Egypte reviews

7
Egypte
MargarethaEmma was hier 01 aug 2016
Banana Island, We deden een boottocht over de Nijl richting Banana Island. Het is een bijzonder gevoel dat je over een rivier vaart waar vroeger de farao's ook over gevaren hebben. De boottocht is lekker ontspannend en rustig, je hebt alle tijd om even om je heen te kijken en te genieten van de prachtige oevers. Banana Island is een eiland met een bananen plantage waar gewoon gewerkt word tijdens je bezoek. Voor je gevoel stap je 100 jaar terug de tijd in wanneer je over het eiland wandelt. Het is zeker een aanrader als je van bananen houdt aangezien je er vers geplukte bananen kunt eten. Mocht je toch niet zo van bananen houden, geen probleem want dan kun je alsnog genieten van de mooie natuur.
Land
  • Mooie natuur
  • Fijne sfeer
  • Dieren gevangen in te kleine kooien.
Review geplaatst op 2016-12-22
9
Egypte Pyramides omgeving Cairo
RaphaelJanssen was hier 01 aug 2015
Zeer groot terrein met verschillende piramides. (3 grote en nog een aantal kleine). Op het terrein is geen informatie beschikbaar dus zorg ervoor dat je óf met een gids óf met een goede reisgids op pad gaat. Het meest indrukwekkend is de pyramide van Cheops. Voor toegang te krijgen tot de pyramide moet je aan de zijkant ongeveer 4 niveau's klimmen. Vooral in de zomer zijn er weinig toeristen te vinden, sowieso gezien het huidige 'dreigingsniveau'. Aan de achterzijde van de 2e pyramide bevindt zich een weg naar een panorama-punt, vanaf hier kun je prachtige foto's schieten van de pyramide-omgeving.
Regio
  • Weinig toeristen
  • Indrukwekkende gebouwen
  • Dé highlight van je Egypte-reis
  • Voor toegang tot grote pyramide is extra ticket vereist
  • Op het terrein is geen informatie beschikbaar
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Egypte Rode Zee kust
MaJaTa was hier 01 nov 2012
Egypte is fantastisch om daar een snorkeltrip of een duik te gaan maken!! Waar kun je allemaal terecht: In El Queseir vind je geen massatoerisme wel heel veel kleurrijk koraal, tropische vissen en een indrukwekkend rif. Mensen noemen deze plek niet voor niets ‘een van ’s werelds mooiste duikplekken’. Het dorp zelf is ook zeker de moeite waard, bijna alles in El Queseir is gemaakt van natuurlijk materiaal zoals aangespoeld hout, palmbomen en –bladeren, wat het dorp buitengewoon charmant maakt. Bij Giftun Island vindt je ondiepe lagunes en soms zie je hier ook veel dolfijnen. Prachtige koraaltuinen waar talloze kleurrijke vissoorten tussen zwemmen. Safaga is een zeer geliefde duik- en snorkelstek, met een hele spectaculaire onderwaterwereld. zoals rifhaaienen pijlstaartroggen. Helaas zijn de stranden hier zijn niet zo mooi. Ik hoop dat deze gebieden nog lang in stand blijven en hier moeten we met z'n allen voor zorgen door: het rif niet aan te raken, geen afval in de zee achter te laten en je niet laten verleiden om souvenirs uit de Rode Zee te kopen. Voor het beschermde Ras Mohammed Park is een limiet voor duikboten in het gebied vastgesteld om het rif niet te zwaar te belasten.
Regio
  • Geweldig mooie onderwaterwereld
  • Je kunt er niet altijd heen i.v.m de onrust
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Egypte
Prisca was hier 01 mrt 2012
Het enige negatieve wat ik op dit moment kan bedenken is het geweld wat er de afgelopen jaren speelde. Al neemt dit wel fors af de laatste tijd. Verder is het zo'n prachtig land met een rijke en goed bewaarde cultuur. De inwoners zijn hartelijk en zijn diep in hun hart trots op hun land en geschiedenis, wat ze maar al te graag met je delen. Er valt ontzettend veel te ontdekken buiten de toeristische trekpleisters om.
Land
  • De goed bewaarde schatten, tempels en cultuur
  • Het geweld van de afgelopen jaren.
Review geplaatst op 2017-01-04
7
Egypte
afpmvannunen was hier 01 sep 2011
Vanuit El Gouna onderweg naar Luxor. Op het programma staan diverse bezienswaardigheden zoals: - Luxortempel. De zuidelijke tempel (Opet) ter ere van de god Amon (Amenemope). - Karnak. Deze tempel ligt 2,5 km ten noorden van de Luxortempel. - Kolossen van Memnon. Twee enorme beelden van Amenhotep III. - Ramesseum. Tempel van Ramses II. - Medinet Haboe met de Tempel van Ramses III en de Tempel van Amon. - De tempel van Hatsjepsoet. - Vallei der Koningen. De "begraafplaats" van farao's uit het Nieuwe Rijk. - Vallei der Koninginnen. In deze vallei liggen de graven van koninginnen, kinderen en edelen. - Deir el-Medina Opgraving van een nederzetting van kunstenaars en arbeiders die aan de tombes in de Vallei der Koningen gewerkt hebben. Al met al een zeer drukke dag en aangezien El Gouna ook op ongeveer 5 á 6 uur rijden van Luxor af ligt een zeer lange dag maar zeker de moeite waard. Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is Karnak en de tempel van Hatsjepsoet.
Land
  • Mooi onderhouden historische plekken
  • In hoogseizoen ontzettend warm
Review geplaatst op 2017-10-08
7
Egypte
afpmvannunen was hier 01 sep 2011
Nog nooit gedaan maar voor deze keer een all-inclusive vakantie geboekt. El Gouna is daar een prima plaats voor. Het is een in 1989 kunstmatig aangelegde luxueuze stad, gelegen aan de Rode Zee in Egypte, met een eigen ontziltingsinstallatie, een klein vliegveld en een ziekenhuis. De stad bestaat uit diverse eilanden, gescheiden door kanalen en met elkaar verbonden door bruggen. Het wordt wel een Egyptisch Venetië genoemd. De afstand tot het internationale vliegveld en Hurghada is 22 kilometer. Vanuit El Gouna is er gelegenheid voor heel veel leuke excursies naar o.a. Luxor of een quattocht bij zonsopgang of zonsondergang. Ook is er voldoende mogelijkheid om met een boot de Rode zee op te gaan om te snorkelen en/of te duiken. Als je een beetje geluk hebt kun je dan ook nog dolfijnen spotten.
Land
  • Klein maar gezellig centrum
  • Voldoende excursies nnar bezienswaardigheden
  • Niet zo druk als Hurgarda of Sharm el sheikh
  • geen
Review geplaatst op 2017-10-08