Andesgebergte vaccinatie

Ga je op reis naar Andesgebergte, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Andesgebergte. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Andesgebergte en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Andesgebergte kan namelijk van gebied tot gebied in Andesgebergte verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Andesgebergte nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Andesgebergte.  

Informatie over Andesgebergte

Beste foto's & tips van Andesgebergte

'501786' door Nick1982 '501786' door Nick1982

EcuadorAndesgebergte

EcuadorAndesgebergte

Coloso de los Andes

Nick1982

Coloso de los Andes oftewel de Chimborazovulkaan. Deze vulkaan met een hoogte van 6310m kun je tot 5000 meter hoogte bestegen. En dat heb ik dan ook gedaan, het grootste gedeelte met de bus en het laatste stuk gelopen. Het was die dag prachtig zonnig weer, dus ideaal voor een wandeling. En als je bent aangekomen op 5000m hoogte kun je een stempel halen voor in je paspoort. Dus zeker de moeite waard. De vulkaan is rechts op de foto te zien, een keer wat anders dan in het middelpunt van de foto.

'554340' door Nick1982 '554340' door Nick1982

EcuadorAndesgebergte

EcuadorAndesgebergte

Andesgebergte

Nick1982

Ik heb al een keer eerder een foto van het Andesgebergte die ik heb genomen tijdens een lange rit van Cuenca naar Porto Lopez waar we getrakteerd wordt op prachtige vergezichten. En niet alleen dat maar ook op zeer wisselende weersomstandigheden, het ene moment een strak blauwe lucht met een enkel wolkje(zie eerdere foto) en even later trekt alles dicht en wordt de lucht donkerder. Nieuwsgierig naar de eerdere foto zie; http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/ecuador/reisreporter/fotos/542538.html

'550589' door Nick1982 '550589' door Nick1982

EcuadorAndesgebergte

EcuadorAndesgebergte

Onderweg naar de...Ch

Nick1982

De Chimborazo torent hoog boven zijn omgeving uit met zijn 6310 meter boven zeespiegel. Op de weg er naar toe kun je hem al van ver zien liggen en hij wordt steeds imposanter naarmate je dichterbij komt. Zoals je op de foto kunt zien zijn we onderweg een aantal keer gestopt om deze andesreus van een afstandje vast te leggen.

Laat kaart zien