El Norte Chico

Gapen naar de sterren

A.Verleg was hier op 2006-07-14 Gepost op: 2013-02-14 1 reacties.
In navolging van het bijna horror verhaal uit Tibet met als onderwerp "sleep well" , nu een heel wat positiever verhaal uit Chili met dit onderwerp.
We wilden ergens slapen op een bijzondere plek, minimaal 1 keer dan toch wel.
Gevonden, in de Andes, in de Elqui vallei. Slapen op grote hoogte, in meerder zin op hoogte. Slapen in een tent in een hoge vallei en dan ook nog in een iglo tent. Maar dit keer in een wel erg grote iglo. Een iglo met een zitkuil met tafels en banken, een douche, en boven de zitkuil een terras op hoogte, met, jawel, je bed, een groot bed.
En wat stond er naast dat bed, een sterrenkijker. Hum, een sterrenkijker. Jawel, je kunt, liggend in je bed het dak van de iglo openen en liggend op je bed de inktzwarte nacht in kijken naar de miljoenen sterren. Je kunt onder het genot van een hapje en een drankje jezelf vergapen aan al die twinkelende sterren aan die enorme hemel.
Wat wil je als reiziger nog meer? Nou, dat dat in de winter ook kan, maar dat kan niet. Tenminste niet vanuit je bed. Het is dan veel te koud. De warmte is dan meteen weg. Dus dan de sterrenkijker maar mee naar het terras en dan naar de sterren staren, liggend op dat koude terras.
Bij ons was er nog een klein probleempje. Het was winter, op hoogte, heldere hemel, dus koud. Nadat we gedoucht hadden hebben we de handdoeken naast de kachel laten drogen op de warme vloer. Even niet echt goed nagedacht. Het vocht condenseerde precies boven dat mooie bed aan het ijskoude tentdoek en druppelde op het bed. De net droge handdoeken konden we weer gebruiken om de tent te drogen. We hebben wel heerlijk geslapen overigens.
Een super plek.
1
1

Foto's bij dit blog

sterren gapen
iglo`s
de receptie
het hotel
Alle blogs van A.Verleg
 

1 reactie(s) bij "Gapen naar de sterren"

  • profile image comment

    een super overnachtingservaring, lijkt me ook wel wat, leuk beschreven!!, nog gefeliciteerd

    Door nita92 • geplaatst op 2013-02-28 16:26:11

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.