Ethiopië stekker

Ethiopië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Ethiopië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Ethiopië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Ethiopië gebruikt kunnen worden zijn : Type D, J en L
Stekker D
Stekker J
Stekker L

Informatie over Ethiopië

'346386' door beeart '346386' door beeart

Ethiopië

Ethiopië

Red chest monkeys

Deze bavianen leven in grote hoeveelheden in de Simien mountains en eten gras. Vooral de mannetjes zien er indrukwekkend uit met hun lange "leeuwemanen" en de rode plek op hun borst. Er zijn heel veel foto mogelijkheden. Ik vind deze foto met de achtergrond het mooist, omdat je veel van deze bijzondere omgeving van het nationaal park kunt zien.

'351649' door wisseschout '351649' door wisseschout

Ethiopië

Ethiopië

Maïskolf

Een trotse Suri jongen met een prachtige oorversiering. Puur natuur.

'324830' door ejfovermaat '324830' door ejfovermaat

Ethiopië

Ethiopië

Het zwarte goud

20 km ten zuiden van Dublock ligt het kratermeer El Sod. Hier wordt zwart zout gewonnen onder barre omstandigheden. Het meer is plm 800 meter in doorsnede en het water ziet zo zwart dat het lijkt op dikke olie. Het kostbare en modderige zwarte zout wordt sinds eeuwen gewonnen. Het wordt voornamelijk voor de veestapel gebruikt.

Bekijk alle Ethiopië foto's en tips