Santiago

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Santiago image

Santiago

Santiago
Chili
Elstijssen

Santiago de Chile (deel 1)

Het is nu 16 november en ca. 8 uur; ben al een paar uur wakker. Moet nog wennen aan het tijdverschil. Heb gisteravond om 23 uur nog een blog gemaakt, maar ben 'm kwijtgeraakt omdat er iets mis was met de verbinding. Ook weer van geleerd; gewoon vaker tussendoor opslaan.
Het was nog spannend dinsdagavond. Onze vlucht naar Parijs was vertraagd: 21.20 ipv 20.00 uur. Het grondpersoneel liet ons weten dat het helemaal de vraag was of we onze aansluiting van 23.15 zouden halen. Gewacht werd er in ieder geval niet, zeiden ze. Charles de Gaulle is een heel groot vliegveld en er zou maximaal maar 45 min transfertijd zijn. Onze bagage zou het waarschijnlijk al helemaal niet redden. De vlucht missen was geen aantrekkelijke gedachte met als enig alternatief een hotel in Parijs en wachten tot de volgende avondvlucht. Gelukkig kwam het allemaal in orde, inclusief de bagage. Het vliegtuig vertrok 'n uur later omdat er op ruim 30 passagiers (dat is kennelijk dan wel de moeite waard) gewacht werd die in een andere vertraagde vlucht zaten.
We kwamen na 13 uur vliegen een kwartiertje later, 09.30 plaatselijke tijd, op het vliegveld van Santiago aan. Daar werden we, in opdracht van onze lokale agent opgewacht door Pedro en chauffeur, die ons onze vouchers en informatie overhandigden en ons naar hotel Orly brachtten. Het was 11.30 en onze kamers waren nog niet klaar. Zo zaten we bij een heerlijke temperatuur van 25 graden buiten op het overdekte terras voor het hotel.
Van 14.00 tot 18.00 hebben wat slaap ingehaald en ´s avonds zijn we gaan eten in een visrestaurant in de buurt. De wijn is werkelijk fantastisch lekker!
17 november Het was vreemd om na een kleine 12.000 km vliegen meteen merken als Shell, Bata, Philips en ING te zien. Veel meer dan de weg van vliegveld naar ons hotel werd het gisteren niet, dus zijn we vanochtend na het ontbijt de stad ingegaan. Santiago de Chile ligt op 540m hoogte aan de voet van de Andes en heeft een kleine 6 miljoen inwoners. Ruim 1/3 van de Chileense bevolking woont in Santiago. Santiago is een drukke, maar ook veilige en ontspannen stad met veel groen. Je ziet er alle Europese types lopen die er bestaan: van Schots roodharig, Duits blond en blauwe ogen tot donker Spaans. Mensen die je echt associeert met de oorspronkelijke bevolking kom je verhoudingsgewijs weinig tegen. Echt lang hebben we het in de drukte niet uitgehouden en zijn weer snel richting hotel gegaan. We hebben een paar deuren verder gegeten, maar dat was geen succes. Zelfs de wijn kon er maar net mee door. Nou ja, volgende keer beter. Vanavond eten we in het hotel want we gaan vroeg naar bed. Morgen komen ze ons om (ja geen geintje) 05.30 uur halen. We vliegen om 7.30 uur met Lan Chile naar het Grote Noorden. We zijn reuze benieuwd en 2 dagen Santiago is lang zat.