Ecuador stekker

Ecuador – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Ecuador, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Ecuador gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Ecuador gebruikt kunnen worden zijn : Type A en B
Stekker A
Stekker B

Informatie over Ecuador

'543249' door Willemien '543249' door Willemien

Ecuador

Ecuador

Kratermeer Cuicocha

Het kratermeer Cuicocha ligt in het natuurpark Reserva Ecológica Cotacachi, op 3.000 meter hoogte. In het kratermeer liggen twee eilanden met de namen: Teodoro Wolf en Yerovi. Wij hebben een wandeling rond het kratermeer gemaakt. Wel inspannend i.v.m. de hoogte, maar een prachtige tocht over smalle paden en grote keien. Niet alleen het zicht op het azuurblauwe meer maar ook de omgeving is schitterend met zicht op de vulkaantoppen Imbabura en de Cotacachi. Ook zijn er onderweg heel veel soorten orchideeën en andere bloeiende planten te bewonderen.

'542333' door Willemien '542333' door Willemien

Ecuador

Ecuador

Reuzenschildpad...voo

Santa Cruz is het hoofdeiland van de Galapagos en vooral bekend om het Darwin onderzoeksstation. Wetenschappers houden zich daar bezig met onderzoek naar de voortplanting van de reuzenschildpad om deze tegen uitsterven te behoeden. Daar kun je ook verschillende soorten schildpadden van dichtbij zien. Veel en veel leuker is de reuzenschildpadden in de natuurlijke omgeving te zien en dat kan o.a. bij de Primicias Ranch. Wij hebben daar met een gids gewandeld en kom je de reuzenschildpadden in de vrije natuur tegen. Wij hadden geluk een parend stel aan te treffen dankzij de gids die het brullen van het mannetje tijdens het paren herkende. Het paren duurt drie kwartier, arm vrouwtje.

'542538' door Nick1982 '542538' door Nick1982

Ecuador

Ecuador

Andesgebergte van...E

Tijdens een lange rit van Cuenca naar Porto Lopez doorkruisen we het Andesgebergte waar je wordt getrakteerd op prachtige vergezichten. Een aantal keer wordt er gestopt om foto's te maken, niet te vaak want we hebben wel een tijdschema.

Bekijk alle Ecuador foto's en tips