Sierra Centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sierra Centraal image

Op pad met een discobus....

Sierra Centraal
Ecuador
WKerkhof

Op pad met een discobus....

Rond Baños heb je prachtige watervallen. Op veel verschillende manieren kun je deze gaan verkennen en aangezien wij de komende twee dagen een kratermeer en een vulkaan gaan bekijken (en dat naar verwachting redelijke inspanning gaat vergen) besluiten we de chiva-bus te nemen en boeken we een trip met de magische naam: Ruta de las Cascades.

De verwachting? Met de bus naar verschillende uitkijkpunten en watervallen. Daar de tijd hebben om een wandeling te maken richting de watervallen of een mooi uitkijkpunt
De werkelijkheid, een omgebouwde veewagen met krappe bankjes, foute gekleurde lampjes en knalharde Spaanse dance muziek uit de vele speakers....

Een beetje schaamtevol rijden we de bergen in terwijl onze medepassagiers zich goed lijken te vermaken. Wat een contrast de sfeer in de bus met de prachtige natuur waar we ons in bevinden.

De bus stopt bij een soort kabelbaantje waar we voor een paar dollar naar de overkant en weer terug mee worden gebracht. Het uitzicht is schitterend een diepe kloof met indrukwekkende watervallen. Terug in de bus rijden we onder een waterval door en de pret bij onze medepassagiers wordt alleen maar groter evenals het volume van de boxen.

Een andere mooie waterval rijden we zowat voorbij, even snel een foto vanuit de bus, maar er wordt gestopt bij een zipline. Wie wil mag naar de overkant voor $10, ik laat het even aan me voorbijgaan en wandel wat rond in deze mooie omgeving.

Nog een stop voor een restaurantje en dan keren we weer terug naar Baños. Het is inmiddels donker, de zijkanten van de bus zijn nu dicht, de gekleurde lampje flikkeren en de muziek knalt nog steeds door de speakers.

Was dit wat we ervan hadden verwacht? Nee niet echt.
Zouden we dit hebben gekozen als we vooraf ook maar een glimp hadden opgevangen van deze bus? Nee waarschijnlijk niet
Maar we hebben ons goed vermaakt in onze discobus, een beetje geschaamd, maar vooral lol gehad hoe fout en toeristisch dit tochtje van bijna 3 uur was!

In de bus zitten veel kinderen en voor hen is dit natuurlijk een geweldige trip. Lekker meezingen, regelmatig even uit de bus en af en toe ook nog eens wat indrukwekkend natuurschoon bewonderen!

Foto's

18cb7.jpg
18cb7.jpg
WKerkhof
919d2.jpg
919d2.jpg
WKerkhof
69e4e.jpg
69e4e.jpg
WKerkhof
dd180.jpg
dd180.jpg
WKerkhof
c9fd0.jpg
c9fd0.jpg
WKerkhof