Ethiopië reviews

5
Ethiopië Aksum
hbplaatjes was hier 01 dec 2010
Aksum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië. Het ligt vlak bij de grens met Eritrea. We zijn er vanuit de Simien Mountains (mert de gelada bavianen) naar toe gereden en 2 nachten gebleven. Daarna was het anderhalve dag rijden naar (de rotskerken van) Lalibela. Je reist door een prachtig landschap en komt bijna geen toerist tegen. Een bezoek aan Aksum is aan te raden als je veel van historie en oudheid wilt weten. In de oudheid was Aksum het middelpunt van een koninkrijk. Net zoiets als de oude Grieken of de oude Romeinen. Ook invloeden uit het oude Egypte zijn er te vinden. Zo is er een veld vol met grote obelisken. Wetenschappers denken dat e ook nog heel veel onder de grond te vinden. Het koninkrijk begon rond de 4e eeuw voor Christus, bereikte zijn hoogtepunt in de 1e eeuw na Christus en verdween in de 9e eeuw na Christus. Volgens de verhalen zou de koningin van Sheba in Aksum gewoond hebben. In Aksum staat ook "De kathedraal van onze heilge Maria van Zion" uit de 4e eeuw (alleen voor mannen toegankelijk). In de jaren 50 heeft Haile Selassie er een grote nieuwe kathedraal bij laten bouwen. Hier mogen ook vrouwen in. Er achter in een kapel zou de "Ark van het Verbond" bewaard worden zegt men. Niemand kan hem echter zien, want het is voor niemand toegankelijk. Al deze verhalen over de oudheid vond ik niet zo bijzonder. Wel de mensen bij de kathedraal, want daar komen veel pelgrims op af. Toch zou ik de volgende keer Aksum overslaan. Het ligt te ver uit de route.
Stad
  • bijna geen toeristen
  • pelgrims
  • mooi landschap van en naar Aksum
  • vooral geschikt voor histirieliefhebbers
  • te veel historie
  • te ver uit de route
  • naar Lalibela heb je geen goede accommodatie
Review geplaatst op 2016-10-17
8
Ethiopië
Marc was hier 15 mrt 2018
Wie niet kan kiezen tussen natuur en cultuur reist naar Ethiopië. Het land grenst nergens aan zee, toch lijkt het een eiland. De hooglanden zijn omringd door woestijnen, wat een unieke natuur met zich meebrengt vol unieke diersoorten, zoals de Geladabaviaan, de Ethiopische Wolf, de Simienvos en de Walia ibex. De steile berghellingen maken de hooglanden ontoegankelijk, wat ook een unieke cultuur heeft opgeleverd. Ethiopië kende al een christelijke beschaving ver voor de eerste missionaris naar West-Europa kwam. Naar verluidt ligt de Ark des Verbonds in het noordelijke Axum. En de kerken van Lalibela die in de elfde eeuw uit de rotsen werden gehouwen, horen niet bij de wereldwonderen omdat ze te laat werden ontdekt. Ethiopië is de bakermat van de mensheid. Hier werd de eerste mens ontdekt. Heeft u Ethiopië al ontdekt?
Land
  • cultuur
  • natuur
  • veiligheid
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Ethiopië
noliko was hier 01 sep 2012
Tijdens onze reis door Ethiopië hebben wij een 4- daagse trekking gedaan naar de Simien hoogvlakte , meer dan 4000 meter boven de zeespiegel . Het was een zware tocht en de hitte maakte het er niet makkelijker op maar eens boven gekomen en ge ziet deze kudde Gelada apen is de voldoening des te groot .
Land
  • Ongerepte natuur . vriendelijke bevolking .
  • Geen .
