Peru stekker

Peru – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Peru, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Peru gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Peru gebruikt kunnen worden zijn : Type A, B en C
Stekker A
Stekker B
Stekker C

Informatie over Peru

'365131' door Floydian '365131' door Floydian

Peru

Peru

Lake Huacachina

Peru is niet alleen maar de Andes en Machu Picchu. 6 Kilometer van Ica ligt Lake Huacachina. Een ware oasis tussen al het zand en de hoge zandduinen. Je kunt er buggy trips maken, maar ook sand boarden. Natuurlijk is fotografie ook een must, helemaal in de vroege ochtend als windstil weer een perfecte reflectie geeft....totdat een eend voorbij komt zwemmen. Camera; Canon EOS 1D mkII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1/200 sec Aperture; f16 Filter; Polarizer ISO 200 RAW

'533852' door Hami '533852' door Hami

Peru

Peru

Please stop stop!

Onderweg van Chivay naar Colca Canyon rijden we door een prachtig groen landschap. In koor roepen wij als gillende keukenmeiden, please stop,stop, wij hadden een erg leuke chauffeur die zo gauw als hij kon stopte om ons de gelegenheid te geven om wat foto's te schieten. Omdat we maar met 'n kleine groep waren totaal14 pers. waarvan elf vrouwen en drie mannen, lukte het ons snel uit de bus te gaan klik, klik en weer terug in de bus. De terrasvormige velden dateren uit de tijd van de Inca's. De boeren verbouwen hier aardappelen, bonen, gerst en Quinoa. Na afloop van onze rondreis is de chauffeur extra beloond omdat hij altijd alles probeerde om aan onze wensen tegemoet te komen. S.v.p even vergroten.

'552240' door AnitaOedit '552240' door AnitaOedit

Peru

Peru

Peruvian Shepherd

In Peru is heel gebruikelijk dat je dames herders zult zien in de velden of in de steden. De Peruaanse dames die je in de stad vindt, zij doen dit voornamelijk voor de foto's als toeristen attractie. Ach ja, je kunt ze niet kwalijk nemen. Het is veel leuker om hen te ontmoeten in hun natuurlijke omgeving tussen de velden en bergen. Tip: vraag aan je gids (indien mogelijk) een tussenstop te doen in de kleine dorpjes waar normaal geen toeristen langs komen of ga struinen in de velden met je gids. Dit hadden wij gedaan en zo kwamen we in contact met de lokale bewoners.

Bekijk alle Peru foto's en tips