Botswana reviews

8
Botswana
michael-kimmy was hier 01 okt 2016
Prachtige plek midden in het Chobe NP, alleen bereikbaar met een 4x4 over een (op sommige plekken) slecht zandpad. Veel olifanten en ander wildlife te zien. Campsite is prima in orde met leuke plekken. Veel wildlife te zien daar.
Land
  • alles
  • zandpaden
Review geplaatst op 2016-11-11
9
Botswana
DaphneLange was hier 01 okt 2016
We sliepen in een tented camp, Savuti under Canvas, om er te komen was het al een avontuur op zich, duidelijk een "van de gebaande paden" maar fantastisch. Met onze 4 x 4 reden we 5 uur door het zachte en mulle zand zonder ook maar iemand anders tegen te komen, behoorlijk spannend maar saai was het zeker niet. Onderweg kwamen we olifanten, giraffen en zebra's tegen en de glimlach bleef, ondanks de heftige route, op onze gezichten staan. Wat een fantastische ervaring. Uiteindelijk bereikten we Savuti, we melden ons bij de gate en een half uur later werden we opgehaald door onze gids omdat het tented camp elke week op een andere plek stond midden in de bush bush. We arriveerden na 20 minuten in ons kamp van 9 tenten. Jeetje dit was adembenemend. We kregen een welkoms cocktail en onze spullen werden naar onze enorm luxe tent gebracht (incl boxspring en douche) en de lunch werd voorbereid. Daar zaten we dan, midden tussen alle wildlife! Ik vond het spannend maar ook ontzettend bijzonder om mee te maken! Dat dit zomaar kon. Tijdens het ontbijt, de lunch en het diner zaten we onder de bomen, we konden de leeuwen horen brullen. We deden 3 safaris op een dag en de gids was een kenner. Luipaarden, leeuwen, olifanten, zebra's, we zagen ze allemaal. En een safari verveeld nooit. 's nachts in onze tent hoorden we de beesten in de bush, zo dichtbij, zo spannend, maar een avontuur om nooit te vergeten. Dus heb je de kans, slaap zeker in een tented camp en deze is echt geweldig.
Land
  • Middenin de bush bush
  • Een ervaring om nooit te vergeten
  • Luxe tent
  • Spinnen in de tent
Review geplaatst op 2016-11-21
9
Botswana
DaphneLange was hier 01 okt 2016
Savuti is in een woord adembenemend. De rust, de natuur, de prachtige uitzichten en dan de wilde beesten. Een dierentuin zonder hek noem ik het. Omdat we zelf met een auto reden kwamen we op de meest mooie en afgelegen plekjes waar de gewone bus met toeristen niet kon komen. Een goede 4 x 4 is hier zeker niet onbelangrijk! Anders moet je dit niet eens willen. Het kan uren duren voordat je een andere auto tegenkomt. Dus een beetje lef is wel noodzakelijk. Het is een hele tocht om er te komen, 5 uur rijden over los zand is behoorlijk pittig maar als er dan ineens een groep olifanten of een giraffe in the middle of nowhere staat maakt dit heel veel goed. Een erg leuke plek om te verblijven is midden in de bush bush bij Hyena pan tented bush camp, een verborgen pareltje. Ontbijten, lunchen en dineren met voor je een kudde olifanten is fantastisch. En wil je een goede gids, informeer dan naar Stan/Stanley, hij is opgegroeid in de bush bush en is serieus de beste gids die we ooit gehad hebben. Hij is geduldig, weet echt alles van de beesten maar ook van de natuur en je mag hem 1000 vragen stellen. Dit mooie stukje aarde mag je zeker niet overslaan als je Botswana gaat bezoeken. Het hoort er echt bij. En het valt bij mij ook onder het "echte" Afrika, maar dat is mijn beleving. Voor jou is dat misschien weer iets anders, maar des te leuker is het hoe iedereen het ervaart. Geniet van dit prachtige land. Je krijgt zeker geen spijt.