Review geplaatst op 2017-04-18
9
Ethiopië Amhara
Zinzi was hier 01 jul 2013
Dejen ligt op de route van Addis Abeba naar Bahir Dar, maar verdient het om meer te zijn dan louter een overstap op de lange weg naar het noorden. Dejen is gelegen bij de grootste canyon door de Amhara regio op een hoogte van pakweg 2500m en biedt adembenemende uitzichten over de Blue Nile Dam, de uitgestrekte vlaktes en het naderende hoogland. Het dorp wordt gesierd door een Orthodoxe Kerk met een bijzonder staaltje architectuur en een prachtige, statige moskee. Neem ook een kijkje bij de gezellige koffietentjes, waar je voor minder dan 5 cent al een heerlijke cappuccino kan drinken -of, nog beter, neem deel aan een Ethiopische koffieceremonie. Accommodatie is makkelijk te vinden en heel betaalbaar. Je vindt hier al een tweepersoonskamer vanaf 3 euro met eigen badkamer. Ferfer en shiro zijn zeker gerechten om in de gaten te houden tijdens je diner. De volgende dag kun je om zes uur 's ochtends een minibusje pakken naar Debre Markos, vanwaar je kunt doorreizen naar Bahir Dar om de befaamde Blue Nile Falls van Tis Abay te kunnen bezoeken.
Regio
  • Adembenemende uitzichten
  • Bavianen
  • Prachtige gebedshuizen
  • Koffieceremonie
  • Goedkoop
  • Culinair genot
  • Vroeg opstaan voor het openbaar vervoer
Review geplaatst op 2017-03-10
10
Ethiopië
DeWereldisBijz0nder was hier 01 okt 2014
Een fijne stad in Ethiopië vanaf waar je uitstekend het Tanameer op kunt om de kerken en klooster op de verschillende eilandjes te bekijken. Je kunt er lekker eten en de mensen zijn erg vriendelijk. Het is wel een snel veranderende stad. Van hieruit kun je ook een leuke trip maken naar de waterval van Tis Issat
Land
  • Prima uitval basis voor Tanameer
  • Relaxte plaats
  • veranderd snel
Review geplaatst op 2017-02-28
9
Ethiopië
Zinzi was hier 01 aug 2014
Bale Mountains NP is een prachtig natuurgebied in Zuid-Ethiopië. Ook al kiezen de meeste toeristen voor een bezoekje aan Simien Mountains NP in het toeristischere noorden van het land, zou ik juist Bale Mountains NP van harte aanbevelen vanwege haar puurheid, prachtige mountain nyala's en troepen bavianen. Voor nog geen 15 euro per persoon per dag kun je de gaafste paardentrektochten en wandelavonturen beleven. Een verblijf in Dinsho is een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Dagtrips zijn ideaal, omdat kamperen een vrij koude optie is. Temperaturen van -16 zijn hier niet ongewoon en werden ook gemeten tijdens ons verblijf. Ga dus goed voorbereid op reis met wanten, muts en regenpak. Afrika heeft dan wel het imago van warm weer, zonneschijn en zomer, maar in de Bale Mountains merk je daar weinig van. De paardentrektocht die je bij het hoofdkantoor van het nationale park (in Dinsho) kan regelen is heel indrukwekkend. Alhoewel ervaring geen vereiste is, word je wel geacht volledig zelf je paard in bedwang te houden, stroompjes over te steken en berghellingen af te dalen. Dat gezegd is het een onvergetelijke excursie. Met een beetje geluk kom je zelfs wolven tegen! De waterval die je bereikt op het einde van je paardentocht is adembenemend mooi. Je bevindt je dan op 3600 meter en waant je op een andere planeet. Kortom, de Bale Mountains zijn jouw bezoek helemaal waard!
