Algiers

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Afscheid van Algerije

Algiers,
Algerije


De cirkel is rond. Ik begon mijn Algerije fotoserie met een detailfoto van dit standbeeld en vandaag eindig ik die serie met het hele Maqam Echahid monument in Algiers. Dat staat daar ter herdenking van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. Het monument werd in 1982 geopend, op de 20ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Algerije.

Het bestaat uit drie betonnen palmbladeren die de "Eeuwige Vlam" in beschutting nemen. Aan de rand van elk palmblad staat het standbeeld van een soldaat, die een fase uit de strijd tegen de Fransen verbeeldt.

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor alle enthousiaste reacties bij de 24 foto's die ik heb laten zien. Ik had dit echt niet verwacht, mede omdat het gescande dia's zijn uit 1990. Als ik eerlijk ben, iets minder scherp en ook een tikkeltje gedateerd.

Voor mij werd het zo, dankzij jullie, een echte sentimental journey door een land waar ik gelukkig in een rustige tijd naar toe kon. Nogmaals dank dus voor al jullie support!! Hopelijk wordt het voor jullie binnenkort ook mogelijk om daar veilig rond te reizen. Algerije is het waard!