Equatoriaal Guinea beste reistijd

Het weer in Equatoriaal Guinea

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Equatoriaal Guinea te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Equatoriaal Guinea? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Equatoriaal Guinea

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Equatoriaal Guinea:De beste reistijd voor Equatoriaal Guinea is november t/m januari. Met een gemiddelde temperatuur van 25°C is het gehele jaar door plakkend warm in Equatoriaal Guinea. Februari, maart en april spannen echter wel de kroon met een gemiddelde maximale temperatuur van 31°C. Wil je die ernstige hitte vermijden, ga dan in november t/m januari. Verwacht geen heerlijk zonnetje met een briesje. De zon is erg warm en zal je de schaduw indrijven. De regenmaanden zijn dan net voorbij, dus je regenpak mag thuisblijven.


Reisadvies
Voor Equatoriaal Guinea geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 augustus Dag van het Leger, 15 augustus Dag van de Grondwet, 12 oktober Onafhankelijkheidsdag


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Equatoriaal Guinea

Laat kaart zien

Laatste Equatoriaal Guinea artikelen

Met onze reisgids Equatoriaal Guinea ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.