Gambiarivier

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tussen de mangroves ervaar je rust en vrijheid

Gambiarivier,
Gambia


Via een Nederlandse toerist die al jaren in Gambia komt, boeken wij een dagtrip met iemand van de lokale bevolking. De Nederlandse toerist met wie wij aan de praat raken, vertelt dat hij zelf al jaren oude jeeps met vrienden naar Gambia rijdt. De jeeps kunnen ze hier dan ombouwen en gebruiken voor het toerisme. De inkomsten vanuit de uitjes die je via je hotel/resort boekt, komt grotendeels bij de touroperators terecht en ziet de lokale bevolking zelf niets van terug. We hebben een persoonlijke chauffeur en hebben -in overleg- onze eigen tour samengesteld. Onze tourguide Surahata Jammeh is een vriendelijke, goed -maar soms wat snel- Engels sprekende Gambiaan.

Een van onze stops was Lamin Lodge een oestervisserij net onder Banjul.
Hier gaan wij varen door de mangroven. We varen met drie man sterk -al peddelend- door de mangroven en krijgen wij te horen dat hier oesters worden gevangen. Alles wordt hergebruikt: de schaal wordt verbrand en gebruikt voor verf, cement en kippenvoer.

De rust die je tussen de Mangroves ervaart is ongekend. Dit is ook te merken aan het aantal verschillende soorten tropische vogels die je zo nu en dan ziet.

Op de foto is te zien hoe wij van de vrijheid en rust genieten.