Land
  • Prachtige omgeving
  • Indrukwekkende wandeltochten
  • Betaalbare, intense paardrijtochten
  • Wolven en Mountain Nyala's
  • Lage temperaturen
Review geplaatst op 2017-02-24
9
Ethiopië
DeWereldisBijz0nder was hier 01 nov 2014
Harar is een heel andere stad dan bijvoorbeeld Addis Abbeba. Ik heb nog nooit zoveel drugsverslaafden gezien als hier. Je bent blij dat het er niet kouder is! Het is een compacte moslim stad met nauwe straatjes in het centrum en ook bijzondere onderkomens bij de mensen thuis. Ik vond het niet heel erg toeristisch. Je kunt er prima ronddwalen. 's avonds kunnen je buiten de muur Hyena's voeren.Heel bijzonder. Ze zeggen dat het wilde hyena's zijn en ze worden gevoerd om de stad te beschermen. Als ze niet gevoerd worden wil de legende, komen ze 's nachts de stad in en eten ze kinderen op. Even buiten de stad is de Kahtmarkt. Hier schijnt de beste kaht ter wereld verkocht te worden. Je ziet er vooral veel mannen die erg opdringerig zijn. Je wilt snel weer van de markt, zeker als vrouw zijnde. Toch vond ik het een bezoekje waard.
Land
  • Compacte plaats
  • Heel ander Ethiopië
  • En keer wilde Hyena's voeren?!?
  • Basic hotel op de hoek van poort naar centrum
  • In centrum mooie onderkomens te vinden
  • Kahtmarkt, is een hele ervaring!! Wel doen!
  • Zeer weinig goede hotels bij centrum
Review geplaatst op 2017-02-15
10
Ethiopië Amhara
sidonius was hier 01 apr 2016
Het Tanameer bij Bahir Dar is een bijzonder meer om te bezoeken. In het meer bevinden zich maar liefst 37 eilandjes. Op 20 daarvan zijn in de 16e en 17e eeuw mysterieuze kerken en kloosters gesticht, vaak gedecoreerd met prachtige schilderingen. Sommige van deze oude kloosters bevatten nog originele kerkelijke attributen zoals rijk geïllustreerde manuscripten, kruizen, kronen en priestermantels. De kerken en kloosters behoren tot de Ethiopisch-Orthodoxe kerk, verwant aan de Egyptische Kopten. Je kunt een boottocht maken het meer en één of meerdere kloosters bezoeken. Dit is beslist een aanrader. Wij bezochten het klooster Azewa Mariam op een schiereiland van het Tanameer, met een rieten dak dat uniek is in Ethiopië. In dit klooster worden jongeren opgeleid tot priester. Ze wonen op het terrein in eenvoudige hutjes. De kloosters zijn ronde gebouwen, naar de tempel van Koning Samuel. Tijdens de boottocht kun je ook veel vogels spotten in het riet en de bomen langs de oevers, en nijlpaarden of krokodillen die zich in het meer bevinden. Een boottocht inclusief bezoek aan kloo0ster(s) duurt ongeveer een dagdeel van 4 uur. Vraag bij je hotel in Bahir Dar wat de mogelijkheden zijn.
Regio
  • Interessante kloosters bezoeken
  • Vogels en wildlife spotten
  • Ontspannen boottocht
  • Prettige afwisseling op auto of bus
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-01-06
7
Ethiopië
photofreak was hier 01 apr 2016
Vanuit Jinka is het 2 1/2 uur rijden naar de Mursi stam. Het grootste gedeelte is via een onverharde weg. Eenmaal daar, komen de kinderen op ons af met geitjes en hondjes in de armen. Ze smeken bijna om een foto. De geur komt me meteen tegemoet, je moet ook goed opletten waar je loopt want voordat je het weet sta je in een dikke koeienvlaai. De kinderen zijn opdringerig maar de ouderen spannen de kroon want die zijn ronduit brutaal en agressief. Ze dwingen je bijna om een foto te maken want dat levert hen natuurlijk geld op. Je betaald voor elke foto 5 Birr, dat is zo'n 20 eurocent. Een vrouw met baby op de rug en een geweer op de buik komt naar mij toe en eist ook een foto. Ze is kwaad dat ik geen foto maak en loopt de hele tijd kwaad achter mij aan. Ik heb nog even de hutjes bekeken maar ben daar ook snel weer weg want de stank is niet te harden. Het stikt ook overal van die vreselijke strontvliegen. Die hebben het ook vooral gemunt op mijn gezicht. Na een half uur gaan we, gelukkig, weer vertrekken en maak ik de jeep mijn gezicht en handen schoon met een antibacterieel goedje. Het zijn bijzondere mensen om te zien maar zou ik dit bezoek aanraden? Nee, absoluut niet! Het is de lange rit niet waard. Vooral omdat ik ze onbeschoft vind en omdat het er zo smerig is.
