is ook niet zo verwonderlijk als je weet dat Gambia één van de bestemmingen is waar je gegarandeerd bent van zon tijdens de gehele winterperiode. Daarnaast ligt het land op veel minder lang vliegen dan de meeste winterzonbestemmingen. De inwoners van Gambia zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Wij hebben met een local de compound bezocht waar haar tante woonde: Nugu Kebbeh. Dit ligt in de buurt van Barra. Wat waren wij onder de indruk hoe men daar leeft : in hutjes op de zanderige grond, zonder stromend water en elektriciteit. Ondanks ons onverwachte bezoekje komt er meteen een domada op tafel (in dit geval op de zandgrond). Dit gerecht, dat als hoofdingrediënt pinda’s heeft, staat in bijna elk restaurant wel op de kaart. Andere bekende Gambiaanse gerechten zijn Yassa, Caldo en Pepeh soep. En "auntie Kura"heeft ons meerdere malen aangeboden te blijven slapen. Echter gezien het ontbreken van bedden en een toilet hebben wij dit aanbod afgeslagen. Volgende keer dan maar dan kunnen we ons voorbereiden. Voor de kinderen hadden we ballonnen, spiegeltjes en tandenborstels mee. Daar waren ze echt superblij mee. Voor ons een bijzondere ervaring dus wij gaan zeker nog eens terug.
Land
  • Bijzonder gastvrije mensen , prachtige natuur
  • Bumsters moet je tegen kunnen.
Review geplaatst op 2016-09-20