Qohaito beste reistijd

Het weer in Qohaito

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Qohaito te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Qohaito? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Qohaito

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Qohaito:De beste reistijd voor Qohaito is oktober t/m maart. Twee uur rijden en je bent in een ander seizoen terecht gekomen, is een veel gezegde spreuk over Qohaito. Dat kan kloppen want Qohaito heeft drie klimaatsoorten: het berg- en plateauklimaat, waar het over het algemeen koeler is en meer neerslag valt; het steppeklimaat, dat ’s zomers, december en januari garantie biedt voor zéér hoge temperaturen en regen in de wintermaanden augustus en juli; en, in het oosten aan de Rode Zee, het woestijnklimaat met zowaar nóg hogere temperaturen! Vermijd de erzingend hete maanden en ga in hun winter.


Reisadvies
Voor Qohaito geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
24 mei Bevrijdingsdag, 1 september Herdenking aan de start van de gewapende strijd, 11 september Engutash (Ethiopische nieuwe jaar).

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Qohaito

Laat kaart zien