Land
  • De rust
  • De adembenemende landschappen
  • Wildlife
  • Onze gids waar we mee op pad gingen
  • Duidelijk een buiten de gebaande paden
  • Eigenlijk niets, sorry
Review geplaatst op 2016-12-05
8
Botswana Savuti
michael-kimmy was hier 01 okt 2016
Prachtige plek midden in het Chobe NP, alleen bereikbaar met een 4x4 over een (op sommige plekken) slecht zandpad. Veel olifanten en ander wildlife te zien. Campsite is prima in orde met leuke plekken. Veel wildlife te zien daar.
Stad
  • alles
  • zandpaden
Review geplaatst op 2016-11-11
9
Botswana Savuti
DaphneLange was hier 01 okt 2016
Savuti is in een woord adembenemend. De rust, de natuur, de prachtige uitzichten en dan de wilde beesten. Een dierentuin zonder hek noem ik het. Omdat we zelf met een auto reden kwamen we op de meest mooie en afgelegen plekjes waar de gewone bus met toeristen niet kon komen. Een goede 4 x 4 is hier zeker niet onbelangrijk! Anders moet je dit niet eens willen. Het kan uren duren voordat je een andere auto tegenkomt. Dus een beetje lef is wel noodzakelijk. Het is een hele tocht om er te komen, 5 uur rijden over los zand is behoorlijk pittig maar als er dan ineens een groep olifanten of een giraffe in the middle of nowhere staat maakt dit heel veel goed. Een erg leuke plek om te verblijven is midden in de bush bush bij Hyena pan tented bush camp, een verborgen pareltje. Ontbijten, lunchen en dineren met voor je een kudde olifanten is fantastisch. En wil je een goede gids, informeer dan naar Stan/Stanley, hij is opgegroeid in de bush bush en is serieus de beste gids die we ooit gehad hebben. Hij is geduldig, weet echt alles van de beesten maar ook van de natuur en je mag hem 1000 vragen stellen. Dit mooie stukje aarde mag je zeker niet overslaan als je Botswana gaat bezoeken. Het hoort er echt bij. En het valt bij mij ook onder het "echte" Afrika, maar dat is mijn beleving. Voor jou is dat misschien weer iets anders, maar des te leuker is het hoe iedereen het ervaart. Geniet van dit prachtige land. Je krijgt zeker geen spijt.
Stad
  • De rust
  • De adembenemende landschappen
  • Wildlife
  • Onze gids waar we mee op pad gingen
  • Duidelijk een buiten de gebaande paden
  • Eigenlijk niets, sorry
Review geplaatst op 2016-12-05
10
Botswana North West
HermanHanssen was hier 01 aug 2016
to reach the Okavango delta is already an adventure, we took a plane, then a smaller plane, then an even smaller plane, then a jeep and finally a boat. After this amazing start we arrived in complete calmness and pure nature, we immediately felt that this is one of those special places on earth. The next days we enjoyed the pureness of the location in all elements: the breakfast overlooking the delta, the animals in action, the sun-down drink & dinner and the sound of nature at night.
Regio
  • pure nature
  • calmness
  • friendly people
  • expensive destination
Review geplaatst op 2016-12-02
9
Botswana North West
HermanHanssen was hier 01 aug 2016
Botswana untouched wildlife, preserved how it was. Sometimes you visit those places and it feels home, even when traveling for more than 24 hours, peaceful, welcomed.