Land
  • fotogenieke mensen
  • lange hobbelige rit er naartoe
  • veel koeienvlaaien en stank
  • strontvliegen
  • onbeschofte mensen
Review geplaatst op 2016-12-18
10
Ethiopië
photofreak was hier 01 okt 2016
Een bezoek aan de Hamar kan ik echt aanbevelen. Wat een prachtige en vriendelijke mensen. Het dorp is goed onderhouden. Ze zien er zelf ook goed verzorgd uit. Dit is het enige dorp wat ik netjes vond, zonder koeienstront en vliegen. De hutjes zijn ook mooi en stabiel gemaakt en ook ruim van binnen. Volgens mij is dit een stam die het goed voor elkaar heeft. Deze stam woont in het zuiden, dichtbij Turmi.
Land
  • mooie natuur
  • fotogenieke mensen
  • grote nette hutten
  • betalen voor portretfoto's
Review geplaatst op 2016-11-26
9
Ethiopië
photofreak was hier 01 okt 2016
De camping bij Turmi is erg primitief. Je slaapt in kleine tentjes, wat 's nachts behoorlijk warm kan zijn. Geen stromend water en geen elektriciteit. Maar wat een fantastische plek. Op een kwartiertje lopen ben je al bij het Hamar dorp. Maar zelfs op de camping is genoeg te zien. Vooral voor vogelaars is dit een ideale plek. Het is er groen dus je hoort en ziet veel soorten vogels.
Land
  • rustige plek
  • mooie natuur
  • veel vogelsoorten
  • geen stromend water
  • geen elektriciteit
Review geplaatst op 2016-11-26
9
Ethiopië
hestermaasdam was hier 01 jan 2012
We zijn met een groepje van 6 vrienden,en hebben een reis geboekt bij Yared tours in Addis Abeba.Die brengen ons naar de Danakil depressie. De oneindige ruimte, de mannen die zoutblokken uithakken , de karavanen met dromedarissen en ezels, het wonderlijke landschap van Dallol met bijbehorende zwaveldampen, zijn allemaal zeer indrukwekkend. Maar wat het meeste indruk maakt is toch wel een wandeling in het donker naar de rand van de Erta Ale vulkaan. Eenmaal aan de rand kijk je naar een kolkende gloeiende lavamassa die constant in beweging is.Hier kun je slapen in een Tigray hutje van los op elkaar gestapelde stenen. De andere nachten brengen we door in het zoutwerkers dorpje Hamet Ela.Een schuur met wat touwbedden is ons onderkomen. Bij vertrek van de Erta Ale kwamen we een groepje toeristen tegen ,verder nergens een toerist gezien.
Land
  • Aan rand van vulkaan staan
  • puur en ongerept
  • geen douche of toilet.
  • Temperatuur is erg hoog( ruim 40 graden)
Review geplaatst op 2016-11-14
8
Ethiopië
sidonius was hier 01 mei 2016
De Omovallei in het uiterste zuiden van Ethiopië is een bijzondere bestemming. You love it or you hate it. De verschillende stammen en volkeren leven een voornamelijk nomadisch bestaan. Dat geeft je het gevoel een flinke stap terug in de tijd te doen. Door de commercialisering van het toerisme zitten er ook minder leuke kanten aan een bezoek aan die stammen: de mensen zijn gefocust op geld en voor alles moet betaald worden. Normaal contact lijkt soms niet mogelijk. Daar kun je met humor wel doorheen komen, heb ik gemerkt. Met grapjes en écht contact(in plaats van via de camera) breekt het ijs en worden het leuke ontmoetingen. En dan is het héél bijzonder om te zien hoe deze mensen anno 2016 leven. Het landschap is prachtig en weids, de vele markten een lust voor het oog. Er zijn nauwelijks winkels, dus de markt is overal de centrale plek voor in alles en nog wat. De dorpen Turmi en Jinka zijn goede uitvalsbases voor het verkennen van de Omovallei.
