Suriname stekker

Suriname – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Suriname, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Suriname gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Suriname gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Suriname

'434101' door nita92 '434101' door nita92

Suriname

Suriname

Stop

Onderweg naar Brownsberg, stoppen we even in een klein dorpje om wat voor de lunch te gaan halen, er hangt een relaxte sfeer. Een groepje jongeren hangt gezellig maar een beetje verveeld bij elkaar, er is niet zoveel te doen voor hen. Terwijl wij ons banaantje nuttigen bij de auto en alles in ons opnemen, loopt een van hen weg en laat het een en ander zakken. Voor mij was het ver genoeg en in combinatie met het stopbord vind ik het wel een grappige foto, maar wat hier nou de bedoeling van was, blijft voor ons een vraagteken…

'267587' door liane '267587' door liane

Suriname

Suriname

Prachtig blauw!

Deze foto is gemaakt vanuit een klein vliegtuigje. We kwamen uit Anaula net onder het Brokopondomeer. Deze foto is gemaakt vlakbij Paramaribo. Hoe het meertje heet weet ik niet, het is wel prachtig blauw!

'568085' door MarryvanderGeest '568085' door MarryvanderGeest

Suriname

Suriname

Expeditie naar de...W

We hadden een geweldigereis met de kinderen ( 20-25 jaar). Na een reis van 14 uur per korjaal kom je aan in een gebied waar bijna niemand komt. Onderweg en ter plaatse slaap je in een zelf gebouwd hangmattenkamp. Je eet wat de rivier te bieden heeft. Alleen omringd door natuur, gidsen en bootsmannen en je reispartners en de vele wilde dieren die vanuit de bosrand naar je loeren. Je ziet en hoort vogels, kikkers en apen. Het grotere wild blijft veilig op afstand. De Wonotobo vallen zijn waterlopen waar vanuit 3 rivieren het water in de Corantyne loopt. Instappen bij Apoera waar je een week later weer terug komt en onderweg kom je geen enkel dorp tegen. Avontuur!

Bekijk alle Suriname foto's en tips