Mayotte of Maore malaria

Is er malaria in Mayotte of Maore en wat zijn de malaria gebieden Mayotte of Maore? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Mayotte of Maore, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Mayotte of Maore. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Mayotte of Maore verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Mayotte of Maore om te zien of jouw Mayotte of Maore reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Mayotte of Maore is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Mayotte of Maore

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Mayotte of Maore.  

Informatie over Mayotte of Maore

Beste foto's & tips van Mayotte of Maore

'547968' door Lyske1980 '547968' door Lyske1980

ComorenMayotte of Maore

ComorenMayotte of Maore

De enige lemuur op de

Lyske1980

Op de Comoren vind je diverse endemische diersoorten. De 'bruine lemuur' op de foto is echter ooit geïntroduceerd door Malagassiërs die zich op de eilandengroep vestigden. Zij namen verschillende lemuren mee die in de jungle werden losgelaten. De meeste soorten werden echter gevangen door de lokale bevolking om als huisdier te dienen, vandaar dat dit de enige soort is die nog op de Comoren voorkomt, op de eilandjes Anjouan en Mayotte om precies te zijn.

'547909' door Lyske1980 '547909' door Lyske1980

ComorenMayotte of Maore

ComorenMayotte of Maore

Paradijselijk Mayotte

Lyske1980

Mayotte ligt bij de eilandengroep Comoren, maar is de enige van de vier die officieel bij Frankrijk hoort. Het is er dus een stuk moderner, netter en schoner maar ook toeristischer dan de andere drie eilandjes en je betaalt er gewoon met de Euro. Het eiland heeft een prachtige lagoon en uiteraard kun je er fantastisch zwemmen en snorkelen. Tijdens boottochten spot je ongetwijfeld mantaroggen, haaitjes en/of dolfijnen!

Laat kaart zien