Land
  • Bijzondere volkeren
  • Authentieke levendige markten
  • Even in een totaal andere wereld
  • Focus op geld en toeristen
Review geplaatst op 2016-11-13
5
Ethiopië
hbplaatjes was hier 01 dec 2010
Aksum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië. Het ligt vlak bij de grens met Eritrea. We zijn er vanuit de Simien Mountains (mert de gelada bavianen) naar toe gereden en 2 nachten gebleven. Daarna was het anderhalve dag rijden naar (de rotskerken van) Lalibela. Je reist door een prachtig landschap en komt bijna geen toerist tegen. Een bezoek aan Aksum is aan te raden als je veel van historie en oudheid wilt weten. In de oudheid was Aksum het middelpunt van een koninkrijk. Net zoiets als de oude Grieken of de oude Romeinen. Ook invloeden uit het oude Egypte zijn er te vinden. Zo is er een veld vol met grote obelisken. Wetenschappers denken dat e ook nog heel veel onder de grond te vinden. Het koninkrijk begon rond de 4e eeuw voor Christus, bereikte zijn hoogtepunt in de 1e eeuw na Christus en verdween in de 9e eeuw na Christus. Volgens de verhalen zou de koningin van Sheba in Aksum gewoond hebben. In Aksum staat ook "De kathedraal van onze heilge Maria van Zion" uit de 4e eeuw (alleen voor mannen toegankelijk). In de jaren 50 heeft Haile Selassie er een grote nieuwe kathedraal bij laten bouwen. Hier mogen ook vrouwen in. Er achter in een kapel zou de "Ark van het Verbond" bewaard worden zegt men. Niemand kan hem echter zien, want het is voor niemand toegankelijk. Al deze verhalen over de oudheid vond ik niet zo bijzonder. Wel de mensen bij de kathedraal, want daar komen veel pelgrims op af. Toch zou ik de volgende keer Aksum overslaan. Het ligt te ver uit de route.
Land
  • bijna geen toeristen
  • pelgrims
  • mooi landschap van en naar Aksum
  • vooral geschikt voor histirieliefhebbers
  • te veel historie
  • te ver uit de route
  • naar Lalibela heb je geen goede accommodatie
Review geplaatst op 2016-10-17
10
Ethiopië Amhara
hbplaatjes was hier 01 dec 2010
Het Simien gebergte ligt in het noord-westen van Ethiopië. Het is het hoogste gebert van het land met een top (Ras Dashen) van 4.550 meter. Het is een prachtig gebied en terecht een Nationaal Park. Naast het prachtige landschap zijn de geladabavianen de topattractie. Het park is te bezoeken vanuit het plaatsje Debark. Dit ligt aan de snelweg (nr.30) van Gondar naar Aksum. In het park zijn voor zover ik weet 2 duurdere lodges. De Semien Lodge en de (nieuwe) Limalimo. In Debark waren/ zijn alleen zeer basic hotels. Wij sliepen in Debark in het Simien Prk hotel ($ 7,35 voor een kamer per nacht, maar ik zou de volgende ker toch voor een lodge kiezen. In het park kan je meerdaagse trekkings maken, maar de gelada's zijn ook als dagexcursie goed te zien. De gelada komt alleen in Ethiopië voor boven de 1.800 meter, maar de grootste populatie is in het Simien gebergte. Je hebt een permit en een gids/ bewaker nodig om ze te bezoeken. Wij reden met de auto naar ongeveer 3.000 meter hoogte om van daar uit verder te lopen. Na ongeveer een half uur zagen we de eersten. Uiteindelijk hebben we uren rondgelopen in een groep van ongeveer 200 bavianen. Ze kwamen tot ongeveer 2 meter afstand, terwijl ze babbelend gras aten. Ze zijn op geen enkele wijze agressief naar ons geweest. Zoals gezegd is ook het landschap spectaculair. Het heeft hele bijzondere rotspartijen (pinnacles) en diepe dalen. Naast de gelada komen ook de endemische Ethiopische wolf en Waliba ibex voor.
