Noordoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noordoost Brazilie image

8. via Olinda en Sao Paulo naar huis

Noordoost Brazilie
Brazilië
Elstijssen

8. via Olinda en Sao Paulo naar huis

Omdat de pousada ons en onze bagage ’s morgens al heeft ingecheckt hoeven we pas om 13.00 uur op het vliegveld te zijn voor onze vlucht van 13.50 uur met de Trip 5519 terug naar Recife. We worden naar Olinda gebracht, maar naar een andere accommodatie dan waar we eerder hebben gelogeerd. Het is een voormalige plantage, omgebouwd tot hotel.

Vanuit onze kamer horen we in de verte tromgeroffel. Het is de Maracatu Nação, muziek van Afrikaanse afkomst. Op de Praca do Carmo staat een groepje te spelen. Naarmate de tijd vordert worden de groepjes steeds groter en komen er ook meer groepen bij. Uiteindelijk staat het park en het plein vol trommelende, muziekmakende en hier en daar ook dansende mensen. Zowel mannen als vrouwen slaan ritmisch op de Alfaia, een grote trommel. Vrouwen schudden met de Abê, een kalebas bedekt met een net van kralen. Ook andere instrumenten zoals een metalen koebel en een platte kleine trom worden bespeeld. Door Blocos (buurtgroepen) wordt enthousiast geoefend voor Carnaval, Een absoluut jaarlijks hoogte punt in Olinda, dat samen met dat van Rio, Salvador en Recife als het beste Carnaval in Brazilië wordt beschouwd.
Wat een superleuke verrassing om dit als afsluiting van onze reis mee te maken.
De volgende dag worden we om 10 uur naar de luchthaven van Recife gebracht voor de TAM JJ3507 van 12.35 naar Sao Paulo Guarulhos International Airport, waar we om 15.55 aankomen en om 18.45 doorvliegen met de KL792 naar Amsterdam. Op dinsdag 29 september om 11.10 uur zetten we weer voet op Nederlandse bodem.

We kijken terug op een fantastische reis. Een land met schitterende natuur, van korte broeken, termietenheuvels, kaas, cafézinho, zoetigheden, prachtige bomen, Volkswagen Kevers, bruine bonen, caipirinha, guaraná, hangmatten, tatoeages en een vriendelijke open uiterst relaxte bevolking die geen gêne kent.

Heb inmiddels bij alle Braziliëblogs foto's ter illustratie geplaatst.

Foto's

b755f.jpg
b755f.jpg
Elstijssen