Brazilië stekker

Brazilië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Brazilië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Brazilië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Brazilië gebruikt kunnen worden zijn : Type A, B en C
Stekker A
Stekker B
Stekker C

Informatie over Brazilië

'329922' door Bowral '329922' door Bowral

Brazilië

Brazilië

Kunst

Sao Jorge is een dorp zo'n 260 kilometer ten noorden van de hoofdstad Brasilia. Het is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park 'Chapada dos Veadeiros'. In het dorp - met alleen maar zandpaden - wonen slechts een paar honderd mensen, waaronder opvallend veel kunstenaars. Er hangt een heerlijk relaxt sfeertje. De dame op de foto is een van de bekendste kunstenaars uit het dorp. Ze heeft haar woning annex atelier van prachtige muurschilderingen voorzien.

'554363' door Bowral '554363' door Bowral

Brazilië

Brazilië

Duinmeertjes

Als je het hebt over ‘verborgen wateren’, dan moet je aan de kust in het noordwesten van Brazilië zijn. Daar ligt het betoverende Lençóis Maranhenses National Park, een ruim 1.500 km2 golvend wit duinenlandschap. In onze zomermaanden vormen zich als gevolg van regenval honderden meertjes verstopt tussen de duinen. Alleen als je op de toppen van de duinen staat, kun je de meertjes zien liggen. Na een paar maanden verdampt het water weer. Lençóis Maranhenses is eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken vanuit de stad Sao Luis met zijn prachtige koloniale centrum.

'236200' door carolienduistermaat '236200' door carolienduistermaat

Brazilië

Brazilië

Dikke pret

Tijdens een lunchpauze op een geweldige plek in het bos bij een waterval, werden we al snel omringd door wat jeugd uit de buurt. Die kwamen even kijken of er nog wat over bleef (dat was natuurlijk het geval), maar vermaakten zich verder prima onder de watervalletjes.

Bekijk alle Brazilië foto's en tips