Galapagos eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galapagos eilanden image

Cruisen op de Galapagos

Galapagos eilanden
Ecuador
Bonairegirl

Cruisen op de Galapagos

Gaaf, super, cool, mooi,geweldig, schitterend, prachtig of in 1 woord OVERWELDIGEND!! Ik zat te stuiteren tijdens mijn reis, zo mooi is het op de Galapagos Islands!!! Op andere momenten was ik juist heel stil omdat de schoonheid van de natuur echt intens genieten was!

Dat dit op aarde bestaat! Ik ben vijf dagen op een boot mee geweest, we hebben verschillende eilanden aangedaan en ze waren allemaal verschillend. De 1 was dicht begroeid, de ander was heel kaal en weer een ander eiland bestond alleen uit lava. Overal leven andere dieren. Bij aankomst werden we gelijk verwelkomd door pelikanen en door een zeehond die daar op een boei lag te zonnen!

Vrijdags begon mijn cruise op de Galapagos. We hadden het geluk om met 5 personen op een 12 persoons boot te zitten. Dit betekende dat we een eigen cabin hadden. Heerlijk! Alles op de boot was goed geregeld. Op gezette tijden werden we aan tafel verwacht. Zo moesten we elke ochtend om 7 uur aan het ontbijt zitten en daarna stond er van alles op het programma.
Allereerst zijn we vrijdagmiddag naar het Charles Darwin center geweest. Toen ik er was, was Lonesome George nog volop in beweging. Gek dat zo'n bekende schildpad opeens overleden blijkt te zijn. De eerste nacht op de boot was het behoorlijk heftig op zee en de enige mogelijkheid om fatsoenlijk in bed te liggen was of op je rug of op je buik. Lag je op je zij dan had je het idee dat je zo het bed uit kon rollen. Je snapt het al, we hebben allemaal een heerlijke nacht gehad!

Zaterdag hebben we het eiland Genovesa bezocht. Ontzettend veel nazcaboobies en fregatvogels. De nesten, inclusief baby's, waren gewoon naast het wandelpad. Geen enkele vogel keek op of om als je langs liep. Zo konden we paringsdansjes en jonge gezinnetjes van dichtbij bekijken. Je wist soms niet waar je kijken moest. Er gebeurde zoveel! Keek je naar het ene, dan struikelde je bijna over het ander. Ongelooflijk! De fregatvogel leeft daar en wanneer hij indruk wil maken op een vrouwtje dan maakt hij geluid en kan hij een rode ballon die hij onder zijn keel heeft helemaal opblazen. Wij hebben deze paringsdans van dichtbij mogen aanschouwen. Het vrouwtje zat wat ongeinteresseerd om zich heen te kijken en het mannetje maakte nog meer geluid en begon met zijn vleugels te klapperen. Het mocht allemaal niet baten want het vrouwtje vloog opeens weg. Stond hij dan.....
En terwijl we daar stonden te genieten zagen we in de verte een walvis springen. Gaaf toch!?! Tijdens het snorkelen hebben we mega roggen en schildpadden gezien en we hebben gezwommen met zeeleeuwen! Deze lagen ook overal, op het strand, op de rotsen echt overal! Sommige hadden ook baby's. Heel schattig!

Zondag hebben we genoten van schitterende uitzichten op Sullivan's Bay en op Bartelome Island. Erg mooi! Tijdens het snorkelen daar weer grote schildpadden gezien en ook kwam ik een haai tegen. Net toen ik het water uit wilde gaan zag ik een groep vissen dus ik hing daar wat te kijken en opeens kwam er een pinquin aangezwommen die aan het jagen was! En terwijl ik in de zevende hemel was dat ik een pinquin had gezien kwam er een zeeleeuw voorbij gezwommen! Schitterend! Op een andere plek heb ik wel tien minuten naar twee jagende pinquins liggen kijken. Ze kwamen gewoon recht op mij afgezwommen en trokken zich echt niks van mij aan. Super!

Maandag hebben we het eiland Sombrero Chino aangedaan. Wij kwamen net aan toen er twee baby zeeleeuwen het water uit kwamen. We bleven staan om te kijken en ze waren zo nieuwsgierig dat ze omhoog klommen en begonnen te snuffelen. Even later kwam er nog een bootje met wat toeristen aan en de baby's vertrokken naar de volgende groep mensen! Haha, alsof ze het er om doen! 's Middags zijn we met de zodiac de mangrove ingegaan. Het was erg facinerend om te zien hoe de dieren hier jagen. Er waren heel veel pelikanen hier en je ziet ze kijken, dan beginnen ze te vliegen en opeens duiken ze het water in. Zodra hun kop boven water komt zit er een zwart vogeltje op hun hoofd die probeert de vis uit hun snavel te jatten! Haha! Er zwommen ook heel veel baby haaien in de mangrove en natuurlijk ook de zeeschildpadden. We hadden er op een gegeven moment vier rondom de boot zwemmen. En elke keer kwam hun kop weer even boven het water uit om adem te halen. Hier heb ik echt ademloos naar zitten kijken!

Dinsdagochtend gingen we al om zes uur van de boot af om een wandeling te maken naar North Seymour. Hier weer heel veel vogels, zeeleeuwen en leguanen gezien. Ik raakte echt niet uitgekeken, wat ontzettend mooi!!!!

Ik heb intens genoten van de natuur, van de dieren en van de mensen die er wonen!

Foto's

78b31.jpg
78b31.jpg
Bonairegirl
4c3b3.jpg
4c3b3.jpg
Bonairegirl