Quilotoa meer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quilota meer met ezeltje terug

Quilotoa meer,
Ecuador


Het Quilotoa meer is een enorme diepe vulkaankrater met een bijna perfecte ronding. De caldera (een grote rondvormige krater) van zo'n 3 kilometer breed is 800 jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting.
De rand van het meer ligt op een hoogte van ongeveer 3500 meter.

Vanaf de rand gaat er een steile wandeling naar beneden, maar bedenk ook, je moet weer terug omhoog…. Een overbrugging van 280 meter in hoogte! Voor wie dit niet lukt staan er locals met paardjes of ezels die je voor ongeveer $10,- weer naar boven brengen!

Terwijl we naar beneden liepen, kwamen de ezeltjes al voorbij. Sommige hadden stenen op hun rug voor een pad wat halverwege aan werd gelegd. Andere hadden het makkelijker en konden zonder ballast naar beneden.

Onderaan betaalde we een meneer met twee ezeltjes $11 (omdat we zo groot waren..) en hij hielp ons samen met zijn ezels naar boven. Deze man deed dit maar 1 keer per dag en had nog duidelijk moeite met deze klim. Gelukkig behandelde hij zijn dieren goed en liet ze vaak even op adem komen, zodat hij dat zelf ook kon.

Voor meer info over onze dagtocht naar dit bijzondere meer zie mijn blog: http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/ecuador/quilotoa_meer/reisreporter/blogs/7833.html