Peru feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Peru, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Peru, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

Maart/April – Semana Santa (Paasweek)
Voor Pasen voor de heilige week gevierd. Bij de landelijke viering van Semana Santa hoort ook een spectaculaire optocht in Cusco met pasen ter ere van Nuestro Señor de los. Het is een hele belevenis om tijdens deze wek in Peru te zijn, maar houdt er wel rekening mee hotels en ook binnenlandse vluchten snel volgeboekt zijn.

1 mei – Dag van de arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

29 juni – San Pedro y San Pablo
Een maritieme feestdag aan de Peruaanse kust, waarbij visheiligen wordt gevraagd om voldoende en schoon water zodat het een succesvol visseizoen wordt.  

28 juli – Onafhankelijkheidsdag
Viering van de dag dat Peru in 1821 onafhankelijk werd van Spanje.

23 augustus – Santa Rosa di Lima
Dag van Santa Rosa di Lima, de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die heilig werd verklaard.

8 oktober – Slag bij Angamos
Herdenking van de dag dat de zeeslag bij Angamos plaatsvond in 1879. De marine van Peru werd overmeesterd door de Chilenen.

1 november – Allerheiligen
Families brengen dan een bezoek aan het graf van hun geliefden, brengen wat lekkers mee en er wordt muziek gemaakt om zo de overledenen te eren.

8 december – Onbevlekte ontvangenis
De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

25 & 26 december – Kerstmis

 

 

Informatie over Peru

Meer Peru inspiratie

'365131' door Floydian '365131' door Floydian

Peru

Peru

Lake Huacachina

Floydian

Peru is niet alleen maar de Andes en Machu Picchu. 6 Kilometer van Ica ligt Lake Huacachina. Een ware oasis tussen al het zand en de hoge zandduinen. Je kunt er buggy trips maken, maar ook sand boarden. Natuurlijk is fotografie ook een must, helemaal in de vroege ochtend als windstil weer een perfecte reflectie geeft....totdat een eend voorbij komt zwemmen. Camera; Canon EOS 1D mkII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1/200 sec Aperture; f16 Filter; Polarizer ISO 200 RAW

'470041' door Splint '470041' door Splint

Peru

Peru

Hoogteziekte: veel..

Splint

Iedereen heeft er over: hoogteziekte en vooral wat je ertegen kunt doen. Mijn rvaring is dat het geelidelijk hoogte winnen de beste remedie is. Dus plan een reis waarbij dat geleidelijk gebeurt. Geen garantie maar wel de beste randvoorwaarde. Wat jhe veel hoort is veel drinken en cocabladeren kauwen. Tijdens mijn reis werden de mensen die het veel drinken wel heel erg serieus namen hoogteziek. Te veel water is volgens mij ook niet goed omdat je dan alle goede stoffen ook weer snel uitscheidt. Cocabladeren: ik weet niet of het helpt. Kwaad kan het ook niet dus gewoon zo'n zakje bij het begin van de stijging kopen en af en toe kauwen. Toen mijn reisgenoot hoogteziek werd, kreeg ze het advies 'cola calientes' te drinken: warme cola. Ze verwarmen een fles cola in warm water, waardoor de fles helemaal bol wordt en drinken maar. Het hielp wel.

'552240' door AnitaOedit '552240' door AnitaOedit

Peru

Peru

Peruvian Shepherd

AnitaOedit

In Peru is heel gebruikelijk dat je dames herders zult zien in de velden of in de steden. De Peruaanse dames die je in de stad vindt, zij doen dit voornamelijk voor de foto's als toeristen attractie. Ach ja, je kunt ze niet kwalijk nemen. Het is veel leuker om hen te ontmoeten in hun natuurlijke omgeving tussen de velden en bergen. Tip: vraag aan je gids (indien mogelijk) een tussenstop te doen in de kleine dorpjes waar normaal geen toeristen langs komen of ga struinen in de velden met je gids. Dit hadden wij gedaan en zo kwamen we in contact met de lokale bewoners.

Bekijk alle foto's en tips