Regio
  • mooi landschap
  • weinig toeristen
  • prachtige gelada's
  • echt tussen de dieren
  • ver weg gevoel
  • fotografisch bijzonder
  • slechte of dure accommodatie
  • hoogte
Review geplaatst op 2016-10-11
8
Ethiopië
hbplaatjes was hier 01 dec 2010
De Mursi stam is één van de primitieve stammen in de Omovallei. Het wordt gezien als de meest agressieve stam. Ze wonen in het Mago NP een eindje van de meeste andere stammen vandaan. Agressie in deze regio gaat bijna altijd over (water voor) het vee. Bij conflicten vallen soms doden, want de stammen beschikken over (machine)geweren. Die geweren komen meestal uit Zuid-Soedan. Wij vonden de Mursi samen met de Hamar de meest fascinerende stam. Wellicht ook doordat ze bekend staan om hun agressie, maar zeker ook door hun lipschotels en liefde voor alles (noem het sieraden) wat van ijzer is. Voor een bezoek aan de Mursi is het stadje Jinka een goede uitvalsbasis. Na ongeveer 2 a 3 uur rijden (met en goede 4x4) kom je bij de eerste dorpjes. De dorpjes bestaan uit enkele zeer kleine hutjes en alles ziet er zeer primitief uit. Wat de Mursi wel goed geleerd hebben is het tellen van de klikken van het fototoestel. Naast een bedrag aan de dorpsoudste betaal je ook per persoon op een foto. Indien de Mursi denken dat je stiekemfoto's neemt of niet wilt betalen schijnen ze vervelend te kunnen worden. Wij hebben 4 dorpjes bezocht en overal was het eigenlijk leuk. Geen sprake van agrssie. Misschien hielp het dat we samen waren en ik fotografeerde en mijn vrouw gelijk betaalde. Zo kon er nooit verwarring ontstaan. Hoewel de Mursi inmiddels vaak bezocht zijn en je foto's dus niet uniek zijn zou ik de stam zeker (weer) bezoeken. Ik kijk er nog steeds met plezier op terug.
Land
  • mooie mensen voor (geposeerde) portretten
  • blik op een nog steeds primitief leven
  • uniek met hun lipschotels
  • hier ben je echt ver van de beschaving
  • ze wonen in een mooie wilde omgeving
  • spontane foto's kunnen bijna niet
  • ze zijn (te) erg gericht op op de foto gaan
  • je kan niet met ze praten (alleen via gids)
Review geplaatst op 2016-10-11
9
Ethiopië Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch
Fransvdg was hier 01 jul 2013
Dit is de provincie met de mooiste naam die ik ooit ben tegen gekomen: Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch, oftewel "Zuidelijke naties, nationaliteiten en volken". Hier wonen meer dan vijfenveertig etnische groepen, waarvan er geen enkele een meerderheid heeft. Er valt daar nog heel veel te ontdekken, maar zorg voor veel kleingeld als je foto’s wilt maken. In mijn review over de Omovallei heb ik er al wat over verteld. Hier komt het vervolg: De bulljump ceremonie bij de Hamar stam is echt de moeite van een bezoek waard. Om zijn volwassenheid te bewijzen moet een man naakt een aantal keren over de ruggen van een rij koeien heen en weer rennen. Vrouwen uit het dorp laten zich tijdens dit feest geselen met takken om zo hun moed te tonen. De striemen blijven vaak levenslang zichtbaar. Maar de kapsels van deze Hamar dames zijn prachtig om te zien. Bij de Mursi waren we niet welkom. Ze waren in opstand vanwege een ongeval met een toeristenbus. Ze wilden eerst geld zien. Toch werden er een paar vrouwen naar de stad Turmi gebracht om hun grote lipschotels te laten zien. Ze wilden daar graag wat geld verdienen met hun verminking die als schoonheidsideaal geldt. En dan vergeet ik de beschilderde Karo stam nog te noemen. Bij de Karo kreeg ik echt de indruk dat ze met het beschilderen begonnen zodra ze onze landrovers zagen aankomen. Maar ze wonen wel op een heel fotogenieke plek. Je kunt in deze provincie dus nog unieke dingen zien, maar wacht niet te lang!
