Venezuela

Toen Spaanse ontdekkingsreizigers in 1499 langs de noordkust van Zuid-Amerika voeren, zagen ze kleine dorpjes die op palen in het water waren gebouwd. Ze gaven het gebied de naam Venezuela : klein Venetië. Het is een land met een rijke natuurpracht en grote oliereserves. Het landschap is divers, van de uitlopers van de Andes in het westen tot de rijke fauna van de Orinoco-Delta  in het oosten.

Venezuela wordt geeërd door natuurliefhebbers, met haar landschap dat opgedeeld wordt door jungle en een grote diversiteit aan andere landschappen. Als je hoog genoeg klimt vind je er zelfs sneeuw en aan de kust beschikt Venezuela over heerlijke zandstranden. Het klimaat is bovendien erg aangenaam. Bij het horen van Venezuela denken veel mensen meteen aan het droomeiland Isla Margarita, waar het overigens erg toeristisch is. Nadeel aan het land is de politieke instabiele situatie en de criminaliteit.

Het meest spectaculair is wellicht het Hoogland van Guyana, waar het Nationaal Park Canaima Nationaal Park  onderdeel van is. Deze herbergt vele tafelbergen en watervallen, waaronder Salto Angel , met een hoogte van 979 meter de hoogste vrij vallende waterval ter wereld.

Informatie over Venezuela

Alle highlights van Venezuela

Beste foto's & tips van Venezuela

'370487' door primavera31 '370487' door primavera31

Venezuela

Venezuela

End of the...world..s

primavera31

de Canaima Laguna telt een aantal zeer fraaie watervallen. 1 ervan is deze Salto Hacha. Ja...je kunt letterlijk achter deze waterval doorlopen.Er is een smal pad in de rotsen. Dit is een ervaring wat niet in woorden te beschrijven is. Bij deze plaat is het net alsof de wereld vlak is en al het water er vanaf stroomt.

'569371' door kokkiesjoe '569371' door kokkiesjoe

Venezuela

Venezuela

Blad Gekko

kokkiesjoe

We verblijven twee nachten in huisjes gelegen aan de rand van het oerwoud. Andasibe Nationaal Park is het thuis van de indri, de grootste lemurensoort. 's Ochtends vroeg word je wakker van de kenmerkende roep van dit bijzondere dier. Maar we komen niet alleen Lemuren tegen ook een aantal reptielen. Ook bijzonder mooi

'511854' door kokkiesjoe '511854' door kokkiesjoe

Venezuela

Venezuela

Canaima

kokkiesjoe

Het Nationaal park Canaima is een park met een oppervlakte van 30.000 km² in het zuidoosten van Venezuela in de deelstaat Bolívar. Het park werd opgericht op 13 juni 1962. Het had toen een oppervlakte van 10.000 km², maar in 1975 werd het uitgebreid tot de huidige 30.000 km². Het is nu één van de grootste natuurparken ter wereld. In 1994 kreeg het een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO Een groot deel van Nationaal park Canaima bestaat uit de door dalen doorkliefde hoogvlakte Gran Sabana. Karakteristiek zijn de tafelbergen van zandsteen, die tepui's worden genoemd. Deze bergen bestrijken ongeveer 65% van het gebied.

Praktische informatie over Venezuela

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m april
 • Internet extentie
  ve
 • Hoofdstad
  Caracas
 • Aantal inwoners
  24 miljoen
 • Oppervlakte
  1,4x Frankrijk
 • Reistijd
  11:30
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek (96%), protestants (2%)
 • Tijdsverschil
  5 uur vroeger
 • Tijdverschil
  5 uur vroeger
 • Telefooncode
  58
 • Voltage
  120 Volt
 • Reisadvies
  negatief, niet-essentiële reizen worden ontraden (2009)
 • Visum
  Nee, alleen zakenmensen
 • Douane
  Nee, alleen zakenmensen
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Porlama (PMV), Caracas (CCS)
 • Nationale feestdagen
  19 april Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Venezuela en omgeving

No-go: dit Zuid-Amerikaanse land kom je niet meer in

In de goede oude tijd was dit Zuid-Amerika’s rijkste land. Maar nu gaat het gebukt onder geweld, armoe en corruptie. Het gevolg: je komt het land niet meer in omdat geen een airline nog die kant opvliegt. Triest.

In de goede oude tijd was dit Zuid-Amerika’s rijkste land. Maar nu gaat het gebukt onder geweld, armoe en corruptie. Het gevolg: je komt het land niet...

Spectaculaire beelden van hoogste waterval ter wereld

Wauw, deze drone filmt de Ángelwaterval in Venezuela en dat ziet er spectaculair uit! De beelden zijn haarscherp en bieden een fenomenaal uitzicht. Dat kan ook bijna niet anders, want deze waterval is bijna 1000 meter hoog. Spot jij ook de klimmer in het filmpje?

Wauw, deze drone filmt de Ángelwaterval in Venezuela en dat ziet er spectaculair uit! De beelden zijn haarscherp en bieden een fenomenaal uitzicht. Da...

Zo trotseer ook jij de hoogste waterval op aarde

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste waterval ter wereld, die erop wacht door jou ontdekt te worden.

De met jungle overwoekerde binnenlanden van Venezuela spreken al eeuwen tot de westerse verbeelding. Je vindt er dreigende tafelbergen en de hoogste w...