Gambela beste reistijd

Het weer in Gambela

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Gambela te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Gambela? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Gambela

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Gambela:
Regionale klimaatverschillen overheersen in Gambela. Wanneer je tussen oktober en februari reist, voorkom je dat je overhit raakt in het woestijn- en kustgebied en ontwijk je datgene dat alle delen van het land met elkaar gemeen hebben: het regenseizoen. Tussen februari en juni heb je nog geluk met de zogenaamde ‘kleine regen’, maar in juli begint het echte werk; de Ethiopische ‘grote regen’.


Reisadvies
Voor India geldt een negatief reisadvies voor bepaalde gebieden, wees in de overige gebieden ook waakzaam.

Feestdagen
2 maart Slag van Aduwa, 5 mei Dag van de Martelaren, 19 augustus Buhe, 12 september Dag van de Volksopstand.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Gambela

Beste foto's & tips van Gambela

'114808' door GrietBuis '114808' door GrietBuis

EthiopiëGambela

EthiopiëGambela

Hamar vrouw.

GrietBuis

De Hamar, waarvan het aantal geschat wordt op 45.000, leeft in het zuidwesten van Ethiopië, ongeveer 815 km. van de hoofdstad Addis Abeba. Hun levenswijze is zeer primitief. Over het algemeen dragen zij geen of nauwelijks kleding, die dan nog slechts bestaat uit geitenvellen. De Hamar leven van landbouw en veeteelt.

'59004' door Bowral '59004' door Bowral

EthiopiëGambela

EthiopiëGambela

Hier sta ik

Bowral

Zelfbewust, zelfverzekerd, fier, parmantig, trots, uitdagend, hooghartig, onbeschroomd, wilskrachtig, kordaat ... Dat alles straalt deze Arbore vrouw uit. Ze dragen meestal een zwarte dunne doek om hun schouders. Onder haar arm heeft ze een 'hoed/helm/hoofddeksel' gemaakt van een kalebas

'59109' door Bowral '59109' door Bowral

EthiopiëGambela

EthiopiëGambela

De vrouw en de Kruik

Bowral

Deze Dorze vrouw zat aan de rand van de marktplaats met haar kruik te wachten op vervoer. Lijkt me niet onverstandig ...

Laat kaart zien