Chili feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Chili, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Chili, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

Maart/April – Pasen

1 mei – Dag van de arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

16 mei  – Hemelvaart
De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.

22 juni – Sacramentsdag
Hoogfeest onder de Rooms-Katholieken waarbij de werkelijke tegenwoordigheid van Jezus in eucharistie centraal wordt gesteld.

29 juni – San Pedro en San Pablo
Een maritieme feestdag aan de  kust, waarbij visheiligen wordt gevraagd om voldoende en schoon water zodat het een succesvol visseizoen wordt.

15 augustus – Hemelvaart Maria
De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

2 september – Dag van de verzoening

18 september – Onafhankelijkheidsdag
De dag dat Chili in 1810 onafhankelijk werd van Spanje.

19 september – Dag van het leger
Herdenking van de onafhankelijkheidsstrijd die het Chileense leger voerde tegen de Spanjaarden.

12 oktober – Dag van Columbus
Herdenking van de dag dat Columbus voet zette op Amerikaanse bodem op 12 oktober 1492.

1 november – Allerzielen
Herdenkingsdag van overleden dierbaren.

8 december – Onbevlekte ontvangenis
De datum 8 december is 9 maanden voor de geboorte van Maria op 8 september. Volgens een dogma van de katholieke kerk zou ze zijn verwerkt zonder bevlekt te zijn met de erfzonde.

25 & 26 december – Kerstmis

Informatie over Chili

Meer Chili inspiratie

'553363' door RenskeSpijkers '553363' door RenskeSpijkers

Chili

Chili

Een onbekend pareltje

RenskeSpijkers

Als je vanuit Santiago naar het zuiden gaat rijden ben je bijna geneigd om rechtstreeks door te vlammen naar Pucon. Want dat is wat eigenlijk alle reiswebsites met routes aangeven. Wij besloten om wat langer van het mooie weer te genieten rondom Santiago en zijn in een langzaam tempo afgezakt naar het zuiden. Onze eerste stop bracht ons op deze plek: Reserva Nacional Radal Siete Tazas. In dit park vind je een aantal simpele campings aan een prachtige rivier. Een stukje verder vind je deze prachtige waterval waar je ook met een prima wandeling helemaal naartoe kunt lopen om een duik te nemen in het koude water!

'566127' door ManonVanGoethem '566127' door ManonVanGoethem

Chili

Chili

Villarrica vulkaan 'B

ManonVanGoethem

Ik heb eerder de tip gegeven om de geweldige tocht te maken de Villarrica vulkaan op en een blik te werpen in de imposante actieve krater van deze vulkaan. Maar deze vulkaan verraste ons des te meer toen het eenmaal donker werd! Door de gloeiende magma in de krater word de rookpluim die uit de vulkaan komt rood opgelicht. En dit zorgt voor een magisch effect! Wij reden met onze auto de flank van de vulkaan op tot een open plek vanwaar je goed een goed uitzicht hebt op de vulkaan. En toen het eenmaal donker werd kwam de magie: een volle maan, een heldere hemel met de melkweg en de gloeiende vulkaan. Je kunt je wel voorstellen dat wij enorm genoten hebben van dit uitzicht! (Even de foto groot bekijken om er voor te zorgen dat deze goed tot zijn recht komt :))

'493807' door marcelkuijper '493807' door marcelkuijper

Chili

Chili

Andes gebergte

marcelkuijper

Vanuit Buenos Aires vlogen we een retourtje naar Chili. Vlak voor de nadering op Santiago de Chili moest ik in de cockpit gaan kijken was mij ingefluisterd maar daar had ik helaas geen tijd voor en dus kroop ik met mijn neus tegen het raam bij vertrek uit Santiago want al snel kwamen de Andes bergen weer in zicht. Wat een gaaf gezicht was dit zeg.

Bekijk alle foto's en tips