Torres del Paine NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cuernas Uitzichtpunt

Torres del Paine NP,
Chili


Vanuit El Calafate hebben we een lange dagtocht gemaakt naar Torres Del Paines. Met zo'n truckbus. Alles keurig netjes geregeld en verzorgd. We zijn niet echt dichtbij de Torres geweest... een dagtocht lopen heb ik gewoon niet (meer) in de benen zitten... Dus om dan daar te overnachten om te hiken, dat was voor ons niet van toepassing. Als ik erover lees, de 'W' enzo... te gek, maar dan had ik eerst flink moeten trainen en die tijd had ik helaas niet (zat nog heerlijk in Kaapstad te overwinteren)

Met deze excursie maak je behalve de 2,5 uur heen en 2,5 uur terug... inclusief de grensovergangen genoeg mee om toch een prachtige dag te hebben. De truck stopt bij diverse miradors, zijn steeds omringd door machtige pieken, we lunchen (lunchbox inclusief) bij Cascadas Rio Paines, passeren prachtig blauwe meren, zien de Salto Grande vanaf de weg en maken tot slot een wandeling vanaf Refugio Pedeto naar Mirador Cuernos v.v.
Op de foto is het keerpunt van deze wandeling te zien. De echte 'mirador' ligt nog wat verder als ik op google maps kijk. Wij zijn tot hier gekomen.
T is met wat tegenlicht, maar het is zoals het was... De hele dag hadden we te maken met deze dreigende wolken, maar gelukkig is er geen spatje regen uitgevallen. t' Was wel koud, had mijn handschoenen aan en sjaal om. De wind woei ijzig.