Chili stekker

Chili – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Chili, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Chili gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Chili gebruikt kunnen worden zijn : Type C en L
Stekker C
Stekker L

Informatie over Chili

'566127' door ManonVanGoethem '566127' door ManonVanGoethem

Chili

Chili

Villarrica vulkaan 'B

Ik heb eerder de tip gegeven om de geweldige tocht te maken de Villarrica vulkaan op en een blik te werpen in de imposante actieve krater van deze vulkaan. Maar deze vulkaan verraste ons des te meer toen het eenmaal donker werd! Door de gloeiende magma in de krater word de rookpluim die uit de vulkaan komt rood opgelicht. En dit zorgt voor een magisch effect! Wij reden met onze auto de flank van de vulkaan op tot een open plek vanwaar je goed een goed uitzicht hebt op de vulkaan. En toen het eenmaal donker werd kwam de magie: een volle maan, een heldere hemel met de melkweg en de gloeiende vulkaan. Je kunt je wel voorstellen dat wij enorm genoten hebben van dit uitzicht! (Even de foto groot bekijken om er voor te zorgen dat deze goed tot zijn recht komt :))

'553363' door RenskeSpijkers '553363' door RenskeSpijkers

Chili

Chili

Een onbekend pareltje

Als je vanuit Santiago naar het zuiden gaat rijden ben je bijna geneigd om rechtstreeks door te vlammen naar Pucon. Want dat is wat eigenlijk alle reiswebsites met routes aangeven. Wij besloten om wat langer van het mooie weer te genieten rondom Santiago en zijn in een langzaam tempo afgezakt naar het zuiden. Onze eerste stop bracht ons op deze plek: Reserva Nacional Radal Siete Tazas. In dit park vind je een aantal simpele campings aan een prachtige rivier. Een stukje verder vind je deze prachtige waterval waar je ook met een prima wandeling helemaal naartoe kunt lopen om een duik te nemen in het koude water!

'534996' door hardom '534996' door hardom

Chili

Chili

Mirador Las Torres

In het prachtige Torres del Paine NP moet natuurlijk de wandeling naar de Mirador Las Torres gedaan worden. Vanaf het begin van de wandeling moet je in een dikke 4 km ruim 900 m overwinnen. Het eerste deel gaat gestaag omhoog en het venijn zit dan ook aan het eind, waar het een stuk steiler is en je bovendien morenen voor de voeten krijgt. De grootse beloning van al dat klauterwerk is op de foto te zien.

Bekijk alle Chili foto's en tips