Regio
  • pure nature, untouched
  • long travel distance
Review geplaatst op 2016-12-13
10
Botswana
Wildkamperen in Moremi NP in Botswana moet zeker op je bucketlist komen te staan. Wanneer je aankomt in het nationaal park denk je eerst: is dit nou alles. Maar langzaam veroverd het je hart. Waar je ook kijkt, er is altijd wel ergens iets te zien. Veel vogels en grote groepen wild. De grote ravages die olifanten achter laten. Wanneer je achteraf een foto bekijkt zie je naast de 20 zebra's en 50 buffels ineens ook die maraboe, zeearend en gieren op de achtergrond. Het enige wat je zeer weinig ziet zijn toeristen. De giraffen die je tegenkomt observeren je in de hoop dat je niet dichterbij komt. Geen tamme leeuwen of olifanten maar echt wildleven. Wij zijn de gasten in hun wereld en dat voel je. In de avond in je tentenkamp verveel je je ook geen moment. Passerende olifanten die onderweg nog even een boom om proberen te duwen. Sluipende hyena's rond je tent wanner je bij je kampvuur zit. Wanneer je ze aankijkt rennen ze snel weg om vervolgens weer terug te sluipen. Leeuwen die op 20 meter afstand van je tent achter een boom liggen te luieren. Dit zijn spannende momenten en er gelden op zulke momenten ook zeker regels als niet alleen naar de toilet gaan. Een goede gids is zeker goud waard en laat je dit beleven. Het is natuur pur sang en vergeet je je leven niet meer.
Land
  • Weinig toeristen
  • Geen corrupt land
  • Veel wild
  • Wisselende landschappen
  • Geen tamme dieren
  • Relalief dure bestemming
Review geplaatst op 2016-11-05
10
Botswana
WKerkhof was hier 01 aug 2014
In Nossob moet je eerst een permit halen om de eenrichtingsweg (4x4) naar Bitterpan te kunnen rijden. Dit is alleen toegestaan als je hier overnacht! De zanderige weg is heeft een prachtige Kalahari-rode kleur, is bochtig en heeft verschillende uitdagende steile hellingen. Rijden is hier echt geweldig! De weg alleen is zeer de moeite waard! Bitterpan wilderness camp heeft 4 tenten met houten dak en 1 huisje voor de care-taker. De tenten zijn klein, twee 1-persoons bedden met daar tussen een gang om van binnen naar buiten te gaan. Aan de achterkant van de tent is een klein terras op palen en een plaats om een vuurtje te maken of te barbecuen. Koken doe je in de gemeenschappelijke keuken, hier is alles dubbel aanwezig zodat je bij volle bezetting van het camp genoeg ruimte hebt om je maaltijd te kunnen bereiden. Aan de voorkant van je tent is een loopbrug met aan de overkant van de tent een privé douche en toilet. Heel mooi, maar niet zo handig als je naar het toilet moet in het midden van de nacht. De 4 tenten staan op een rij en hebben een prachtig uitzicht op bittepan, een kale, ronde zout vlakte en een waterhole. Het uitzicht is er weer eentje om nooit te vergeten! Wanneer het begint te schemeren zien we een bruine hyena, en zo ook de volgende ochtend heel vroeg. s' Nachts worden we wakker gehouden door brullende leeuwen, lachende hyena's en een rondvliegende vleermuis! Opstaan is hier geen straf, het is wakker worden in een perfecte omgeving!
Land
  • In the middle of nowhere
  • Geen omheining
  • Self cathering
  • Weinig toeristen
  • Wilde dieren rond je tent
  • Avontuurlijke 4x4 weg er naar toe
  • basic accomodatie
  • toilet buiten je tent
Review geplaatst op 2017-04-12
9
Botswana
Geert was hier 01 mrt 2014
Savuti is een extreem droog gebied binnen het Chobe Nationaal Park, met enkele geweldige lodges, maar ook de mogelijkheid zelf te kamperen. Als tussenstop voor een self-drive met een 4x4 door Botswana een must-see. Bijzonder veel wildlife waaronder de olifanten-killers: leeuwen die zich hebben gespecialiseerd in het doden van de hier in te grote aantallen voorkomende olifanten (130.000 in Botswana hetgeen grote invloed heeft op de fauna en daarmee op andere diersoorten.) Hoogtepunt van Savuti is het moerasgebied waar in de droge tijd al het wild zich verzamelt. Je struikelt over de vogels en (roof)dieren).
