Gondar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fasilides bad 2

Gondar,
Ethiopië


Op deze foto is goed te zien dat het gebouw in het bad staat. Dit bad wordt gevuld met het water van de ernaast liggende rivier en dan kan het grote Timkat festival beginnen.
Tijdens het festival wordt de doop van Jezus Christus door Johannes de Doper herdacht en gevierd. Gedurende twee dagen vinden op diverse lokaties in het land vele processies plaats.
Op de eerste dag van het festival wordt de Ark des verbonds, met daarin de tien geboden, uit de kerk meegedragen door een aantal priesters in een grote processie. De Ark is verhuld in doeken, zodat ongelovigen het heilige symbool niet kunnen aanschouwen.
De tweede dag worden alle bezoekers en de heilige items gezegend door de priesters. Dit gebeurt door het wassen met heilig water. In Gondar kunnen mensen helemaal te water gaan. Deze ceremonie refereert aan de doop van Jezus Christus.
Op de derde dag wordt in de morgen een grote bijeenkomst gehouden, waarna de Ark in een grote processie wordt teruggebracht naar de kerk. Vlak voor het bereiken van de eindlocatie vormen de bezoekers een grote kring om de priesters en worden er traditionele dansen opgevoerd. Nadat de Ark op zijn oude plaats is teruggebracht, verlaten alle bezoekers het festival en keert de rust weer… voor exact één jaar.