Peru

Peru is een land aan de westkust van Zuid-Amerika en wordt gekenmerkt door de hoge bergen van de Andes. Ten westen van deze bergen aan de Peruaanse kust vind je woestijn, ten oosten ervan het vochtige, groene Amazonebekken. Grofweg de helft van Peru's dertig miljoen inwoners is van Indiaanse afkomst. Zij leven vaak in bergdorpjes, ver buiten de steden. Peru was in de zestiende eeuw een van Europa's belangrijkste plekken om schatten te plunderen. Vanaf de ontdekking van dit gebied door de Spanjaarden heeft de rijkdom van de Inca's de wereld in zijn greep gekregen. De invloeden van de Inca’s is nog steeds zichtbaar.

De hoofdstad Lima is prachtig gelegen aan de oceaankust. De stad is divers, met kleurrijke koloniale gebouwen, kerken, sloppenwijken en Chinatown. Op Plaza Mayor vind je het paleis, de kathedraal en een fontein uit de 17e eeuw. Loop door de winkelstraten naar Plaza San Martin waar je talloze monumenten zult zien. Breng ook een bezoek aan Convento y Museo de San Fransisco met de catacomben. Naast de vele bezienswaardigheden zul je in Lima ook lekker kunnen eten, genieten van live entertainment en interessante musea kunnen bezoeken.

De stad Cusco wordt een van de mooiste steden van Latijns-Amerika genoemd, met zijn vele historische gebouwen en op de heuvel gelegen eeuwenoude ruïnes. Arequipa is een leuke koloniale stad die je gemakkelijk te voet kunt verkennen. Op het centrale plein Plaza de Armas vind je een prachtige kathedraal en de oude kerk La Compañia. De buurt is in de avond mooi verlicht. Breng ook een bezoekje aan het Santa Catalina klooster. In het Andesgebergte ligt Cajamarca , waar je veel huisjes met houten balkons zult tegenkomen. De warmwaterbronnen van de Baños del Inca vind je buiten de stad in de heuvels.

Een van de hoogtepunten van Peru is de verloren stad van de Inca’s, Machu Picchu , gelegen tussen de bergen. Het is uitstekend bewaard gebleven, mededankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden en ook niet hebben kunnen veroveren.

Natuurliefhebbers kunnen vanuit het havenstadje Pisco een boottocht maken naar de Ballestas eilanden , waar je onder andere pelikanen, pinguïns en zeeleeuwen kunt spotten. In het Peruaanse regenwoud tref je ook interessante fauna aan, zoals de rode brulaap, een van de luidruchtigste en de anaconda, de langste (wurg)slang ter wereld. Je kunt ook een tour maken door de indrukwekkende kloof Cañón del Colca is of reis door naar Puno waar je het hoogste meer ter wereld vind die je kan bevaren op ruim 3500 meter hoogte: het Titicacameer .

Het laatste decennium hebben veel reizigers Peru ontdekt: de geweldige schoonheid van het landschap, de rijke culturele geschiedenis, de vele ruïnes en de inheemse bewoners met hun kleurige poncho's en bolhoeden.

Informatie over Peru

Alle highlights van Peru

Beste foto's & tips van Peru

'365131' door Floydian '365131' door Floydian

Peru

Peru

Lake Huacachina

Floydian

Peru is niet alleen maar de Andes en Machu Picchu. 6 Kilometer van Ica ligt Lake Huacachina. Een ware oasis tussen al het zand en de hoge zandduinen. Je kunt er buggy trips maken, maar ook sand boarden. Natuurlijk is fotografie ook een must, helemaal in de vroege ochtend als windstil weer een perfecte reflectie geeft....totdat een eend voorbij komt zwemmen. Camera; Canon EOS 1D mkII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1/200 sec Aperture; f16 Filter; Polarizer ISO 200 RAW

'552240' door AnitaOedit '552240' door AnitaOedit

Peru

Peru

Peruvian Shepherd

AnitaOedit

In Peru is heel gebruikelijk dat je dames herders zult zien in de velden of in de steden. De Peruaanse dames die je in de stad vindt, zij doen dit voornamelijk voor de foto's als toeristen attractie. Ach ja, je kunt ze niet kwalijk nemen. Het is veel leuker om hen te ontmoeten in hun natuurlijke omgeving tussen de velden en bergen. Tip: vraag aan je gids (indien mogelijk) een tussenstop te doen in de kleine dorpjes waar normaal geen toeristen langs komen of ga struinen in de velden met je gids. Dit hadden wij gedaan en zo kwamen we in contact met de lokale bewoners.

'512287' door Lyske1980 '512287' door Lyske1980

Peru

Peru

Berg in Peru

Lyske1980

Deze foto van een mooi landschap in Peru vond ik laatst terug maar ik weet helaas niet meer hoe deze plek heet. Het was in ieder geval onderweg van Arequipa naar de Colca Canyon. De omgeving was prachtig en er liepen ook 'Vicuna's' rond. Weet iemand misschien hoe deze berg heet?

Praktische informatie over Peru

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m februari (lima), april t/m oktober (kust) & augustu
 • Internet extentie
  pe
 • Hoofdstad
  Lima
 • Aantal inwoners
  25 miljoen
 • Oppervlakte
  1,9x Frankrijk
 • Reistijd
  13:10
 • Talen
  Spaans, Quechua, Aymara
 • Religie
  rooms-katholiek (90%)
 • Tijdsverschil
  6 uur vroeger
 • Tijdverschil
  6 uur vroeger
 • Telefooncode
  51
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum regelen voor vertrek
 • Douane
  visum regelen voor vertrek
 • Aanvlieghaven
  Lima (LIM), Iquitos (IQT), Arequipa (AQP)
 • Nationale feestdagen
  28 en 29 juli Onafhankelijkheidsdag, 24 juni Inca Festival

Kaart van Peru en omgeving

Peru: wandelen in het spoor van de Inca's

Aan de Inca’s worden vaak mystieke krachten toegedicht. Hoe slaagden ze er anders in om zulke ingenieuze steden te bouwen op haast onmogelijke plekken, duizenden meters hoog in de Andes? Maar als ik naar Aurelia kijk, dan begin ik een idee te krijgen.

Aan de Inca’s worden vaak mystieke krachten toegedicht. Hoe slaagden ze er anders in om zulke ingenieuze steden te bouwen op haast onmogelijke plekken...

PeruCusco
Nieuwe trend: zandskiën in Peru

Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Peru! Gewoon, lekker in je korte broek en T-shirt. Wij verwachten deze trend de komende tijd vaker tegen te gaan komen...

Is skiën helemaal jouw ding maar vind je de pistes in de Alpen te druk of de temperatuur te koud? Ga zandskiën, zoals hier in de woestijnduinen van Pe...

Dit is toch wel het meest bijzondere hotel ter wereld

Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even wat unieker. In de Skylodge Adventure Suites, de naam zegt het al, beleef je echt een avontuur. Je hangt namelijk letterlijk aan de berg!

Hotels heb je in alle soorten en maten. Van een simpel hotelletje in de wijk tot een all-inclusive hotel vlak naast het strand. Dit hotel is net even...

PeruCusco