Santiago

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Santiago image

Santiago

Santiago
Chili
Elstijssen

een fantastische reis naar de Atacama woestijn en Patagonië

Dinsdag 15 november is het zo ver: om 20.00 uur vliegen we met Air France van Schiphol naar Parijs en om 23.15 vliegen we naar Santiago de Chile waar we om 9.15 aankomen. In Chili is het 5 uur vroeger dan in Nederland.
Vrijdag 18 november vliegen we om 7.30 naar Calama in het noorden en komen daar om 9.35 aan. Met onze huurauto (4WD) rijden we in één uur naar San Pedro de Atacama. San Pedro heeft 900 inwoners en ligt op ruim 2000m aan de monding van de Río de San Pedro, een grote rivier die dwars door de zoutpannen stroomt. We verblijven 4 nachten in Hotel Altiplanico. We gaan de Atacama woestijn verkennen en naar de El Tatio geisers, de Maanvallei, oases, incaruïnes en het Nationaal Park Los Flamencos en het zoutmeer van Atacama.
Dinsdag 22 november Van San Pedro rijden we dwars door de Atacama woestijn in 6 à 7 uur via Calama naar Iquique
Woensdag 23 november Van Iquique rijden we 4 uur in noordelijke richting naar de badplaats Arica bij de grens van Peru en Bolivia.
Vrijdag 25 november We rijden landinwaarts richting Boliviaanse grens over de Chileense hoogvlakte en via Andesdorpjes naar Putre dat op 3500m ligt en naar het Nationaal Park Lauca..
Zaterdag 26 november In de loop van de middag rijden we terug naar Hotel Arica.
Maandag 28 november We vliegen om 7.25 vanaf de luchthaven van Arica terug naar Santiago de Chile en komen daar om 10.45 aan. Met een huurauto rijden we 2 uur en 190 km zuidwaarts naar Santa Cruz. Santa Cruz ligt in het hart van de Colchagua vallei. Hier worden de beste wijnen van Chili geproduceerd.
Woensdag 30 november We rijden terug naar Santiago en vliegen om 13.40 richting zuiden naar Punta Arenas waar we om 18.00 arriveren. Punta Arenas is een grote stad en toegangspoort voor bezoekers aan zuidelijk Patagonië.
Donderdag 1 december Een transfer over land brengt ons van Punta Arenas naar het havenstadje Puerto Natales. Vrijdag gaan we met een internationaal gezelschap per boot via fjorden naar de Serrano- en Balmaceda gletsjer waar we een minitrekking op de gletsjer maken.
Zaterdag 3 december We worden opgehaald om na ongeveer twee uur rijden in noordelijke richting in Torres del Paine aan te komen. Torres del Paine is één van de mooiste parken ter wereld en ligt in Patagonië, in het zuiden van Chili. Het gebied is 240.000ha en door de Unesco uitgeroepen tot Biosfeer reservaat.
Woensdag 7 december Terug naar Punta Arenas. Vervolgens vliegen we om 16.25 naar Santiago de Chile en komen daar om 20.40 aan.
Donderdag 8 december vliegen we om 14.50 met Air France naar Parijs waar we overstappen op onze vlucht naar Amsterdam waar we vrijdag 9 december om 15.15 aankomen.