Venezuela visum

Als je op reis gaat naar Venezuela, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Venezuela nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Venezuela heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Venezuela bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Venezuela overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Venezuela gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Venezuela

Meer Venezuela inspiratie

'463193' door Moraimavdf '463193' door Moraimavdf

VenezuelaNoordkust en eilanden

VenezuelaNoordkust en eilanden

Aan het genieten

Toen we aan het wandelen waren op het eiland Los Roques met mooie witte stranden, troffen we deze man aan die aan het vissen was. Hij kon in dat heldere blauwe water lang blijven vissen.

'525343' door sidonius '525343' door sidonius

VenezuelaMerida en de Andes

VenezuelaMerida en de Andes

Overnachten bij Pedro

Tijdens de tweedaagse Andestrekking vanuit Los Nevados overnachtten we in dit zeer eenvoudige onderkomen, bij gastheer Pedro. Onder het rode dak de keuken/eetkamer, waar we bij open vuur een heerlijke kop koffie, diner en ontbijt geserveerd kregen. Rechts van de deur twee 'slaapzaaltjes', één voor vrouwen en een voor mannen, gammele stapelbedden. Er verbleef nog een ander trekkingsgroepje, dus het 'hostal' was vol. Het was eenvoudig, maar een belevenis om hier een nacht te blijven en 's ochtends wakker te worden met besneeuwde bergtoppen. Koud! Wassen met koud water, en buiten, uiteraard... een badkamer had Pedro niet. In het dal ligt Merida.

'263896' door dannyvdm '263896' door dannyvdm

VenezuelaCaracas

VenezuelaCaracas

Sloppenwijk in Caraca

De hoofdstad van Venezuela is Caracas. Het is gelegen in het noorden van het land, dichtbij de Caribische Zee. Het grootstedelijke gebied telt maar liefst 5 miljoen inwoners. En dat is niet gek zodra je de stad binnen rijdt. Zestig procent van de bevolking leeft in sloppenwijken. Deze wijken zijn vooral aan de rand van de stad, op de hogere delen gebouwd. Het is een vreemde gewaarwording als je dit nog nooit eerder hebt gezien. Het maakt Caracas dan ook niet bepaald veilig. Voor je eigen veiligheid is het aan te raden om 's nachts niet zomaar over straat te wandelen en ook dien je goed uit te kijken voor de politie. Zij zoeken een reden om geld te krijgen en zullen zelfs om niets een boete kunnen uitdelen... Hier is een foto te zien van de sloppenwijken. Vanuit de bus is deze foto gemaakt, en zoals je kunt zien; het is er niet bepaald fraai...

Laat kaart zien

Laatste Venezuela artikelen

Met onze reisgids Venezuela ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

No-go: dit Zuid-Amerikaanse land kom je niet meer in

In de goede oude tijd was dit Zuid-Amerika’s rijkste land. Maar nu gaat het gebukt onder geweld, armoe en corruptie. Het gevolg: je komt het land niet meer in omdat geen een airline nog die kant opvliegt. Triest.

In de goede oude tijd was dit Zuid-Amerika’s rijkste land. Maar nu gaat het gebukt onder geweld, armoe en corruptie. Het gevolg: je komt het land niet...

Spectaculaire beelden van hoogste waterval ter wereld

Wauw, deze drone filmt de Ángelwaterval in Venezuela en dat ziet er spectaculair uit! De beelden zijn haarscherp en bieden een fenomenaal uitzicht. Dat kan ook bijna niet anders, want deze waterval is bijna 1000 meter hoog. Spot jij ook de klimmer in het filmpje?

Wauw, deze drone filmt de Ángelwaterval in Venezuela en dat ziet er spectaculair uit! De beelden zijn haarscherp en bieden een fenomenaal uitzicht. Da...

Zo trotseer ook jij de hoogste waterval op aarde

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste waterval ter wereld, die erop wacht door jou ontdekt te worden.

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste w...