Mayotte of Maore beste reistijd

Het weer in de Mayotte of Maore

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Mayotte of Maore te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de Mayotte of Maore? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Mayotte of Maore

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Mayotte of Maore:Geen fan van moessons en cyclonen? Vermijd de Mayotte of Maore dan in de maanden december tot en met april, wanneer met de noordelijke winden en met de Kashkaziwind een verstikkende deken van hitte en hoge vochtigheid over de eilanden valt. Je bent beter af in de maanden juni tot en met september, wanneer de wind uit het zuiden verkoeling en droogte brengt.


Reisadvies
Voor de Mayotte of Maore geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
2 februari Offerfeest, 2 maart Ashuora, 6 juli Onafhankelijkheidsdag, 26 november Sterfdag President Ahmed Abdallah.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Mayotte of Maore

Beste foto's & tips van Mayotte of Maore

'547968' door Lyske1980 '547968' door Lyske1980

ComorenMayotte of Maore

ComorenMayotte of Maore

De enige lemuur op de

Lyske1980

Op de Comoren vind je diverse endemische diersoorten. De 'bruine lemuur' op de foto is echter ooit geïntroduceerd door Malagassiërs die zich op de eilandengroep vestigden. Zij namen verschillende lemuren mee die in de jungle werden losgelaten. De meeste soorten werden echter gevangen door de lokale bevolking om als huisdier te dienen, vandaar dat dit de enige soort is die nog op de Comoren voorkomt, op de eilandjes Anjouan en Mayotte om precies te zijn.

'547909' door Lyske1980 '547909' door Lyske1980

ComorenMayotte of Maore

ComorenMayotte of Maore

Paradijselijk Mayotte

Lyske1980

Mayotte ligt bij de eilandengroep Comoren, maar is de enige van de vier die officieel bij Frankrijk hoort. Het is er dus een stuk moderner, netter en schoner maar ook toeristischer dan de andere drie eilandjes en je betaalt er gewoon met de Euro. Het eiland heeft een prachtige lagoon en uiteraard kun je er fantastisch zwemmen en snorkelen. Tijdens boottochten spot je ongetwijfeld mantaroggen, haaitjes en/of dolfijnen!

Laat kaart zien