Regio
  • cultureel heel interessant
  • heel fotogeniek
  • mooie natuur
  • echt terug in de tijd
  • het irritante gebedel als je foto's maakt
  • toerisme zorgt voor snelle veranderingen
Review geplaatst op 2016-10-05
9
Ethiopië
Fransvdg was hier 01 jul 2013
De Omovallei in Zuid-Ethiopië was voor mij het hoogtepunt van de reis vanwege de ontmoetingen met verschillende bijzondere stammen die in dit gebied leven. Voor mijn gevoel ging ik diverse keren zo ver terug in de tijd dat ik dacht: “Dit kan niet echt waar zijn!” Mijn belangrijkste advies aan iedereen die er nog niet geweest is luidt: Ga snel! Ik gun alle mensen vooruitgang en welvaart maar het authentieke leven van deze mensen is nu nog zichtbaar. Ik begrijp heel goed dat zij azen op fooien van de toeristen, want sommige stammen leven echt nog op het randje van de prehistorie. Maar het bedelen begint her en der irritante vormen aan te nemen en tradities worden geleidelijk aan een toeristische attractie. Voor mij was het bezoek aan de Dassanech stam heel indrukwekkend. Wat leven die mensen nog arm! Hun behuizing bestaat vaak uit een samengeraapt zootje van stokken, planken, lappen en als ze geluk hebben een golfplaat. Toch stralen zij wel een vorm van trots uit en dat maakt het bezoek dus niet zielig. Ook hier gaat de vooruitgang snel. We staken de Omo rivier in uitgeholde boomstammen over en lokale mannen stonden naakt te kijken hoe dat ging. Maar er waren ook al mensen met een mobieltje bij en op afstand was de bouw van een stuwdam met een elektriciteitscentrale te zien. Bij mijn review over de provincie Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch zal ik nog meer over dit bijzondere gebied vertellen.
Land
  • cultureel heel interessant
  • een onvergetelijke ervaring
  • heel fotogeniek
  • landschappelijk mooi
  • veel gebedel, bijna elke foto kost geld
Review geplaatst op 2016-10-05
8
Ethiopië
Wie niet kan kiezen tussen natuur en cultuur reist naar Ethiopië. Het land grenst nergens aan zee, toch lijkt het een eiland. De hooglanden zijn omringd door woestijnen, wat een unieke natuur met zich meebrengt vol unieke diersoorten, zoals de Geladabaviaan, de Ethiopische Wolf, de Simienvos en de Walia ibex. De steile berghellingen maken de hooglanden ontoegankelijk, wat ook een unieke cultuur heeft opgeleverd. Ethiopië kende al een christelijke beschaving ver voor de eerste missionaris naar West-Europa kwam. Naar verluidt ligt de Ark des Verbonds in het noordelijke Axum. En de kerken van Lalibela die in de elfde eeuw uit de rotsen werden gehouwen, horen niet bij de wereldwonderen omdat ze te laat werden ontdekt. Ethiopië is de bakermat van de mensheid. Hier werd de eerste mens ontdekt. Heeft u Ethiopië al ontdekt?
Land
  • cultuur
  • natuur
  • veiligheid
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Ethiopië Amhara
sidonius was hier 28 apr 2016
De historische kasteelpaleis en baden van koning Fasiladas staan op de werelderfgoedlijst en zeker een bezoek waard. Het bad is onderdeel van het grootste orthodox christelijke festival in Ethiopië: Timkat, op 19 januari. Het is het orthodoxe doopgeest. Het historische kasteelpaleis kun je van binnen ook bezoeken, een interessante historische plek.
Regio
  • interessante locatie
Review geplaatst op 2016-08-05