Land
  • zeer veel wild in het moerasgebied
  • ruig
  • mooie 4x4 bestemming
Review geplaatst op 2016-09-10
9
Botswana
marcvankessel was hier 01 okt 2010
In het vlakke landschap van de Kalahari rijzen de Tsodilo Hills 400 meter op als duidelijk herkenbare bakens.De heuvels zijn vol van 30.000 jaar oude rotstekeningen en worden ook wel 'het Louvre van de woestijn' genoemd. Bij de receptie van Tsodilo Hills is een klein museum gevestigd waar de vondsten en het belang van Tsodilo Hills wordt tentoongesteld. In het gebied kun je vrij rondwandelen, maar een rondleiding met een gids is gewenst vanwege de uitleg die je dan krijgt. Bovendien wijst hij je op rotstekeningen die je anders nooit gevonden zou hebben. Alhoewel wordt aangeraden om er met een 4WD naar toe te rijden, heb ik het zonder problemen met een 2WD kunnen doen.
Land
  • Bijzondere bestemming
  • Geen toerisme
  • Avontuurlijke weg er naar toe
  • Geen
Review geplaatst op 2017-01-22
4
Botswana Okavango Panhandle
marcvankessel was hier 01 okt 2010
Als je de Okavango delta op de kaart bekijkt dan ziet het er uit als een koekenpan met een steel. Het onderste gedeelte (de koekenpan) is de echte delta, waar veel wildlife voorkomt. De steel is de Okavango panhandle, en deze zorgt voor de watertoevoer richting de delta. De bekendste plaats met de meeste accommodatie is Shakawe. Geen slecht woord over de accommodatie of het personeel, want dat is allemaal dik in orde. Maar verwacht in de panhandle geen wildlife zoals in de delta. Ik ben er 2 dagen geweest en beide dagen heb ik een boottocht gemaakt, maar ik heb niet meer gezien dan een enkele krokodil en een paar vogels. En papyrusriet langs de kant. Heel veel payrusriet. Maar geen olifant en nijlpaard, noch een willekeurig ander (groot) zoogdier. Had ik pech? Misschien. Maar achteraf las ik dat in dit gedeelte weinig tot geen wildlife voorkomt. Ik had me dus beter moeten voorbereiden. Ik heb vanuit Maun (delta) ook verschillende boottochten gemaakt, en dat is andere koek. Dus voor de toekomstige reizigers die de delta willen bezoeken én wildlife willen zien; weet dat je ze in de panhandle niet gaat tegen komen. Ben je op zoek naar rust? Dan is deze lokatie wel geschikt. Maar dan weet ik ook nog wel mooiere (en net zo rustige) plekken in Botswana en/of Namibie.
Regio
  • Rust
  • Goedkoper dan accommodatie in de delta
  • Geen wildlife
  • Eentonige flora (riet, riet en nog eens riet)
Review geplaatst op 2017-06-13
10
Botswana North West
Fransvdg was hier 01 jul 2008
Mijn mooiste safari- en fotomoment in zuidelijk Afrika heb ik beleefd in een bootje op de Chobe rivier. Laat in de middag trekt daar namelijk een kudde olifanten door het water, van de ene oever naar de andere. Ik vond het een super-ervaring om al die dikhuiden rustig door het water te zien gaan. Dat het behoorlijk diep was zag ik doordat een paar jonge olifanten alleen hun slurf en hun ogen boven water wisten te houden. Zo zwommen ze achter hun moeder aan. Het leuke van zo'n vaartochtje is dat ze je nog veel meer laten zien, o.a. nijlpaarden, krokodillen, buffels en veel vogels. Waarschijnlijk ben je niet de enige toerist op het water. Maar dat is heel begrijpelijk, want zo iets moois: dat wil iedereen toch zien.
Regio
  • wildlife
  • kleine boten
  • Er zijn nog meer toeristen.
Review geplaatst op 2016-09-08